• Hem
  • V86 Solvalla/Bergsåker 6 december 2017

V86 Solvalla/Bergsåker 6 december 2017

Det är V86 på Solvalla/Bergsåker. Jag spikar 6 Månprinsen A.M. (V86-1) och 9 Romance Amok (V86-4). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/inb...

V86-1

Med 4 Ingbest struken är 6 Månprinsen A.M. en bra spik att luta sig mot. Han visade form senast på Umåker när han var sju längder före 11 Lome Brage (8 %) i mål. Det finns inget som talar för att formen kommer vara sämre nu. Efter kortare uppehåll har Månprinsen A.M. vunnit 12/21 och varit tvåa fyra gånger. När motståndet dessutom är något ihåligt finns det ingen anledning att tvivla på Månprinsen A.M.. Dom enda orosmolnen är kort distans och voltstart.

V86-2

6 National Prince (76 %) blir omgångens största favorit och kanske är det så att han bara är bäst. Det känns dock ointressant att inleda med spik på två så stora favoriter och därför borde jag egentligen gå på 2 Massitj (14 %) som förmodligen kommer till ledningen. Han har å ena sidan vunnit 2/3 i spets och inte varit sämre än tvåa men å andra sidan har Massitj aldrig vunnit på kort distans. Det känns i alla fall stabilt att låsa på bästa hästen och spetsfavoriten.

V86-3

15 Spitcam Jubb (19 %) ska tävla i monté med Stephanie J Werder på ryggen och det känns förstås intressant. Jag vågar dock inte lämna honom ensam på kupongen eftersom han inte brukar tävla under sadel. Spitcam Jubb står även med tillägg och det är inte en enkel uppgift att plocka 40 m över medeldistans. Hur man än vrider och vänder på loppet är han given förstahäst - Spitcam Jubb är härdad i tuffare gäng än det här men lik förbannat tänker jag gardera.

V86-4

9 Romance Amok (33 %) har hög kapacitet men har inte startat sedan slutet på oktober. Näst senast var hon femma i Svenskt Trav-Oaks och senast var Romance Amok sjua i försök till Breeders’ Crown från hopplöst läge. Det finns frågetecken – som bakspår, första starten efter uppehåll och skor – men jag kan ändå inte vara orolig. Timo Nurmos hästar behöver sällan lopp i kroppen för att prestera och Romance Amok har vunnit med skor förut. Jag spikar.

V86-5

10 Twinkle Kronos (45 %) har tre raka segrar och har god chans att ta fjärde raka. Magnus Träff är inne på att prova honom i jänkarvagn för första gången och faller det väl ut tror jag att Twinkle Kronos går undan till säker seger. Jag tänker ändå gardera eftersom bakspår kan ställa till det. Den jag tror kan fälla favoriten är 3 Mellby Elegant (27 %) som vann i första starten efter uppehåll senast. Hon är favorit att komma till ledningen och där har hon vunnit 1/1. 

V86-6

8 Global Wild Card (19 %) blir favorit i Menhammar Stuteris Tvååringspris. Debuten senast lovade gott och hon ska definitivt räknas men det är ingen jag vågar spika. Det finns många faktorer som talar för skräll – kort distans, 2-åringa ston och voltstart är en spännande men ack så svårlöst ekvation. Får jag bara lyfta fram en blir det 7 Teton Giant Dealer (5 %) som debuterade på Åby 9 november och avslutade 13,5/800. Blir alldeles för litet spelad här.

V86-7

4 Ready Ribb (43 %) var nära att bli en spik men till slut blev han bara en av sex på kupongen. Han kommer sannolikt köras eller släppas till ledningen och i den positionen är Ready Ribb obesegrad på sju starter, varav tre över aktuell distans. Det är klart att han har bra chans. Jag vill ändå varna för 3 Taffy (2 %) som spetsar initialt, 8 Nakoda Goj (16 %) och 11 Coktail Fortuna (20 %). Det är tre intressanta motbud med bättre chanser än vad procenten antyder.

V86-8

3 Indoor Voices (25 %) fick mitt förtroende senast men jag förväntade mig nog mer trots att hon var tvåa på 1.14,7a/2640 bakom Geisha Sund. Det skulle inte förvåna om Indoor Voices tar revansch i afton men för att vinna behöver hon ett lopp i ryggar – då kan Indoor Voices fälla många över upploppet. Det troliga är att 5 Sandrngham Hanover (1 %) spetsar initialt och släpper till 6 Star Advisor Joli. Han trivs som bekant bäst i ledningen där han vunnit 18/24.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Äntligen är det dags för V86 igen. Denna gången ska vi pendla mellan Solvalla och Bergsåker.Med dryga 50.000kr inspelat på v86 på tre veckor så är ... Läs travtips

Hejsan på er! Vilken vecka, Staro Nashville som jag drog igång som andelsprojekt här i vintras ska alltså som ni många vet starta i Svampen på lördag ... Läs travtips

Dags för tvååringarna att göra upp. Svampen ska avgöras och därtill har vi flera intressanta lopp med utländska bidrag.Här är första kollen på ... Läs travtips