• Hem
  • V86 Kalmar 6 juni 2018

V86 Kalmar 6 juni 2018

Mitt systemförslag inför V86 i Kalmar är klart. Jag spikar 9 Uappa di Azzurra (V86-5) och 2 Celsius Evo (V86-8).

V86-1

12 Mulligan (36 %) var positiv i årsdebuten senast på Charlottenlund men har en svår uppgift i Kalmar. Det är inte lätt att plocka in dubbla tillägg på snabba sommarbanor. 3 Keycard (34 %) var grym vid segern på Färjestad i slutet på mars men har inte imponerat på samma sätt i två starter efter det. Många tror att det bara handlar om dom här två men jag varna för 6 Sharp Dream (15 %) och 10 Gunell Palema (5 %). Med tanke på läget ska Keycard vara favorit.

V86-2

10 Elliot Coger (43 %) blir stor favorit sedan 11 Nakoda Goj blivit struken. Han trivs på hemmabanan Kalmar och över lång distans. I Kalmar har han vunnit 15/31 och över 3 140 m – alla banor inräknade – har Elliot Coger vunnit 7/17 och bara varit utanför pallen vid tre tillfällen. Trots att han visat form i sina tre senaste starter vill jag gardera honom. Två spännande drag är 6 Youngblood Pellini (12 %) och 8 Rodick Broline (14 %) som gick bra barfota senast.

V86-3

4 Västerboonthenews (46 %) är snabb ut och trivs ypperligt i ledningen. Dock är han som bäst under hösten och vintern. Tränare Lars Brindeborg ligger lågt inför den här starten – Västerboonthenews hade dåliga blodvärden senast på Åby och det är osäkert hur formen är. Jag låser därför på 5 Monark Newmen (21 %) som var duktig som fyra trots galopp i Lyon Grand Prix senast på Åby och 7 Target Kronos (5 %) som kanske kan snuva favoriten på ledningen.

V86-4

6 Je T’aime Lucky (41 %) kördes snällt senast i Halmstad och gick i mål som sexa på 1.14,8a/2140. Med det loppet i kroppen kommer hon väl förberedd till Diamantstoet, försök 4 i Kalmar. Jag tycker dock att Je T’aime Lucky blir för stor favorit och sneglar hellre på 3 Day Composite (12 %) och 9 Veroni (12 %) som båda har bättre utgångslägen än favoriten. Mest tror jag på den tidigare som hade otur senast men har god chans att leda runt om i Kalmar!

V86-5

9 Uappa di Azzurra (35 %) är alltjämt obesegrad i monté efter två starter och blir min första av två spikar på V86 i Kalmar. Hon var överlägsen från dödens i Kalmar senast och en liknande insats bör räcka till seger även ikväll. Uappa di Azzurra vann med fem längder och tvåa i mål var 6 Interest Sånna (14 %). Nu möts dessa två ännu en gång och med tanke på senaste starten tycker jag att Uappa di Azzurra borde vara betydligt mer spelad än bara 35 %. Given spik.

V86-6

9 Neon Hagh (33 %) kommer från två raka raka segrar men är tyvärr inte att lita på ännu. Eftersom segrarna varit billiga och Neon Hagh lottats till bakspår är det givet att gardera ordentligt. En som jag fastnat för är 7 Chuck Camto (5 %) som debuterade för Joakim Lövgren senast i Kalmar. Jag räknar med att han kommer vara ännu bättre nu. Jag vill också varna för 11 Night Brodde (17 %) som har kapacitet för att runda alla – bara han håller sig i rätt gångart. 

V86-7

8 Cashback Pellini (39 %) har fyra segrar i följd men jag är inne på att det inte blir fem raka. Det som framför allt talar mot honom är distansen och spår 8 – det i kombination med att han möter tuffare hästar gör att jag väljer att gå på två andra. 1 Cash Valley (15 %) spårade runt om senast på Charlottenlund kan göra det även ikväll. Han avslutade på 09,8 sista 600 och blir svårfångad från spets. Dubblar med 7 Harran Boko (10 %) som blir märkligt bortglömd.

V86-8

7 Spartak Face (56 %) har fin kapacitet men blir för stor favorit. Därför spikar jag 2 Celsius Evo (18 %) som besegrade favoriten trots utvändig löpning näst senast på Jägersro. Kevin Oscarsson och Wilhelm Paal vill till ledningen med 4 Vespertilio Jet (1 %) respektive 6 Volt di Ruggero (5 %). Det talar för att 1) det blir högt tempo och 2) Spartak Face får trava i dödens – alternativt får ödsla krafter för att överta täten. Oavsett vilket gynnar det starke Celsius Evo.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips