• Hem
  • V86 Solvalla/Åby 9 maj 2018

V86 Solvalla/Åby 9 maj 2018

Mitt systemförslag inför V86 på Solvalla/Åby är klart. Jag spikar 3 Wreckless M.M. (V86-4), 3 Thebigred As (V86-6) och 3 Alfas Jolie (V86-8). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

8 Västerbo Exact (62 %) blir omgångens största favorit. Han är snabb ut och har möjlighet att komma till ledningen trots spår 8. I spets har Västerbo Exact vunnit 9/11. Det som talar mot honom är att han inte startat sedan början på februari – i första starten efter längre uppehåll har Västerbo Exact bara vunnit 1/7. Jag kan inte heller vara säker på att han kommer till ledningen eftersom 2 Bacan Degato (14 %) också kan öppna. Tre varv gör att jag väljer att gardera.

V86-2

3 Dice Man (45 %) spårade runt om senast på Solvalla och du ska inte bli förvånad om det blir samma visa i afton. Dock är jag inte lika övertygad som många andra om att han tar ledningen och vinner. 1 Westline (6 %) är snabb bakom bilen och tränare Micael Broberg vill gärna se honom i ledningen – det innebär att Dice Man kanske får trava i dödens. Blir det körning dom emellan gynnar det 10 Urban Kronos (16 %) och skrällen 11 Dulco di Quattro (2 %).   

V86-3

3 M.T.Mighty Winner (37 %) är rätt favorit men har tyvärr inte startat på länge – dock har han vunnit 1/1 i första starten efter längre uppehåll. Samtidigt kan det aldrig vara en fördel att en travhäst inte tävlat på över tre månader. Det i kombination med att M.T.Mighty Winner inte kommer till ledningen och att det är lärlingar och ungdomar som sitter upp får mig att gardera. Värst emot är 4 Coolkindacrazed (13 %) och 11 Kiara Sånna (14 %) som kommer från seger.   

V86-4

3 Wreckless M.M. (31 %) öppnade 09,6/500 och varvet på 13,3 när han vann på Solvalla näst senast. Trots en snabb öppning kunde Wreckless M.M. hålla undan till säker seger. I loppet innan galopperade han bort sig 300 m kvar i uttagningslopp till Svenskt Trav-kriterium. Galopp blev det även i årsdebuten senast på Solvalla. Wreckless M.M. är med andra ord inte att lita på men felfri vinner han. När Wreckless M.M. inte är mer spelad än 31 % vågar jag spika.

V86-5

2 Poplar Broline (58 %) blir omgångens näst största favorit. Han är snabb ut och har vunnit 2/5 från ledningen. Efter 1 Dragalagaboomboom blivit struken har Poplar Broline fått innerspår och det är sannolikt inte en fördel. Dock kan jag tycka att han blir för stor favorit – dom andra är inte så mycket sämre, om dom ens är sämre. 3 Fidagu U.R. (16 %) och 4 Black Snapper (10 %) är båda allvarliga hot men passa 8 Desifinado (8 %) som möter lättare motstånd nu.

V86-6

3 Thebigred As (11 %) vann över tre varv senast i Gävle och står 20 m bättre till än sina värsta konkurrenter på Solvalla. Han får Jorma Kontio i sulkyn och det är förstås spännande – även om Olle Alsén är duktig. Alsén ser gärna att Kontio kör Thebigred As i ledningen och i såna fall har 5 Fighting Bax (62 %) en tuff uppgift framför sig. Fighting Bax har inte tävlat sedan mitten på januari men har vunnit 3/9 i första starten efter längre uppehåll. Chansas bort ändå.

V86-7

6 Hossiana Boko (37 %) har ett lopp i kroppen och Oskar J Andersson säger att han har siktet inställt på ledningen. I den positionen har Hossiana Boko – som är kvick ut – två segrar på sju försök och fyra andraplatser. Risken finns dock att hon inte tar sig förbi 5 Milady Amok (18 %) som också öppnar snabbt – Henna Halm vill dessutom köra i spets. Blir det körning gynnar det hästar på bakspår. Varning för 10 Amphibian Madness (1 %) – barfota och jänkarvagn.

V86-8

3 Alfas Jolie (16 %) är på intet sätt en given spik. Om du letar en klaring kan du sluta läsa redan nu. Hon är obesegrad felfri men har galopperat i 3/5. Från det här läget har Alfas Jolie god chans att komma till tätpositionen och det är varför jag tror på henne.  Senast på Solvalla provade hon autostart i tävling för första gången och det slutade med galopp efter 150 m. Om Alfas Jolie sköter sig ikväll med världens bästa kusk i sulkyn blir hon svårslagen från ledningen.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips