V75 Kalmar 4 mars 2017 » 3 mars | Karl - Travstugan.se

V75 Kalmar 4 mars 2017

Det är V75 med jackpot – 48 miljoner – i Kalmar. Jag spikar 5 Royal Fighter (V75-3) och 6 Mitos Gold (V75-6). Royal Fighter var ute i ett tufft lopp senast där On Track Piraten stod som segrare och Mitos Gold var moralisk vinnare i Halmstad senast. Nu har båda fina chanser att vinna på V75 i Kalmar.

Det är svårt att gå emot en obesegrad 2 Mack Dragan i V75-1. Han är dessutom snabb ur volten och har vunnit 5/5 i spets. Men jag måste även strecka 8 Quiz Töll som imponerade senast och kan därför lika gärna strecka 4 Camp Nou och 11 Can Lane också. Jag tror att Can Lane är bästa hästen i fältet. Men galopperna … Fyra streck ska i alla fall räcka och jag är inte säker på att det är favoriten som vinner.

Och apropå galopper. I V75-2 är det inte svårare än att 2 Kash Brodda med Peter Untersteiner galopperar eller vinner. Hon har nämligen galopperat i sina fyra senaste starter men lik förbannat vunnit två av dessa. Vore det inte för 7 Raspberrysky hade jag förmodligen chansat och spikat Kash Brodda men nu är det bara till att gardera. Men även Raspberrysky har galopper på sitt samvete.

Jag vet inte vad jag ska tro om 5 Royal Fighter i V75-3. Som tur är slipper han On Track Piraten och tävlar eventuellt barfota runt om. Jag tänker att Royal Fighter dundrar till ledningen och vinner men det är ju inte alls säkert att det blir så? 3 Art On Line och 4 Allaballakaitoz öppnar snabbt, likaså 8 Target Kronos. Men kommer Target Kronos köras offensivt i årsdebuten?

Lutfi Kolgjini har fin stallform och selar ut favoriten 2 Ulisse Kronos i V75-4. Han vann i årsdebuten på Jägersro över 2 640 senast och har goda chanser att ta andra raka. I samma lopp galopperade 5 J.H.Mannerheim 100 kvar och det är inte omöjligt att han tar revansch i Kalmar. Det ska mycket till för att 15 Magic Happens ska runda fältet till seger men han är bra nog att göra det.

Det är lätt att förstå varför 3 Zenit Brick blir stor favorit i V75-5. Han har bra utgångsläge från spår 3 och har vunnit 3/5 i ledningen och allt det där. Det är bara det att jag inte är säker på att det är Zenit Brick som kommer till spetspositionen. Det kan lika gärna vara 4 Cupido Sisu. I ledningen har han - Cupido Sisu - vunnit 2/4 och aldrig varit sämre än trea. Och det talas om barfota runt om på honom.

Jag har fått en ny favorit och det är 6 Mitos Gold i V75-6. Han är en tanks och jag gillar den stilen. Senast spikade jag honom mot favoriten Ontheway Diamant och det var nära att gå vägen. Ontheway Diamant pep till ledningen och Mitos Gold hamnade andra-tredje utvändigt. Han avslutade sista 400 på snabba 10,5 och var tvåa i mål. Mitos Gold visade att formen är intakt. Spik!

I V75-7 är det jämnt skägg mellan 6 Mellby Duke och 9 Hank von Håleryd. Jag visste inte heller vilket ben jag skulle stå på och började med att strecka båda och innan det var klart hade jag streckat fyra hästar. 10 Frankie Brodde, vilken häst! 2 The True F. är inte sämre han heller och han kommer höja sig med barfotabalans. Folk verkar glömt loppen The True F. gjorde i somras.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Lördagen avnjutes från Bergsåker där Sundsvall Open Trot ska avgöra med en miljon kronor i förstapris! Därtill är det en smaskig jackpott att spela ... Läs travtips