• Hem
  • V75 Solvalla 7 april 2018

V75 Solvalla 7 april 2018

Mitt systemförslag inför V75 på Solvalla är klar. Jag spikar 2 Sir Ratzeputz (V75-3) och 12 Globalsatisfaction (V75-5). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V75-1

1 Indoor Voices (21 %) har varit ute mot tuffare motstånd än det här och blir knapp favorit. Jag tror dock att hon är en favorit i fara – jag är nämligen inte hundra på att hon kan försvara sitt innerspår och att Kenneth Haugstad kör istället för Örjan Kihlström är knappast en fördel. Bakom Indoor Voices är det fyra hästar som blir spelade och jag väljer att gardera med tre av dessa. Mest tror jag på 3 In Toto Sund (17 %) som är tillbaka efter sitt Frankrike-äventyr. 

V75-2

3 Keycard (21 %) exploderade senast på Färjestad när Veijo Heiskanen ryckte skorna på henne. Gör Keycard om det loppet blir hon svår att fånga in på Solvalla. Dock finns det många roliga drag i loppet och därför vill jag gardera den knappa favoriten. 6 Anne Royal (6 %) var duktig som tvåa bakom Keycard senast på Färjestad och den här gången kommer hon nog till ledningen. Anmärkningsvärt litet spelad. Passa även 10 Dealwithakiss (4 %).

V75-3 

1 Zenit Brick (35 %) har varit tvåa bakom On Track Piraten i två raka – först i Eskilstuna och sen på Romme. Jag tror tyvärr att han är på väg ur form och när det stod klart att Kim Eriksson ersätter Örjan Kihlström bestämde jag mig för att spika 2 Sir Ratzeputz (31 %). Som jag läser loppet tar 6 Quick Fix (3 %) ledningen men då han inte ska köras i spets får den som är först framme av Sir Ratzeputz och 4 Queer Fish (18 %) överta. Och det blir väl Sir Ratzeputz?

Sir Ratzeputz har vunnit 4/6 i spets och aldrig varit sämre än trea.    

V75-4

4 Sir Q.C. (66 %) har vunnit fyra raka och ska vara favorit i Klass I-finalen på Solvalla. Segrarna har tagits från ledningen men den här gången lär han få gå den tunga vägen. 1 Clint Classic (2 %) är snabbast ut men släpper till 6 Titan Brodde (11 %). Blir det körning mellan Sir Q.C. och Titan Brodde gynnar det Clint Classic som ska tävla med jänkarvagn – och körspö! – samt 10 Farouk B.R. (10 %) som har toppform. Sir Q.C. är dock given etta i min ranking. 

V75-5

1 Generaal Bianco (53 %) bjöd på en snabb avslutning (10/800) i årsdebuten senast på Mantorp. Han kommer säkert vara ännu bättre nu – dock tror jag att innerspår och ledningen kan ställa till det för favoriten. Peter Untersteiner ska ladda för kung och fosterland bakom bilen men jag tror inte att ledningen är Generaal Biancos kopp te. Därför spikar jag 12 Globalsatisfaction (19 %) som vann från dödens senast på Romme. Ska räknas trots jobbigt spår.  

V75-6

7 Who’s Who (37 %) är en tuffing som övertygat i sina senaste starter. Spår 7 innebär dock att han får dödens och även om det kan gå vägen är Who’s Who inte en spik jag vill luta mig mot. Inte som favorit med jobbigt läge. Värst emot är 3 Floris Baldwin (24 %) som får överta ledningen. Precis som näst senast ska han tävla med jänkarvagn. Rysaren i loppet är 6 Total Recall (2 %) som tar ledningen initialt och som också tävlar med jänkarvagn. Måste streckas!

V75-7

10 Pastore Bob (28 %) har hittat stilen i Halmstad hos Johan Untersteiner och är befogad favorit i bronsdivisionens final. Dock är det andra förutsättningar nu än vid segrar i Halmstad samt på Momarken och Färjestad. 4 Rushmore Face (16 %) tar ledningen och ska räknas men värst emot favoriten är 11 Olle Rols (23 %) som kommer till Solvalla med sex raka segrar. 1 Erik Sting (19 %), 3 Mr Perfection (4 %) och 6 Västerbo Grosbois (7 %) ska också räknas.  

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips