• Hem
  • Karl
  • V86 Solvalla/Åby 9 maj 2018

V86 Solvalla/Åby 9 maj 2018

Mitt systemförslag inför V86 på Solvalla/Åby är klart. Jag spikar 3 Wreckless M.M. (V86-4), 3 Thebigred As (V86-6) och 3 Alfas Jolie (V86-8). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

8 Västerbo Exact (62 %) blir omgångens största favorit. Han är snabb ut och har möjlighet att komma till ledningen trots spår 8. I spets har Västerbo Exact vunnit 9/11. Det som talar mot honom är att han inte startat sedan början på februari – i första starten efter längre uppehåll har Västerbo Exact bara vunnit 1/7. Jag kan inte heller vara säker på att han kommer till ledningen eftersom 2 Bacan Degato (14 %) också kan öppna. Tre varv gör att jag väljer att gardera.

V86-2

3 Dice Man (45 %) spårade runt om senast på Solvalla och du ska inte bli förvånad om det blir samma visa i afton. Dock är jag inte lika övertygad som många andra om att han tar ledningen och vinner. 1 Westline (6 %) är snabb bakom bilen och tränare Micael Broberg vill gärna se honom i ledningen – det innebär att Dice Man kanske får trava i dödens. Blir det körning dom emellan gynnar det 10 Urban Kronos (16 %) och skrällen 11 Dulco di Quattro (2 %).   

V86-3

3 M.T.Mighty Winner (37 %) är rätt favorit men har tyvärr inte startat på länge – dock har han vunnit 1/1 i första starten efter längre uppehåll. Samtidigt kan det aldrig vara en fördel att en travhäst inte tävlat på över tre månader. Det i kombination med att M.T.Mighty Winner inte kommer till ledningen och att det är lärlingar och ungdomar som sitter upp får mig att gardera. Värst emot är 4 Coolkindacrazed (13 %) och 11 Kiara Sånna (14 %) som kommer från seger.   

V86-4

3 Wreckless M.M. (31 %) öppnade 09,6/500 och varvet på 13,3 när han vann på Solvalla näst senast. Trots en snabb öppning kunde Wreckless M.M. hålla undan till säker seger. I loppet innan galopperade han bort sig 300 m kvar i uttagningslopp till Svenskt Trav-kriterium. Galopp blev det även i årsdebuten senast på Solvalla. Wreckless M.M. är med andra ord inte att lita på men felfri vinner han. När Wreckless M.M. inte är mer spelad än 31 % vågar jag spika.

V86-5

2 Poplar Broline (58 %) blir omgångens näst största favorit. Han är snabb ut och har vunnit 2/5 från ledningen. Efter 1 Dragalagaboomboom blivit struken har Poplar Broline fått innerspår och det är sannolikt inte en fördel. Dock kan jag tycka att han blir för stor favorit – dom andra är inte så mycket sämre, om dom ens är sämre. 3 Fidagu U.R. (16 %) och 4 Black Snapper (10 %) är båda allvarliga hot men passa 8 Desifinado (8 %) som möter lättare motstånd nu.

V86-6

3 Thebigred As (11 %) vann över tre varv senast i Gävle och står 20 m bättre till än sina värsta konkurrenter på Solvalla. Han får Jorma Kontio i sulkyn och det är förstås spännande – även om Olle Alsén är duktig. Alsén ser gärna att Kontio kör Thebigred As i ledningen och i såna fall har 5 Fighting Bax (62 %) en tuff uppgift framför sig. Fighting Bax har inte tävlat sedan mitten på januari men har vunnit 3/9 i första starten efter längre uppehåll. Chansas bort ändå.

V86-7

6 Hossiana Boko (37 %) har ett lopp i kroppen och Oskar J Andersson säger att han har siktet inställt på ledningen. I den positionen har Hossiana Boko – som är kvick ut – två segrar på sju försök och fyra andraplatser. Risken finns dock att hon inte tar sig förbi 5 Milady Amok (18 %) som också öppnar snabbt – Henna Halm vill dessutom köra i spets. Blir det körning gynnar det hästar på bakspår. Varning för 10 Amphibian Madness (1 %) – barfota och jänkarvagn.

V86-8

3 Alfas Jolie (16 %) är på intet sätt en given spik. Om du letar en klaring kan du sluta läsa redan nu. Hon är obesegrad felfri men har galopperat i 3/5. Från det här läget har Alfas Jolie god chans att komma till tätpositionen och det är varför jag tror på henne.  Senast på Solvalla provade hon autostart i tävling för första gången och det slutade med galopp efter 150 m. Om Alfas Jolie sköter sig ikväll med världens bästa kusk i sulkyn blir hon svårslagen från ledningen.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Söndagen från Axevalla bjuder på Stochampionatet som godbiten!En första tanke kring omgången!Andelen löser du här! V75-1 Stoeliten - 1 640 ... Läs travtips