V64 Eskilstuna 16 maj 2017

Det är V64 i Eskilstuna med jackpot – 5 miljoner! Jag spikar 1 Angry Bird Am (V64-2) och 6 Delicious U.S. (V64-4).

Senast (1 maj) kördes Angry Bird Am till ledningen efter 350 via utvändigt ledaren. Över upploppet utmanades hon av Aalto med Lena Fritz på ryggen men Angry Bird Am gav sig inte och vann i säker stil. Hon är snabb ut och förmodligen snabb nog att försvara innerspåret. I ledningen har Angry Bird Am vunnit 3/9 och bara missat pallen vid tre tillfällen. Med Sofia Adolfsson i sadeln har det blivit en seger och en andraplats på två starter. Jag ska inte säga att hon bara vinner men nog är det bra chans från innerspår.

Delicious U.S. Behöver jag säga mer än så? Hon kommer vinna det här med ett par längder utan att förta sig. Det är bara galopp emot och även om Delicious U.S. är spelad till över 80 % och det är jackpot (5 miljoner) finns det ingen anledning att gardera. Jag har respekt för motståndet men Delicious U.S. spelar i en egen division och det här är ett genrep inför Elitloppet, det är i alla fall vad alla hoppas på. Det blir inte barfota runt om som senast, vad det låter, men hon har vunnit med skor i sju av sina tolv senaste segrar.

Ska det bli nån utdelning måste vi få in några skrällar och jag har hittat några drag som är spelade under 10 %. Exempel på dessa är 6 Xanthis April i V64-1, 11 Pallex Leejs i V64-3, 1 Olympic Torch i V64-5 och 9 Lady Jane i V64-6. Av dessa tror jag mest på den första – hon har visat prov på snabba avslut och jag tror att hon är med och gör upp om segern i Eskilstuna. Jörgen S Eriksson kör Xanthis April och han kör även Pallex Leejs. Bli inte förvånad om han tar minst en seger på sin hemmabana.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64-kväll och tisdag på Jägersro igen. Omgången inleds med singelstreck och där skrällbuden dyker upp mot slutet! V64-1 Ett litet fält inleder ... Läs travtips

V75-lördag med fina finaler och en avslutande Harper Hanovers som även i år bjuder upp till högklassigt fält.Här är första tankarna om lördagens ... Läs travtips