• Hem
  • V86 Solvalla/Bergsåker 11 april 2018

V86 Solvalla/Bergsåker 11 april 2018

Mitt systemförslag inför kvällens V86 är klart. Jag spikar 2 Ditty Bopper (V86-3), 4 Quality Tilly (V86-6) och 2 Infinity (V86-8). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

10 Månprinsen A.M. (78 %) blir omgångens största favorit och det ska han så klart vara. Han har fem segrar i följd och sjätte raka väntar runt hörnet. Dock väljer jag att gardera Månprinsen A.M. av två anledningar – Gunnar Melander behöver inte sova många sekunder för att det här ska skita sig och dessutom står 7 Tangen Haap (10 %) 20 m bättre till än senast på Romme. Springspår innebär förmodligen ledningen och det kan bära hela vägen. Fyra streck.

V86-2

2 Autobahn (18 %) och 5 Upstream (35 %) höjer sig över mängden men båda gör första starten efter längre uppehåll. Den tidigare har som bäst slutat trea i första starten efter längre vila på tre försök medan den senare har en andra– och en tredjeplats på tre försök. Om Autobahn tar ledningen och släpper till Upstream är loppet tyvärr låst men jag hoppas att det finns några som gärna vill tävla. Värst emot är 1 Vidivici C.C. (15 %) och 3 Hochthereitis Sox (22 %).

V86-3

2 Ditty Bopper (31 %) snackas det mycket om och jag tror att hon leder från start till mål. I årsdebuten senast i Gävle fick Ditty Bopper tävla med skor och brodd bak men i afton ska hon tävla barfota, som det låter. Per Linderoth vill dessutom se Ditty Bopper i ledningen och i den positionen har hon två segrar och en andraplats på tre försök. I Gävle gick Ditty Bopper i mål med krafter kvar och det lovar gott inför ikväll. Spets och slut!

V86-4

9 Roofer (24 %) blir knapp favorit i omgångens svåraste lopp. Bakom honom lurar 10 Prediction (21 %) och 12 Champion Chip (21 %). Som du kan se har alla tre bakspår och det är en anledning till varför jag vill leta utanför den här trion. En annan anledning är att det är lärlingar och ungdomar som kör – det ökar chansen för skräll. Eller risken, beroende på hur man ser på det. Två som är för litet spelade är 1 U.Bergs Svante (6 %) och 6 Busy Doin’ Nothing (3 %).

V86-5

13 Beau Mec (35 %) blir klar favorit trots att han endast vunnit 2/11 på aktuell distans – i andra och tredje försöket. Jag har svårt att se hur han ska plocka in dubbla tillägg och runda hela fältet men eftersom Beau Mec visat fin form vill jag inte lämna honom utanför kupongen. Fyra som jag gärna vill varna för är 3 Wasa Thunder (4 %), 5 Make It Quick (1 %), 9 Ellieann (3 %) och framför allt 12 Going For Gold Zaz (4 %) som gick 14,4/2700 med punktering senast.

V86-6

4 Quality Tilly (53 %) debuterade för Oscar Berglund senast i Östersund och det slutade med enkel seger – marginalen blev nio längder till Super Chicko som var tvåa i mål från ledningen. Berglund är väldigt nöjd med hur Quality Tilly känns för dagen och till den här starten funderar han på att även rycka skorna fram. Niclas Benzon sitter upp och han är bästa kusken i fältet – det är nog så viktigt i amatörlopp. Procenten börjar bli hög men jag spikar ändå.

V86-7

1 Enterprise (34 %) fick ett snällt lopp på Solvalla i Sverige-debuten senast och gick i mål med krafter sparade. Nu har han ett lopp i kroppen och därför kan man förvänta sig ett offensivt upplägg. Dock kan autostart och innerspår bli en fälla. Enterprise har nämligen blivit över eller galopperat när han startat från innerspår i autostart tidigare. Jag vågar därför inte lita på Enterprise som favorit med nuvarande förutsättningar. Värst emot är 7 Weekend Fun (26 %).

V86-8

2 Infinity (5 %) blir alldeles för litet spelad och jag väljer därför att chansspika henne. Med två lopp i kroppen och en kusk/tränare som vill prova i ledningen måste segerchansen vara högre än 5 %. Lägg därtill att Lars-Åke Söderholm vill prova nytt huvudlag och jänkarvagn på Infinity. Senast gick hon i mål med krafter sparade och det ska bli spännande att se Infinity i ledningen. Jag blir inte förvånad om hon leder runt om och det är märkligt att Infinity blir så bortglömd.   

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips