• Hem
  • Karl
  • V75 Eskilstuna 12 november 2017

V75 Eskilstuna 12 november 2017

Det är extra V75 med finaler i Breeder’s Crown i Eskilstuna och jag spikar bara 4 Disco Volante (V75-5).

V75-1

6 Firewire (22 %) lottades till tråkigt utgångsläge i Sto-SM och blev oplacerad. Hon skulle starta på Åby 25 oktober men blev struken på grund av hälta. Nu är motståndet enklare men det finns frågetecken angående formen. Firewire kommer laddas mot ledningen och i den positionen blir hon nog svår att slå. Jag är dock inte övertygad om att Firewire kommer till spets eftersom både 3 Must Have (7 %) och 5 Dicks Denja (4 %) är kvicka första biten. Jag garderar.

V75-2

Det är en kvartett som sticker ut i finalen i Breeders’ Crown för 4-åriga ston. 1 Ultra Bright (31 %) är befogad favorit. Hon vann StoChampionatet i somras och lär sannolikt försvara sitt innerspår. Jag är dock svag för 2 Caddie Lisieux (27 %) – hon imponerade stort i försöket och sätt inte kaffet i halsen om hon vinner finalen från dödens. 3 Eva I.H. (19 %) lever på sin styrka och gynnas av högt tempo och tung bana. Vid överpace ska även 10 Mulligan (10 %) räknas.

V75-3

7 Trot Kronos (27 %) blir favorit i Salatrofén trots att han inte startat på länge. Veijo Heiskanen låter inte så optimistisk och jag rankar honom snarare trea-fyra än etta-tvåa. Desto mer tror jag på 2 Rigel Face (17 %) och kanske ännu mer på 3 Platon Face (18 %) som vann över aktuell distans senast. 1 Sebastian Journey är struken och det ökar chansen för Rigel Face att komma till ledningen. I spets har Rigel Face vunnit 5/7 och inte varit sämre än tvåa.

V75-4

Det är tråkigt att strecka dom fyra mest spelade i ett lopp men det blir gärna så i såna här omgångar. Troligt scenario är att 3 Candy la Marc (15 %) susar till ledningen och sedan är frågan om Johan Untersteiner vill köra i spets eller släppa till den som är först fram av 2 Dibaba (26 %) och 4 Vamp Kronos (39 %). Om Candy la Marc körs i ledningen öppnar det för 1 Run Chica Run (13 %) som då belönas med vinnarhålet. Det är lika bra att strecka alla fyra.

V75-5

4 Disco Volante (63 %) var nära, nära att kvala in till finalen i Breeders’ Crown trots tråkigt utgångsläge. Han är snabb bakom bilen och mycket talar för att Disco Volante kommer till ledningen här. Då blir han förstås svår att besegra. 2 Dice Man (4 %) är också snabb från start men två galopper i raden oroar – det är tveksamt om Johnny Takter vågar ladda allt vad det går för att komma till spets. En försiktig avgång ökar chansen för Disco Volante att spetsa initialt.

V75-6

I finalen i Breeders’ Crown för 3-åriga hingstar/valacker låser jag på 1 Hazard Boko (21 %) och 3 Selmer I.H. (28 %). Jag chansar bort 2 Lucifer Lane (14 %) och 4 Vainqueur R.P. (11 %). Och 5 Husse Boko (18 %), för den delen. Jag tror att Hazard Boko är snabb nog att försvara sitt innerspår och gör han inte det blir det en utdragen spetskörning där Lucifer Lane tar sig förbi. Om det blir högt tempo får övriga svårt att stå emot Selmer I.H. som är stark och rejäl.

V75-7

Vi får se många fina lopp i Eskilstuna men höjdpunkten blir förstås finalen i Breeders’ Crown för 4-åriga hingstar och valacker. Det ska normalt stå mellan 1 Cyber Lane (21 %), 2 Rajesh Face (27 %) och 3 Diamanten (36 %) men om det är en fjärde som kan blanda sig i segerstriden är det 10 Makethemark (7 %). Jag har inte hjärta att ta parti för någon av dessa och streckar därför alla fyra. Rajesh Face ska tävla barfota runt om och är den jag tror allra mest på. 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips