• Hem
  • V86 Lindesberg 4 juli 2018

V86 Lindesberg 4 juli 2018

Mitt system inför V86 i Lindesberg är klart. Det blir spik på 6 Polycrates Face (V86-3) och 6 Volnik du Kras (V86-8). 

V86-1

11 Very Kronos (53 %) har vunnit 7/11 starter – obesegrad felfri – och siktas mot Derbyt. Senast galopperade han bort sig i Boden och risken finns att han gör det även i Lindesberg. Jag vågar inte lita på Very Kronos och därför sitter jag med åtta streck. Bakom favoriten är det vidöppet men spelarkollektivet har lyft fram 8 Son Of God (17 %) som värsta motbud. Jag är beredd att köpa det efter insatsen senast. Då vann han enkelt från ledningen över aktuell distans.

V86-2

1 Born Unicorn (35 %) siktas också mot Derbyt och visade senast att formen är på väg. Då övertog han ledningen efter 300 och vann säkert via 11/800 – en och en halv längd före Breidabliks Cognac som var tvåa i mål. Från spår 1 är Born Unicorn chanslös på ledningen och därför är det inte aktuellt att lämna honom ensam på kupongen. Snabbare från start är 2 Eldorado B. (18 %) som vunnit 1/2 från ledningen. Kör dom mot varandra öppnar det för en skräll.

V86-3

6 Polycrates Face (17 %) spikas med viss tvekan. Han har fin kapacitet men är inte helt enkel. Jag är dock inne på att 1 Angry Bird Am (32 %) – som är värst emot – blir över och att Polycrates Face får överta ledningen i ett andra skede. Om han sedan är lika bra som på Färjestad näst senast blir han svår att rå på. Dock får vi inte blunda för att Polycrates Face galopperar i var och vart annat lopp. Därför är det en chansning att lämna spika honom på V86.

V86-4

4 Zidane Grif (67 %) fick ett tufft lopp senast på Jägersro och galopperade 75 kvar. Precis som senast blir han stor favorit i Lindesberg – omgångens största – men jag vill gardera. Till skillnad från senast. Alessandra Gocciadoro tänker prova honom utan framskor ikväll. Det kan bli hur bra som helst men eftersom det är första gången Zidane Grif tävlar utan framskor kan det också bli för bra. Han vinner med några längder eller galopperar. Jag chansar på det senare.

V86-5

3 Anne Royal (23 %) var in i det sista en spik på min kupong men jag kan inte lämna 4 Moon’s Black Lady (6 %) utanför kupongen. Anne Royal var inte som bäst senast men Ulf Stenströmer säger att brunst är förklaringen till det. Ikväll är planen att hon ska laddas för ledningen i jänkarvagn – i den positionen har Anne Royal två segrar på tre försök. Moon’s Black Lady har tagit 2/4 segrar från ledningen men visade näst senast att hon kan avsluta bakifrån. 

V86-6

7 Kavata Käll (19 %) blir knapp favorit i öppet lopp. Jag sitter med åtta streck och känner mig ändå inte säker. 4 Vapour Trail (4 %) gör första starten för Mattias Djuse och ska kanske tävla barfota runt om. Utgångsläget är dock inte det bästa. Desto bättre utgångsläge har 6 Sotika (6 %) som lottats till spår 6 i volten. Från springspår kan hon susa till ledningen. Jag har svårt att hitta nån som jag tror mer på än övriga här och rekommenderar att gardera ordentligt. 

V86-7

Det är tre hästar – egentligen fyra – som sticker ut i Bergslagsloppet och jag låser därför på tre. 1 Pastore Bob (25 %) tar sannolikt ledningen initialt men väljer Hans-Owe Sundberg att utmana med 4 Charrua Forlan (40 %) kan 7 Caid Griff (19 %) bjudas in i loppet. 3 In Vain Sund (6 %) är minst lika bra som den här trion men har inte startat sedan 7 januari – då på Vincennes – och chansas bort. Charrua Forlan rankas etta men ser ut att bli stor favorit.

V86-8

6 Volnik du Kras (67 %) har imponerat i två raka segrar på svensk mark och får mitt förtroende som spik i den avslutande avdelningen. Om han är lika bra som näst senast på Solvalla och senast i Östersund är det ingen som kan stå emot honom. Tar 2 Ferrari River (15 %) ledningen får Volnik du Kras gå den tunga vägen men Conrad Lugauers femåring har två galopper i raden. Räkna med att Alessandro Gocciadoro kommer vara offensiv redan från start. 1640?

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mölndalsbanan Åby tar emot oss till V75 på lördag! Sju spelvänliga lopp där treåringsloppet står ut! Här är tidiga analysen! V75-1 Sir Q.C. - Örjan ... Läs travtips