V75 Halmstad 3 mars 2018

Det är V75 i Halmstad. Jag spikar 5 Belle Godiva (V75-4) och 7 Master Crowe (V75-7). Köp din andel på 

https://tillsammans.atg.se/inb...

V75-1 

5 Shorthanded Jag (23 %) vann årsdebuten senast trots att han inte tävlat sen början på september. Trots läget har Shorthanded Jag god chans att komma till ledningen och i spets har han två segrar och en andraplats på tre försök. Eftersom jag inte är säker på att Shorthanded Jag tar spets – 7 Something Fishy (11 %) kan ställa till det – väljer jag att gardera. En jag gärna vill lyfta fram är 2 Pacific Face (14 %) som visat fin utveckling. Distansgynnad.

V75-2

3 Sauron Pil (60 %) startgalopperade senast på Åby men avslutade 12,3 sista 1200. Till den här starten planerar Peter Untersteiner att prova ny utrustning för att hålla honom lugn. Sauron Pil är bra nog att vinna det är oavsett position men som favorit – omgångens största till och med – är det mer intressant att gardera än att spika. Värst emot är 2 Havbergs Viking (9 %) som sannolikt tar ledningen. Han är alltjämt obesegrad i den positionen efter två försök. 

V75-3

1 Jairo (33 %) och 8 Sorbet (43 %) är ett bra lås. Den tidigare har imponerat i sina senaste starter men blir tyvärr över från start. 3 Harry Haythrow (2 %) tar ledningen men Peter Untersteiner lär släppa till den som är först framme av 4 Olympic Kronos (9 %), 5 Quick Fix (6 %) eller 6 Kadett C.D. (5 %). Risken att Jairo blir fast är dock liten eftersom det är ett litet fält. Till skillnad från senast ska Sorbet tävla barfota runt om och med jänkarvagn. Bra nog att runda alla. 

V75-4

5 Belle Godiva (20 %) har vunnit 2/2 för Joakim Lövgren och har en fin uppgift framför sig. Det är ett jämnspelat lopp och många väljer säkert att helgardera – därför känns det bra att göra tvärtom. Min spik är inte snabb nog att spetsa men jag tror inte heller att hon behöver det för att vinna. Tyvärr tappade Belle Godiva aktionen sista biten senast på Åby men ändå kunde hon vinna med en längd före Djazz Rhythm. Värst emot är 6 Kiss My Lips H.C. (18 %).

V75-5

7 Treasure Kronos (38 %) blir favorit och normalt ska hon bara vinna det här. Formen är dock ett frågetecken – Treasure Kronos har inte tävlat sen den 10 februari och gör första starten i Sverige efter Frankrike-äventyr. Två fördelar är å andra sidan att hon kan tävla barfota och med jänkarvagn. Det är lite naivt men jag tänker försöka fälla henne. Värst emot är 4 Geisha Sund (14 %) och 5 Ultimate Wine (24 %). 10 Unrestricted (6 %) är ett långskott.

V75-6

4 Erik Sting (41 %) vann från dödens på V75 näst senast i Kalmar och jag tror att han måste göra om den bedriften i Halmstad för att vinna. För det blir nog svårt att komma till ledningen – i alla fall i ett första skede – eftersom både 1 Sciacallo O.M. (6 %) och 2 Tapiro Jet (2 %) lär laddas mot tätpositionen. Om den tidigare är snabbast från start så körs han nog där men Stefan Söderkvist släpper med Tapiro Jet. Det skulle förstås göra livet enklare för Erik Sting. 

V75-7

7 Master Crowe (29 %) bjöd på en rykande avslutning senast på Åby och det räckte till seger. Efter 6 Linus Boy blivit struken bestämde jag mig för att spika honom på V75 i Halmstad – jag tror nämligen att Master Crowe tar ledningen och i den positionen är han obesegrad efter fyra försök. 4 Qahar Q.C. (37 %) har utvecklats på imponerande sätt och är som bekant oöm för positioner – men nu möter han tuffare hästar och jag tror inte att han vinner från dödens.  

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips