• Hem
  • V75 Jägersro 14 april 2018

V75 Jägersro 14 april 2018

Mitt systemförslag inför V75 på Jägersro är klart. Jag spikar 2 Harran Boko (V75-1) och 1 Olle Rols (V75-6). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/lag...

V75-1

2 Harran Boko (72 %) har härlig kapacitet och blir omgångens största favorit. Trots att procenten klättrat över 70-strecket menar jag att det är i paritet med segerchansen. Från det här läget är det bara att glida fram utvändigt 1 Fritiof (2 %) och överta ledningen – sen bör loppet vara över. Han möter flera bra men ingen har samma dagsform som Harran Boko. Därför har jag svårt att se honom förlora från ledningen. Över lång distans har Harran Boko vunnit 1/1.

V75-2

15 Julia af Solnäs är struken och det öppnar upp loppet. Jag hade henne som spik men nu sitter jag istället med nio streck. Efter strykningen är 8 Stoneisle Ocean (15 %) given förstahäst men utgångsläget är tråkigt – hon har förvisso visat enorm styrka och jag blir inte förvånad om hon vinner trots spår längst ut på vingen. I ledningen får vi kanske se 5 Lesperanza (7 %) som kommer tävla med jänkarvagn. Passa även 9 Zola Grand Cru (6 %) som ska tävla barfota.

V75-3

2 Dante Boko (40 %) är tillbaka efter längre uppehåll och blir favorit direkt. Det är rimligt då han tar ledningen och vunnit 7/16 i första starten efter längre vila. Därtill är Dante Boko obesegrad i sex raka från spets. Jag låser ändå med 6 Day Or Night In (30 %) som har toppform – till skillnad från Dante Boko – och är en tuffing. Senast vann han på 09,6a/1640 i första starten efter Frankrike-äventyr och längre uppehåll. 1 Jairo (14 %) kan utmana om luckan kommer. 

V75-4

3 Love No Limit (26 %) har god chans att komma till ledningen och i spets har hon vunnit 2/4. Tränare Veijo Heiskanen understryker att motståndet är något tuffare än tidigare och han låter inte så optimistisk. Värst emot spetsfavoriten är 4 Dontbreakthebankås (23 %) och 5 Ronzon Face (16 %) – den senare kanske kan utmana Love No Limit om ledningen. I den positionen har han vunnit 3/11 och varit tvåa tre gånger. Eventuellt jänkarvagn på 8 Havbergs Viking (6 %)!

V75-5

2 Aileron (23 %) har två lopp i kroppen efter uppehåll och efter två tredjepris i följd är han redo att vinna. Tränare Robert Bergh – som dessutom kör – låter optimistisk och tror att Aileron kommer till ledningen. På tolv försök har han tagit sex segrar när han körts i spets. Å ena sidan har Aileron bara vunnit 1/10 över 2 640 men å andra sidan menar Bergh att lång distans är till hans fördel. Varning för 6 Kung Edward (14 %) som kanske kan spetsa från springspår.

V75-6

1 Olle Rols (45 %) har vunnit sju raka och är alltjämt obesegrad på V75. Trots att han möter ett par tuffa konkurrenter – 2 Master Crowe (12 %) och 8 Rajesh Face (20 %) – samt riskerar bli över från start får han mitt förtroende. Med 5 Dragster struken ökar chansen att luckan kommer tidigt och över upploppet är jag säker på att det inte är någon som kan så emot Olle Rols. Rajesh Face är minst lika bra men första starten efter längre vila och spår 8 är inte en fördel.

V75-7

3 Bandit Brick (38 %) är ett spikalternativ i den avslutande avdelningen – han har trots allt vunnit 23/25 och ska räknas med god chans. Dock har jag råd att gardera på mina system och tänker därför göra det. 1 Waffle (12 %) tar hand om ledningen och sedan är frågan hur Johan Untersteiner väljer att göra – om han släpper täten till Bandit Brick sätter det käppar i hjulen för övriga men jag vill inte räkna bort 4 Shorthanded Jag (15 %) och 5 Aramis Amok (14 %).

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips