• Hem
  • V75 Östersund 9 juni 2018

V75 Östersund 9 juni 2018

Det blir två spikar på V75 i Östersund:

3 Nobel Amok (34 %) i V75-2 och 9 Hossiana Boko (18 %) i V75-4.

Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag... (om det finns några kvar).

V75-1

6 Panther Face (20 %) har tre segrar i följd och ska vara favorit. Dock är jag inte hundra på att han faktiskt vinner i Östersund. Två faktorer som talar mot Panther Face är att han möter tuffare motstånd än vid segrarna och att han riskerar få ett tungt lopp i dödens. Bakom Panther Face är det öppet men två som jag vill lyfta fram är 1 Minnestads El Paso (10 %) och 7 Digital Yankee (5 %). Båda har spännande utgångslägen. Rygg ledaren och ledaren, kanske?

V75-2

3 Nobel Amok (34 %) galopperade 400 kvar i Gulddivisionen senast men är tillbaka i Silverdivisionen nu. Han talades om som en Elitloppskandidat i april-maj och även om Nobel Amok aldrig var aktuell för loppet säger det ändå en del om hans kapacitet. Tyvärr har Nobel Amok galopperat i fyra av sina fem senaste men det positiva är att det skrämmer bort många spelare – felfri bör han normalt vinna det här. Får överta tätpositionen och leder runt om?

V75-3

7 B.W.Sture (37 %) kan vara vinnaren i loppet. Han har vunnit två raka och har springspår. Lyckas Örjan Kihlström styra B.W.Sture till ledningen blir det svårt för övrig att plocka ned honom. I ledningen har B.W.Sture nämligen sex segrar på sju försök. När han inte vann var han trea bakom Tand Kraft och Järvsö Pegasus. Jag vågar dock inte lita på att B.W.Sture och Örjan lyckas hitta till spets och vill därför gardera. Passa 4 Björlifant (4 %) som är bra!

V75-4

9 Hossiana Boko (18 %) ser ut att bli favorit i Wångens Stora Lärlingspris – Diamantstoet, försök 5. Hon spårade runt om senast på Åby trots högt tempo – klockan visade 09,5 första 500, 11,7 första 1 000 och 13,0 sista 500. Nu har Hossiana Boko bakspår men det behöver inte vara en nackdel. Hon möter tufft motstånd men har toppform och bästa kusken i fältet. Många garderar i lärlingslopp av tradition och därför tänker jag spika mig ur den här situationen.

V75-5

1 Chapuy (38 %) är befogad favorit – inte bara för att han är startsnabb och har perfekt utgångsläge utan också för att han visade form senast på Solvalla. Chapuy spetsade från spår 5 bakom bilen men Åke Lindblom valde att släppa till Zack’s Zoomer. Han blev kvar på innerspår och var duktig som tvåa i mål. Nu möter Chapuy enklare motstånd och Lindblom lär inte släppa. Jag tycker dock att det är befogat att gardera – han har bara vunnit 1/15 trots allt.

V75-6

10 Readly Express (61 %) har inte startat sedan 28 januari när han vann Prix d’Amérique. Jag tror dock inte att han behöver ett lopp i kroppen för att vinna det här och hur ofta är Readly Express ”bara” spelad till 61 %? Jorma Kontio och Timo Nurmos är säkert angelägna om att vinna Jämtlands Stora Pris men jag lämnar inte 8 Heavy Sound (12 %) utanför kupongen. Han har visat grym form och är den ende i loppet som kan ge Readly Express en match.

V75-7

8 Volnik du Kras (57 %) kördes offensivt senast på Solvalla och trots att han skyggade på upploppet blev segertiden 1.11,3a/2140. Jag tror att Volnik du Kras vinner i Östersund men eftersom risken är stor att Readly Express vinner loppet innan måste jag försöka fälla honom. 4 Västerbo Grosbois (7 %) har visat form en längre tid och ska räknas. Han tar ledningen initialt men Rauno Pöllänen släpper nog till favoriten. Kan sedan överraska från rygg ledaren.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips