• Hem
  • V86 Bergsåker 30 maj 2018

V86 Bergsåker 30 maj 2018

Mitt systemförslag inför V86 på Bergsåker är klart. Jag spikar 4 Sugar Daddy (V86-1) och 5 Lamino (V86-7). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V86-1

4 Sugar Daddy (46 %) blir stor favorit i Akademie-Sprintern på Bergsåker. Det ska han också vara efter insatsen senast i Gävle. Då var Sugar Daddy duktig som trea bakom favoriten Disco Volante och jätteskrällen Overtimesåfin. Från det här läget – spår 4 – har han möjlighet att hitta till ledningen även om han har en snabb trio invändigt. Tar Sugar Daddy inte ledningen för egen maskin är jag inne på att den som är snabbast bakom bilen gärna släpper till honom.

V86-2

5 Calamara’s Girl (67 %) har ett lopp i kroppen och blir omgångens största favorit. Den höga procenten i kombination med att hon mest troligt får trava i dödens gör att jag väljer att gardera. Calamara’s Girl är kanske huvudet högre än sina konkurrenter – hennes meriter talar i alla fall för det – men jag vill inte sitta med samma spik som alla andra. 1 White Lightning (10 %) har två lopp i kroppen och är snabb ut. Jörgen Westholm vill köra i ledningen. Ska passas! 

V86-3

6 U.R.Faxe (42 %) har vunnit fyra av sina fem senaste och är befogad favorit. När han inte vann var han istället tvåa bakom 4 Nordby Hugin (24 %). Det står kanske mellan dessa två i Travakademiens Sponsorers Lopp men jag vill ha med fyra till. Det ska bli intressant att se 2 Husnäs Elving (4 %) som är snabb ut och vunnit 2/5 när han körts i ledningen. Från ledningen har han dessutom aldrig varit sämre än trea. Till låg procent är Husnäs Elving väldigt intressant. 

V86-4 

9 Flash Am (47 %) är obesegrad efter två starter och jag var länge inne på att spika henne. Jag valde till slut att gardera eftersom det är vanskligt att spika i 3-åringslopp för ston. Värst emot är 8 Feminista Am (13 %) som har två raka segrar – två imponerande segrar. Jag betalar även för 3 Global Well Off (11 %) och 4 Global Wild Card (15 %) som båda vill till spets. Om det inte strular tror jag att Flash Am vinner men nu är hon favorit och då måste hon fällas. 

V86-5 

5 Storm Odd (25 %) och 9 Art Nökkve (31 %) är ett stabilt lås. Storm Odd tar ledningen och i spets är han obesegrad på svensk mark efter två försök. Och Art Nökkve, ja han är bästa hästen i fältet. Båda har bra form och jag känner mig bekväm med att låsa på två. Art Nökkve har dock endast vunnit 1/5 över 1 640 – han är mer stark än snabb och kort distans är inte en fördel. Bakom dessa två tror jag mest på 1 Tand Tuff (18 %) och 4 Guli Storm (8 %). 

V86-6

10 Tzarina (29 %) blir favorit i försök 3 till Diamantstoet. Hon har vunnit tre av sina fem senaste och håller fin form. Senast fick Tzarina gå länge i tredjespår och det blev tyvärr för tufft. Dom som framför allt utmanar henne om segern är 9 Priestess (18 %) som bjöd på en bra avslutning senast på Hagmyren och 12 Hot Chocolate (14 %) som var duktig som tvåa bakom Leka senast i Gävle. Jag tycker dock att det är ett jämnt och öppet lopp som kräver gardering.

V86-7

5 Lamino (29 %) vann på imponerande tid senast på Solvalla. Han dundrade till ledningen efter 150 och öppnade 10,4/500. Varvet avverkades på snabba 11,6 och sista 500 på 10,6. Segertiden blev imponerande 1.10,9a/1640 och segermarginalen hela sex längder. Lamino gick i mål med krafter sparade och Jorma Kontio behövde aldrig rycka tussarna. Kommer han till ledningen ikväll är halva loppet vunnet - i den positionen har Lamino nämligen vunnit 2/4. 

V86-8 

9 Cruzado dela Noche (31 %) blir favorit i Gösta Bergengrens Minneslopp – ett spännande lopp över 2140 m. Han har grym kapacitet och svarar alltid för bra prestationer men tyvärr har Cruzado dela Noche inte vunnit på länge. Den senaste segern kom i Victory Tillys Lopp på Solvalla 2 augusti förra året. Jag vill därför gardera och framför allt vill jag ha med 2 Queer Fish (16 %) som tar ledningen – tror jag – och 10 Beau Mec (15 %) som imponerade senast.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips