• Hem
  • Karl
  • V86 Solvalla/Åby 28 februari 2018

V86 Solvalla/Åby 28 februari 2018

Det är V86 på Solvalla/Åby. Jag spikar 4 Gute Band (V86-1) och 10 Sir Q.C. (V86-2). 

V86-1 

4 Gute Band (44 %) gör tredje loppet för Johan Untersteiner och på två starter har det blivit en seger och en andraplats. Senast var han bra som tvåa bakom Crack Atout trots att det blev galopp kort efter start. Då var det voltstart och nu är det autostart. Johan Untersteiner meddelar därför att det blir jänkarvagn på Gute Band i afton till skillnad från senast. Eftersom han inte är snabb ut är det risk för att Gute Band får gå den tunga vägen men jag spikar i alla fall.

V86-2

10 Sir Q.C. (66 %) blir omgångens största favorit och även om spelprocenten börjar krypa upp mot 70-strecket väljer jag att spika. Han är en hårding som är van att tävla över längre distanser – därför ska man inte oroa sig i onödan för bakspår. Med två lopp i kroppen efter uppehåll finns det anledning att tro att Ulf Ohlsson väljer ett offensivt upplägg. När Sir Q.C. kommer dundrande tror inte jag att ledaren – Björn Goop med 3 Digger Lord (4 %)? – väljer att svara.  

V86-3

7 Tyson Dimanche (50 %) har vunnit två av sina tre senaste starter – varav en över lång distans – och blir nog svårslagen på Åby ikväll. Robert Bergh lär ha siktet inställt på ledningen och kommer man dit utan att det kostar för mycket, ja då var det bortkastat att gardera. 2 Bonduran d’Inverne (22 %) är bra men tränare Johan Untersteiner är tydlig med att den femårige valacken inte har toppform. Jag tar även med 3 Mucho Flax (1 %) och 9 Pardon Kloster (11 %). 

V86-4 

7 Davici (49 %) är en hästa många talar om inför den här omgången. Han var fin vid segern senast men tyvärr är han inte helt att lita på. Troligt scenario är att man släpper ledningen till honom och väl där kan det bära hela vägen. Jag tycker dock att han blir väl stor favorit – även om det känns intressant med Björn Goop i sulkyn – och streckar därför några fler. Två spännande motbud är 1 Red White N Blue (14 %) och kanske framför allt 6 Garmin B.J. (6 %).

V86-5

1 Dontbreakthebankås (39 %) är tillbaka efter långt uppehåll. Han är alltjämt obesegrad efter två starter men jag köper inte att han blir favorit med tanke på att han inte tävlat på elva månader. Det är dock inte säkert att procenten står sig. Lutfi Kolgjini håller honom högt och han ska förstås räknas men jag tycker att både 8 Prosperous (25 %) och 7 Vikens High Yield (19 %) är tidigare trots 20 m tillägg för båda. 5 Caraway (12 %) blir farlig om han kommer till spets.

V86-6

1 Sauvignon Blance (22 %) är pilsnabb bakom bilen och lär köras i ledningen över 1 640. Jag väljer dock att lämna henne utanför mitt system eftersom hon varit oplacerad i 3/5 och aldrig vunnit när hon körts i spets på svensk mark – dock har Sauvignon Blance tagit många spetssegrar utanför Sverige. Jag tror mer på 4 Bluestar Champion (20 %) och 5 Ryan Kronos (9 %). Den tidigare har fin form och den senare är ute på en mer passande distans än senast.

Jag tror på körning mellan Sauvignon Blance och 2 Lavidaloca de Vie (18 %).

V86-7

5 Pompano Euphoria (35 %) blir svårslagen om hon kommer till ledningen – i den positionen har Pompano Euphoria nämligen vunnit 2/3. När hon inte vann blev Pompano Euphoria istället tvåa bakom Mon Etoile. 2 Hamilton Noa (7 %) tar ledningen här men eftersom Åby har dubbla open stretch är det inte alls omöjligt att Conrad Lugauer väljer att släppa. Samtidigt är Lugauer en som gärna vill köra i ledningen. Blir det körning gynnar det 4 Scorpion Kiss (17 %).

V86-8

2 Ready For Money (32 %) blir favorit och det låter väldigt intressant. Urban G Eriksson meddelar att Ready For Money ska tävla med ett helstängt huvudlag och som det inte vore nog ska Urban G Eriksson dessutom hänga på henne en riktig jänkarvagn för första gången i karriären. Det i kombination med att Ready For Money är favorit att komma till ledningen gör att jag inte tvekar när jag rankar henne etta. Men jag vill ha en skräll i den avslutande avdelningen.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips