• Hem
  • Karl
  • V64 Jägersro 14 november 2017

V64 Jägersro 14 november 2017

Det är V64 på Jägersro och jag spikar 6 Uptothe Chapel (V64-5).

V64-1

1 Spartan Kronos (39 %) och 2 Takethem (26 %) gör båda comeback efter skadeuppehåll. Den tidigare har inte startat sedan 25 september 2016 och den senare har inte startat sedan 2 juli i år. Dessa två höjer sig över mängden – Takethem var som bekant med i Elitloppet – och trots att form saknas ska båda räknas. Jag kan inte låsa på två där båda gör comeback efter skada och streckar även 3 Rapide du Pommeau (18 %) och 5 Harry Haythrow (8 %).

V64-2

6 Restless Face (30 %) blir något överraskande favorit. Hon har fin kapacitet – ja, den bästa i fältet – men hon är inte helt att lita på. Restless Face har inte heller vunnit på åtta starter och jag vill därför gardera. 3 Miss Senorita (13 %) känns intressant från ledningen men formen verkar inte vara densamma som vid segern i Halmstad i slutet på september. Det är kuskplus (Johnny Takter) på 4 Aura Olympic (15 %) och hon är mitt förstastreck i ett öppet lopp. 

V64-3

2 Ajabaja (31 %) avslutade starkt i Svampen och ska vara favorit på Jägersro. Jag vill dock låsa med 5 Önas Nougat (14 %) som är snabb ut – men kanske lyckas favoriten svara ut honom. Det återstår att se. Det är bara sex hästar i fältet och favorit blir 3 Andre Agassi (36 %). Han har fina tider i kroppen men som jag läser loppet får han gå den tunga vägen och chansas därför bort. Jag tycker inte man gör fel om man helgarderar men Ajabaja är min förstahäst.

V64-4

8 Kung Edward (17 %) blir förvånansvärt litet spelad. Han är favorit men bara spelad till 17 %. Det kan vara ett spikförslag. Jag tänker i alla fall gardera trots att Kung Edward möter enklare motstånd än på sistone – det är inte alltid det lättaste att plocka 40 meter på 2140. Jag tror att 1 Källna Igor (13 %) spetsar och i ledningen har hon en seger och en andraplats på två starter. Favoriten har mycket högre kapacitet men voltstart och 40 m tillägg kan ställa till det.

V64-5

6 Uptothe Chapel (59 %) ser ut att bli omgångens största favorit och jag tror på bra chans. Han visade fin form senast och får mitt förtroende här. Jag vill dock varna för att 3 Stronghold (15 %) är snabb ut och att han vunnit 3/6 i spets – men Stronghold är inte att lita på och har många galopper i raden. Trots att det är risk för vingel för favoriten väljer jag att spika. Han har vunnit 2/7 och varit tvåa tre gånger på aktuell distans och aldrig varit sämre än fyra.

V64-6

3 Staro Leonardo (49 %) imponerade stort senast när han vann trots galopp. Jag har respekt för Staro Leonardo men som stor favorit och yngst i fältet är det givet att gardera. Han har trots allt galopperat i 3/5 i voltstart. Värst emot är 1 M.T.Lancelot (15 %) och 9 Bellino B. (10 %). Framför allt den tidigare om han kommer till spets. Magkänslan säger att det är många som kan vinna och när det finns flera frågetecken på favoriten kan det också bli hög utdelning.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips