• Hem
  • V75 Bergsåker 6 januari 2018

V75 Bergsåker 6 januari 2018

Det är V75 på Bergsåker. Jag spikar 2 Angle Of Attack (V75-5) och 1 Jaques Noir (V75-7). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/inb...

V75-1

15 Geisha Sund (44 %) är bästa hästen i fältet men jag är inte hundra på att formen sitter där. Därför kan det bli tufft att plocka dubbla tillägg även om hon normalt klarar göra det mot liknande motstånd. Som favorit får Geisha Sund leva med att man synar henne i sömmarna och värt att notera är att hon i två av sina fyra senaste voltstartslopp galopperat redan i starten. Efter det har det i och för sig blivit en andraplats och en seger med voltstart på svensk mark. 

V75-2

2 Twinkle Kronos (19 %) och 3 Fairplay Pellini (19 %) ser ut att få den stora äran att dela på favoritskapet i den andra avdelningen. Den tidigare lär få rygg ledaren eller till och med spets och oavsett hur det blir ska han räknas med chans. Jag gillade intrycket på 4 Orkidee Skift (7 %) senast och till låg procent förtjänar hon ett streck. Man planerar spännande ändringar på 1 Sign Me Up Too (4 %) och 10 Gobo’s Mystery (1 %) som båda har skrällpotential. 

V75-3

5 Zenit Brick (66 %) har övertygat under hösten och vintern och går mot en spännande vår. Jag tror att han vinner men väljer att gardera med 3 Digital Ink (15 %) som lär komma till ledningen och i spets är han alltjämt obesegrad efter sex starter. Digital Ink är tyvärr inte samma häst som 2015 när han tog fyra av sina hittills sex segrar från spets och därför ska vi inte trilla av stolen om Zenit Brick vinner från dödens. Men det är tråkigt att bara spika favoriter.

V75-4

15 Odin Tabac (28 %) är lätt att tycka om och senast var han duktig som tvåa bakom Månprinsen A.M. Han slipper Månprinsen den här gången men istället står han 20 m sämre till än senast. Det kan bli långt fram för Odin Tabac men han ska räknas ändå. Formen kan i alla fall inte vara bättre. Mest intressant är 1 Tand Tuff (3 %) som var ute mot Månprinsen A.M. och Odin Tabac senast och vore det inte för en galopp 500 kvar hade Tand Tuff varit trea eller tvåa.

V75-5

2 Angle Of Attack (79 %) tar ledningen och har åtta raka från den positionen.

V75-6

3 Persos Smokie (33 %) blev väl het senast men avgjorde säkert när luckan kom. Nicklas Westerholm meddelar att det inte blir halvstängt huvudlag som i dom två senaste starterna – förhoppningen är att det ska hålla Persos Smokie lugnare i loppet. Kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket tror jag att loppet är över men det finns många spännande motbud där bakom – framför allt 4 Taffy (6 %), 7 Forecast (12 %) och 12 Tobacco (16 %).

V75-7

1 Jaques Noir (23 %) blir knapp favorit i ett öppet lopp. Med tanke på att han har bästa möjliga utgångsläge är det förvånande att han inte är mer spelad än bara 23 % men samtidigt får man inte glömma bort att Jaques Noir inte startat sedan mitten på november. Det som gör att jag ändå vill spika är att jag tror att han tar ledningen och i den positionen har Jaques Noir vunnit fem av sju – segrarna har kommit i hans fem senaste från ledningen. Jag spikar!   

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips