V75 Årjäng 15 juli 2017

Det är V75 med jackpot (23 miljoner!) i Årjäng. Jag spikar 1 Some Summit (V75-1) och 4 Lukas Zaz (V75-2).

V75-1

Ett tag var jag inne på att låsa på 1 Some Summit (64 %) och 2 Geisha Sund (22 %) men nu har jag bestämt mig för att spika favoriten. Some Summit har spetsat i 2/2 från innerspår bakom bilen och Geisha Sund har galopperat i tre av sina fyra senaste starter. Om det blir som jag förutspår – att Some Summit spetsar medan Geisha Sund får trava utvändigt – har jag svårt att se någon annan än favoriten vinna. Det är bara att spika Some Summit och vända blad.

V75-2

Det känns jobbigt att spika i de två inledande avdelningarna men det är farligt att tänka så. Det handlar om att bryta ned lopp för lopp och inget annat. Jag tror att 4 Lukas Zaz (19 %) tar ledningen och därför är det märkligt att han inte är mer streckad. Lukas Zaz bjöd på en svettig avslutning i första starten efter längre uppehåll senast men tyvärr slappnade han av när han övertagit spets och torskade lite snöpligt på mållinjen. Lukas Zaz har vunnit 2/4 i spets.

V75-3

Jag tror att det står mellan 9 Kjempen (20 %) och 12 Pave Faks (23 %) men det måste smälla här om det ska bli några pengar. Jag har letat med ljus och lykta efter en skräll och till slut hittade jag 10 Mjölner Fokus (7 %) som kan bli en obehaglig överraskning. Han var tvåa bakom Pave Faks på Hagmyren den 23 juni – slagen med 2,5 längd – men har 20 meter försprång och spännande läge i Årjäng. Jag tror att Mjölner Fokus kan överraska och vill därför gardera.

V75-4

Alla är nog överens om att 4 Charlie Mearas (67 %) susar till täten och att han blir en svår nöt att knäcka i spets. Jag tycker att det ändå känns givet att försöka fälla Charlie Mearas som omgångens största favorit. Han har ett gäng galopper på sitt samvete och 3/4 galopper har kommit när Erik Adielsson har suttit i sulkyn. I mitt försök att fälla favoriten vill jag lyfta fram 1 M.T.Joinville (9 %) och 8 Antonio Trot (8 %) som båda är alldeles för litet spelade.

V75-5

Jag låser på 2 Photo Va Bene (8 %) och 4 Owen Face (12 %). Det innebär att jag lämnar hästar som 5 Cab Hornline (19 %) och 6 Zenit Brick (18 %) utanför kupongen. Känslan är att många underskattar hur snabb Owen Face är bakom bilen – jag är inte alls hundra på att Cab Hornline är tillräckligt snabb för att ta en längd på honom. Owen Face har inte vunnit i spets på fyra försök och jag vill gärna gardera med Photo Va Bene som ska tävla med jänkarvagn.

V75-6

Det är lite med 3 Tellmeastory (50 %) som med Kjempen och Pave Faks i V75-3 samt 4 Charlie Mearas i V75-4. Jag tror att segerchansen är god men vill gardera för att öka potentialen. 5 Je T’aime Ruinart (11 %) får kanske ledningen eller rygg ledaren och ska räknas. Jag tycker också att både 6 Monfalcone (4 %) och 12 Born In The U.S.A. (6 %) är alldeles för litet spelade i förhållande till deras kapacitet. Den senare har varit ute mot Ferrari B.R. …

V75-7

Och så är vi framme vid Årjängs Stora Sprinterlopp. Det är ett klurigt lopp och det blir inte enklare av att Fredrik Solberg säger att B.B.S. Sugarlight (13 %) vinner Årjängs Stora Sprinterlopp nio gånger av tio. Även om han övertygade senast får B.B.S. Sugarlight tyvärr inte plats på min kupong. Desto mer tror jag på 8 Propulsion (38 %), 10 Ringostarr Treb (17 %) och 3 Nadal Broline (11 %). Jag vill även ha med 2 Dante Boko (8%) som kommer köras i spets.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från skaraslätten har vi fina tävlingar att se fram emot ikväll där jag hittat två bra vinstchanser. V64-1 Ikväll är 8 Just Wait And See tillbaka ... Läs travtips

Umåkers stordag för året är här!Guldbjörken, Berth Johanssons Memorial och Vårbjörken gör omgången till en stjärnglänsande och klassig sådan.Här är ... Läs travtips