• Hem
  • V75 Bergsåker 25 augusti 2018

V75 Bergsåker 25 augusti 2018

V75-1

7 Laskari (40 %) imponerade när han vann i första starten efter längre vila på 1.10,9a/1640 senast på Solvalla. Jag spikade då och tänker även spika på Bergsåker. Från spår 7 bakom vingen – med några snabba invändigt – blir det svårt för Laskari att hitta till ledningen men med tanke på insatsen senast vore det inte en överraskning om han vinner från dödens. Jag går på att Laskari är ännu bättre med ett lopp i kroppen och spikar trots favoritskap från lurigt spår.

V75-2

5 Månprinsen A.M. (71 %) var grym senast på Åby. Då vann han på 1.19,0a/1640 och vi kan vara säkra på att formen är god. Till skillnad från senast kommer Månprinsen A.M. tävla med skor på Bergsåker men det är inget som påverkar segerchansen. 1 Odin Tabac (13 %) tar ledningen initialt och sedan återstår det att se om Oskar J Andersson väljer att köra i ledningen eller om han släpper till Gunnar Melander med favoriten.

Jag tror på det senare. 

V75-3

8 Handsome Brad (18 %) ser ut att bli knapp favorit i en svårlöst silverdivision. Han har visat fin kapacitet under våren/sommaren – inte minst när han sprang världsrekord på Åby i maj – men från spår 8 får han ett tufft lopp. Jag tänker därför gardera. 6 Västerbo Grosbois (3 %) kan ta ledningen initialt och i såna fall talar mycket för att Rauno Pöllänen släpper till Robert Bergh med 7 Nobel Amok (17 %). 1 Moni Viking (8 %) kan utmana om luckan kommer.

V75-4

2 Uraia (13 %) har övertygat med barfotabalans i Finland senaste tiden och har god chans att nå ledningen. I den positionen blir hon svårslagen – även om hon möter flera bra. Jag tänker framför allt på 8 Bula Bula Am (13 %) som är stark och rejäl. Dock är det frågetecken på formen eftersom hon inte tävlat sedan starten på Färjestad 29 juni. Eftersom det dessutom är några som är osäkra när det kommer till voltstart tror jag man gör bäst i att gardera.

V75-5

1 O’Man Flax (35 %) har en andraplats och två segrar på sina tre senaste – i samtliga tre starter har han tävlat barfota runt om. Så blir det även på lördag och planen är dessutom att O’Man Flax ska tävla med jänkarvagn. Han ska i alla fall värmas med en sådan. Jag tror att O’Man Flax kan leda runt om men då han är favorit i lägsta klassen måste jag gardera. Förutom 5 Walkie Talkie (18 %) tror jag 6 Mr Matjes (9 %) och 7 Global Trademark (7 %) kan utmana.

V75-6

10 Uppohoppa (21 %) och 12 Tesio (22 %) ser ut att bli favoriter trots jobbiga utgångslägen. Jag tror desto mer på 2 Knifetown Winner (17 %) som har två lopp i kroppen efter uppehåll. Han tar ledningen och i den positionen har han vunnit 6/12. Eftersom jag har tre andra spikar finns det utrymme för gardering – på åtta streck får jag bland annat med potentiella skrällar som 4 Cameron Dream (3 %) och 6 Looking Superb (3 %) som båda är för litet spelade.  

V75-7

8 Readly Express (80 %) blir min tredje spik. Med spik på omgångens tre största favoriter – 7 Laskari (V75-1), 5 Månprinsen A.M. (V75-2) och Readly Express – har jag förstås redan gett upp slaget på förhand. Tyvärr vinner man inte miljoner på såna här spikar men jag tror att alla tre vinner ganska enkelt. Framför allt Månprinsen A.M. och Readly Express som är omgångens två största. Hur som helst – Readly Express behöver ingen motivering. 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips