• Hem
  • Karl
  • V86 Solvalla/Bergsåker 7 mars 2018

V86 Solvalla/Bergsåker 7 mars 2018

Det är V86 med jackpot – 12 miljoner! – på Solvalla/Bergsåker. Jag spikar 1 From The Mine (V86-1), 2 Mjölner Brun (V86-3) och 3 My Dream Art (V86-6). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/inb...

V86-1

1 From The Mine (44 %) fick tyvärr aldrig chansen senast på Bergsåker men ikväll har han god chans att ta revansch. From The Mine tar ledningen och väl där blir han en svår nöt att knäcka för övriga – i spets har From The Mine tagit sju segrar på elva försök och aldrig varit sämre än tvåa utan galopp. Precis som senast åker jänkarvagnen på och jag hittar inget som talar för att han ska förlora. Värsta motbuden har bakspår och har en tuffare uppgift att lösa.

V86-2

3 Dream Lane (54 %) blir för stor favorit om du frågar mig. Hon har trots allt inte startat sedan 12 november. Det spelar ingen roll att Dream Lane vunnit 2/3 i första starten efter längre uppehåll – 54 % är ändå för mycket. Hon tar ledningen och har vunnit 2/3 i spets men 8 Pampalo (15 %) är stark nog att vinna från dödens om favoriten inte är som bäst. Han har varit på pallen i tre av sina fyra senaste och är mitt förstastreck. Det får bli åtta streck totalt. 

V86-3

2 Mjölner Brun (39 %) spikas – med viss tvekan, ska sägas. Han har inte alltid varit att lita på och körs dessutom av en lärling som fortfarande väntar på sin första seger under 2018. Spåret kunde dock inte bli bättre. Mjölner Brun är stark och från det här läget behöver inte Ole-Christian Kjenner trolla med knäna för att ge sin häst ett bra lopp. Jag tror att Mjölner Brun vinner enkelt bara han sköter sig. Väst emot är 3 Rappnor (16 %) och 5 Tin Gnist (9 %).

V86-4

11 Beautiful Bacardi (53 %) har vunnit 2/2 för Stefan Melander men har bara gjort två starter sedan mitten på juli – 8 november tog hon sin första seger på svensk mark och 3 december sin andra. Melander ligger lågt inför ikväll – dels för att Beautiful Bacardi behöver ett lopp i kroppen och dels för att hon kan bli hetsig i ryggar. Med andra ord är bakspår inte en fördel. Beautiful Bacardi ska med på kupongen men jag garderar med sju streck. 5 Mellby Estella (13 %)? 

V86-5

5 Coogan (35 %) har visat prov på fin kapacitet i USA men Caroline Holm ger i princip avslag inför den här starten. Hon säger att Coogan inte är vässad och att det är nya förutsättningar nu – första starten på svensk mark och voltstart. Jag tar med honom ändå men rankar 2 Mr Matjes (21 %) och 3 Putinthepower (21 %). Risken finns att dom här två hinner bli favoriter innan 20.30. En rolig skräll är 6 Jack Zon (7 %) som har fin form men som möter tuffare motstånd. 

V86-6

3 My Dream Art (26 %) chansspikas. Han har fin kapacitet och står 20 meter bättre till än sina värsta konkurrenter som är 7 Colorado Ecus (29 %) och 11 Unique Findings (20 %). Det som talar emot My Dream Art är galopprisken – han har nämligen galopperat i fyra av sina tio senaste starter. 6 Red Miles (2 %) tar ledningen och lär släppa till My Dream Art eller 4 Luksom (3 %). My Dream Art har vunnit 2/5 i spets och varit tvåa i lika många. Jag chansspikar.

V86-7

2 Vic de Luxe (37 %) och 9 Roger America (40 %) har båda imponerat i sina senaste starter. Vic de Luxe avslutade 11,9/1000 senast på Solvalla och var trea bakom West Wing och Bryssel. Den här gången lär han köras till spets och i den positionen har Vic de Luxe en seger och två andraplatser på tre försök. Bakom favoritduon är det vidöppet men det är några som visat fin form men ändå blir litet spelade. Jag tänker framför allt på 11 Hagentoy (8 %). 

V86-8 

5 Hochthereitis Sox (30 %) blir favorit, förmodligen för att man tror att han får överta ledningen. Hochthereitis Sox har fin statistik i ledningen och med Örjan Kihlström i sulkyn – dock får man gå tillbaka till mitten på maj för att hitta den senaste segern. 6 Duke Of Mearas (15 %) var före Hochthereitis Sox i mål senast på Solvalla och jag blir inte förvånad om han är det igen – dock har Hochthereitis Sox bättre utgångsläge nu. Passa 9 In Line Tooma (8 %).

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips