V64 Solvalla 13 mars 2018

Det är V64 på Solvalla. Jag spikar 5 Staro Miami (V64-3) och 2 Baronesse Ima (V64-5). 

OBS! KVÄLLENS TÄVLINGAR ÄR FLYTTADE FRÅN SOLVALLA TILL MANTORP PGA OTJÄNLIG BANA!

V64-1

1 Finnick Sisu (22 %) har vunnit 2/2 hittills i karriären och i blott sin andra start avslutade han 11,5/400. Dock ska man tänka på att Finnick Sisu tappade från start vid segern senast på Solvalla – innerspår är därför inte optimalt. Risken finns att han blir fast på innerspår och därför vill jag inte spika. Tyvärr verkar många vara inne på samma linje eftersom Finnick Sisu bara är spelad till 22 %. Bakom favoriten är det vidöppet och jag sitter säker med åtta streck.

V64-2

3 Whitehouse Express (68 %) har inte tävlat sedan den 25 oktober men blir ändå omgångens största favorit. Jag läste mig till att han galopperat i sina tre senaste årsdebuter och det är anledning nog att gardera. Värst emot favoriten är 6 King City (6 %) och 9 Furious Francis (11 %). 

V64-3

5 Staro Miami (53 %) är alltjämt obesegrad efter tre starter och blir en av dom största favoriterna på Solvalla. Senast i Eskilstuna attackerade hon 300 kvar och vann med fem längder Adi Gallia – en häst som Staro Miami även möter ikväll på Solvalla och som dessutom är andrahandsfavorit. I Eskilstuna visade klockan 14,5 sista 700 och det var en prestation som gav mersmak. För min del är det givet att spika även om risken finns att procenten fortsätter stiga.

V64-4

10 Creation Primero (34 %) gör första starten för Stig H Johansson och från springspår på tillägg kan det lösa sig bra. Samtidigt går det inte att blunda för att han galopperat i sina två senaste starter – båda i Finland – och kvalade på Solvalla den 14 februari. Det som talar för att Creation Primero ändå vinner är att han står billigt inne i loppet men det är ingen jag vågar luta mig mot. Det är inte så att det kryllar av motbud men jag vill varna för 2 Crazy Man Ås (19 %).

V64-5

2 Baronesse Ima (39 %) har vunnit två raka efter längre uppehåll och tre av sina fyra senaste. Hon har fin form och ska räknas från perfekt utgångsläge. Eller räknas och räknas – jag spikar för tusan. Baronesse Ima har god chans att komma till ledningen och i den positionen har hon vunnit två av fyra försök. Med två lopp i kroppen får man anta att Baronesse Ima kommer ännu bättre nu och även om hon möter många tuffa konkurrenter väljer jag att spika. 

V64-6

5 Global Un Poco (35 %) fick stryk av 8 Eldorado B. (8 %) senast på Solvalla. Med ett lopp i kroppen kommer han vara bättre nu och jag tror att Eldorado B. får svårt att utmana från hopplöst läge. Förutom Global Un Poco tror jag på 3 Neelix (12 %) och 4 Prosperous (14 %) och framför allt på 9 Transcendence (19 %) som har fyra raka segrar. 1 The Bucket List F. (4 %) gjorde fina lopp i höstas men lär vara ringrostig och borde få svårt att vinna. Lämnas utanför. 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.