• Hem
  • V86 Solvalla/Bergsåker 21 mars 2018

V86 Solvalla/Bergsåker 21 mars 2018

Det är V86 på Solvalla/Bergsåker. Jag spikar 5 Nordby Hugin (V86-3), 7 Bula Bula Am (V86-5) och 7 Eldorado B. (V86-8). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

8 Lome Annar (25 %) är knapp favorit och med toppform ska han räknas. Nu möter han dock tuffare motstånd än senast och från knepigt utgångsläge bör han garderas. 3 Vill Solen (8 %) blir svår att slå om han kommer till ledningen men tyvärr är han inte alltid att lita på. 14 Tand Tuff (24 %) är utan tvekan den bästa hästen i fältet men står också med 20 m tillägg. Han hinner säkert bli favorit innan starten går och därför tänker jag försöka fälla honom. Lurigt lopp!

V86-2

4 Exclamation Mark (38 %) har vunnit tre av sina fyra senaste och jag förstår att många väljer att spika. Han kommer få överta ledningen och väl i spets blir Exclamation Mark en svår nöt att knäcka. Det som talar mot honom är att han inte startat sedan 10 december – positivt är dock att Exclamation Mark vunnit 1/4 i första starten efter längre uppehåll och varit tvåa och trea i två. Streckar även 2 Jagger Zon (7 %), 6 Rolex Tilly (4 %) och 12 S.G.Charpentier (40 %).

V86-3

5 Nordby Hugin (40 %) börjar hitta stilen och utvecklingskurvan pekar uppåt. Senast vann han med sju längder och jag tror att Nordby Hugin vinner det här även från dödens. För i dödens kommer han troligtvis att få trava eftersom 4 S.T.C.C.Faksen (31 %) tar ledningen. Precis som för Nordby Hugin har vägen inte alltid varit spikrak för S.T.C.C.Faksen och jag tror att han får svårt att stå emot min spik. Bakom S.T.C.C.Faksen och Nordby Hugin är det vidöppet.

V86-4

3 Zangone (56 %) imponerade senast när hon spetsade på Solvalla och tog första segern i sjunde starten. Det var också första gången Zangone kördes i ledningen. Som det verkar blir det andra gången på raken som hon får trava i spets och jag blir inte förvånad om Zangone vinner igen. Jag tycker dock att hon är väl mycket spelad och väljer därför att gardera. Värst emot är helt klart 11 Ineedyourmoneymum (11 %) som har två lopp i kroppen efter uppehåll.

V86-5

3 Mellby Don Juan (40 %) har bra form och fin statistik i ledningen. Jag tycker ändå att han blir väl mycket spelad. Det är inte heller givet att han kommer till spets. 10 Radjah d’Inverne (20 %) trivs över längre distanser och är given etta när jag rankar loppet. Spåret är dock inte det bästa och han måste prestera på topp för att vinna. Passa 6 Marciano (15 %) som gör första starten i ny regi och 7 Global Teardrop (10 %) som har spännande läge. 12 Ellieann (3 %)?

V86-6

7 Bula Bula Am (48 %) var okej i årsdebuten senast på Solvalla men kommer vara ännu bättre med ett lopp i kroppen. Till den här starten kan det bli aktuellt att tävla barfota runt om och med den balansen har hon vunnit 2/5. Oavsett om Bula Bula Am tävlar barfota eller med skor är jag inne på att hon vinner det här ganska enkelt. 4 Tina Gel (19 %) blir svår att slå om hon tar ledningen och 8 Oceanic Clearence (9 %) har toppform men är inte gynnad av 2 640. 

V86-7

4 Sheherazade Face (22 %) bjöd på en stark avslutning senast i Östersund och har snackats upp under veckan. Tränare Markus Pihlström säger att han ska göra ändringar till den här starten och det är intressant. Första jänkarvagn och stängt huvudlag är en intressant kombination och det kan vara det som gör skillnaden här. Jag tänker gardera ändå och det beror framför allt på att jag vill få med 12 Laura Sånna (17 %) som imponerade senast. 

V86-8

3 Fairplay Pellini (32 %) blir favorit men jag spikar 7 Eldorado B. (24 %). Det finns många faktorer som talar för Fairplay Pellini – framför allt att han har två segrar och lika många andraplatser på fyra försök över aktuell distans – men nu när 4 Vikens Beer Hunter blivit struken ligger vägen mot ledningen öppen för Eldorado B. Jag tror helt enkelt inte att Fairplay Pellini plockar ner honom från dödens. Eldorado B. har vunnit 1/1 när han körts i spets. 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips