• Hem
  • V75 Jägersro 13 januari 2018

V75 Jägersro 13 januari 2018

Det är V75 på Jägersro. Jag spikar 7 Global Unlimited (V75-2), 7 Västerboonthenews (V75-3) och 2 Nancy America (V75-6).

V75-1

2 Olle Rols (22 %) har tre raka segrar – två av dessa har tagits från spår 11 respektive spår 12. Nu har han bättre utgångsläge men möter också bättre motstånd – Olle Rols ska räknas med segerchans men är bara en av många i ett öppet lopp. Två som är för litet spelade är 7 Toddler (10 %) och 8 Platon Face (10 %) även om det är risk för vingel för den tidigare som inte lär spetsa från springspår. Jag vill även varna för 4 Uptothe Chapel (14 %) trots läget.

V75-2

1 Erwin (66 %) blir omgångens största favorit men jag tänker spika emot. Dels för att det är galopprisk från innerspår över kort distans men framför allt för att procenten inte gör verkligheten rättvisa. 7 Global Unlimited (9 %) är alldeles för litet spelad men jag utgår från att procenten kommer jämna ut sig. Tränare Svante Båth hälsar att det troligen blir jänkarvagn och låter inte orolig över det faktum att Global Unlimited inte startat sedan början på december. 

Den 7 augusti var han ute i försök till korta E3. Där blev Global Unlimited tvåa bakom Lucifer Lane. I finalen blev det tyvärr galopp 850-900 kvar och likaså i uttagningslopp till Svenskt Travkriterium. Efter två galopper i raden blev det längre uppehåll för Global Unlimited och det dröjde till 3 december innan han var tillbaka i tävling. Det blev seger direkt via 09,8/400 och med en liknande avslutning knäpper han favoriten på näsan här. Jag kan inte låta bli att spika.

V75-3

1 Oasis Bi (31 %) gör första starten efter VM-loppet på Yonkers Raceway i mitten på oktober. Han siktas mot Prix d’Amérique 28 januari och ska normalt räknas i ett sånt här lopp. Dock låter det som att tränare Stefan P Pettersson vill se Oasis Bi i rygg på 7 Västerboonthenews (57 %). Det har inte undgått någon att Västerbo har form – fem segrar och fyra andraplatser på senaste nio – och att han trivs som bäst i ledningen. I spets har han vunnit 14/19. 

V75-4 

14 Julia af Solnäs (38 %) galopperar eller vinner med ett par längder. Det är i alla fall min känsla. Hon har tyvärr galopperat i två av sina fem senaste och däremellan har Julia af Solnäs framför allt tagit tre segrar. Jag vågar inte lita på att hon sköter sig och springspår på tillägg kan ställa till det. Den som är värst emot är spetsfavoriten 6 Dorinda (30 %) men hon är snart lika mycket spelad som favoriten. Stolopp och voltstart öppnar för en skräll. Jag garderar. 

V75-5 

2 Nancy America (41 %) ska tävla med helstängt och jänkarvagn. Det har hon inte gjort i sina tre-fyra senaste starter. Flemming Jensen låter optimistisk och jag tror att Nancy America leder runt om på Jägersro. Det har inte gnistrat om henne i dom senaste loppen men eftersom Flemming planerar racerbalans är jag inne på att Nancy America kommer prestera bättre. 11 Kash Brodda (21 %) är minst lika bra som Nancy America men får svårt att vinna härifrån.

V75-6 

5 Master Crowe (27 %) är befogad favorit och jag tycker att han kan vara ett spikalternativ. Senast fick Master Crowe ett snällt lopp på innerspår men den här gången får han sannolikt trava i dödens. Jag tror att Master Crowe är bra nog att vinna ändå men det känns givet att gardera. 1 Pajas Face (12 %) kan vinna från spets eller rygg ledaren och 11 Västerbo Exact (14 %) imponerade senast. Med två lopp i kroppen kan 6 Shogun D.K. (2 %) vara en kantboll.

V75-7

1 Mack Dragan (25 %) har radat upp segrar och som det låter kommer han tävla med jänkarvagn för andra gången. Första gången Mack Dragan tävlade med jänkarvagn vann han Klass I-finalen med två längder på Solvalla. Mack Dragan kan leda runt om nu också men risken finns att Lutfi Kolgjini väljer att spänna bågen för att ta sig till täten. Det gör att jag inte vågar spika. Vinner inte Mack Dragan kan vem som helst vinna. Det blir sex streck för min del.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips