• Hem
  • V86 Solvalla/Åby 4 april 2018

V86 Solvalla/Åby 4 april 2018

Raden inför V86 på Solvalla/Åby är klar. Jag spikar 2 Puccy Italia (9 %) i V86-3, 2 Arch Lane (80 %) i V86-6 och 2 Digital Performer i V86-8. Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

5 Harran Boko (65 %) har överlägsen kapacitet i fältet men han är inte helt att lita på. Det visade Harran Boko om inte annat senast när han galopperade 50 kvar på Solvalla. Felfri är jag nästan säker på att Harran Boko vinner men jag tror ännu mer på favoriten i V86-6. Det är nämligen inte aktuellt att spika båda två. Conrad Lugauer kör honom till ledningen och väl i spets är det ingen som plockar ner honom. Tyvärr är det bara galopp emot Harran Boko.

V86-2

4 Havbergs Knight (39 %) har ett lopp i kroppen efter längre uppehåll och blir precis som Harran Boko svår att slå. Han övertygade i årsdebuten på Romme och på Solvalla kommer han tävla barfota runt om. Å ena sidan har Havbergs Knight endast vunnit 2/12 när han tävlat utan skor men å andra sidan har det varit mot tuffare motstånd än det här. Nästan allt talar för att Havbergs Knight kommer till ledningen på Solvalla och i den positionen har han vunnit 3/4.

Det är många starka favoriter som tävlar på V86 ikväll. Havbergs Knight är en av dom. Jag säger inte emot om man spikar både Harran Boko och Havbergs Knight men eftersom jag tror ännu mer på 2 Arch Lane (80 %) i V86-6 måste jag försöka fälla övriga favoriter om det ska bli nån utdelning att jubla över – dessutom tycker jag att Havbergs Knight är väl stor favorit. Värst emot är 6 Joe Martini (22 %) som vann ett stayerlopp på Färjestad i senaste starten.

V86-3

2 Puccy Italia (10 %) var duktig som tvåa bakom Mellby Collector senast på Åby. Ikväll kommer han tävla barfota runt om för första gången – i alla fall för Veijo Heiskanen – och det är förstås intressant. Skorycket i kombination med att Heiskanen vill köra i ledningen gör att jag väljer att spika. Efter sju starter på svensk mark väntar Puccy Italia dock fortfarande på sin första seger men ikväll har han fina förutsättningar att leda runt om. Heiskanen låter optimistisk!

V86-4

3 Barbara L.Hanover (43 %) blir förvånansvärt stor favorit på Solvalla. Hon är snabb bakom ledningen men hon tar sig väl inte förbi 1 Earn N’Burn (23 %)? Dessutom har Barbara L.Hanover bara startat på kort distans en gång tidigare och då var hon femma i mål. Earn N’Burn rankas etta eftersom han – troligtvis – tar ledningen. Över kort distans har Earn N’Burn vunnit 1/3 men i ledningen har han bara två segrar på sex försök. Har dock aldrig körts i spets på 1640.

Bakom dom här två är det vidöppet och det kan belöna sig att gardera. Fyra som blir alldeles för litet spelade är 4 Rose Garden (8 %), 6 Stronghold (6 %), 9 d’Laina (2 %) och 10 Minnestads Ecuador (9 %). Just Minnestads Ecuador blir bortglömd för att han tagit sina segrar från ledningen men bakspår på kort distans behöver inte vara fel – blir det körning om tätpositionen kommer hans spurt bita bra. Dessutom blir det eventuellt barfota runt om den här gången.

V86-5

12 Aperfectdream (37 %) är befogad favorit trots jobbigt utgångsläge. Han tog för sig i årsdebuten senast på Åby när han avslutade 12,7/700 och vann med en halv längd. En liknande insats bör räcka till seger även här. Dock får man inte glömma bort att favoriten bara gjort sex starter och endast tjänat 110 000 kr. Lång distans och voltstart är dessutom två faktorer som öppnar för skräll – framför allt när Aperfectdream har jobbigt läge. Jag väljer att gardera.

V86-6

Apropå hästar som bara tjänat 110 000 kr. 2 Arch Lane (81 %) får flest streck på sig i hela omgången – trots att han bara gjort tre starter och tjänat 110 000 kr. Arch Lane blir spelad till över 80 procent och trots att procenten är väl hög ser jag ingen anledning att gardera favoriten. Timo Nurmos har höga tankar om den här och från bra utgångsläge måste det vara toppchans. Senast avslutade Arch Lane 12,5/500 och nu har han ytterligare ett lopp i kroppen.  

V86-7

10 Waffle (24 %) har tre raka segrar och blir favorit – alla tre segrar har tagits från ledningen. Nu är det bakspår och från bakspår i autostart har han som bäst varit tvåa. 1 Uappa di Azzurra (13 %) är tidig om han får ledningen eller rygg ledaren. 3 Gizmo de Veluwe (19 %) är en fin häst som gör första starten för året. 8 Benoit Va Bene (12 %) ska räknas om han kommer till spets. Passa 9 Uccello Jet (12 %) om han sköter sig. 11 Uno Piccolino (2 %) blir bortglömd.

V86-8

Det står mellan 2 Digital Performer (27 %) och 5 Exclamation Mark (38 %). Båda har ett lopp i kroppen efter längre uppehåll och båda kommer dessutom från seger. Det är fördel Digital Performer eftersom han fick spår invändigt om Exclamation Mark. Jag tror att Digital Performer kommer till ledningen på ett eller annat sätt och när Stefan Melander dessutom funderar på att hänga på Digital Performer en jänkarvagn är det givet för mig att spika.

Hur kan han inte vara favorit?

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips