• Hem
  • V64 Eskilstuna 12 februari 2018

V64 Eskilstuna 12 februari 2018

V64-1

3 Mon Etoile (37 %) imponerade senast på Solvalla. Hon avslutade 08,5/600 och vann med en och en halv längd före Pompano Euphoria. Inför den starten hade Mon Etoile varit struken inför en planerad start på Solvalla på grund av en förkylning. Det enda som oroar den här gången är voltstart – hon har aldrig tävlat med voltstart i Sverige tidigare. Om Mon Etoile kommer iväg ordentligt förvånar det inte om hon tar ledningen. Då måste det vara bra segerchans.

V64-2

9 Swimming Pool (59 %) gör debut i monté men är bästa hästen i fältet. Han har dessutom bästa ryttarinnan på ryggen. Ta en eller många.

V64-3

6 Sigel Garline (32 %) har visat fin form och vunnit tre av sina fyra senaste – två av dessa över aktuell distans. Senast galopperade han tyvärr efter 200. Sigel Garline är givet förstastreck eftersom 2 640 passar honom perfekt men eftersom jag har spik på favoriten i V64-1 och V64-2 måste jag försöka fälla honom. Värst emot är sannolikt 4 Red Miles (12 %) om Ulf Ohlsson väljer att köra för ledningen. Kaj Widell släpper väl med 1 Ridgehead Melanie (17 %)?

V64-4

4 Pazcal (27 %) tog ledningen via 10,9/500 senast och vann med en längd till slut. Dock har han bara vunnit 3/35 i karriären och eftersom det är ett lopp för amatörer är det inte aktuellt att spika. Om Pazcal inte rinner undan från spets kan vem som helst vinna men två som jag vill lyfta fram är 6 Shannon Broline (16 %) och 9 Rally Frans (9 %). Den tidigare möter lite enklare motstånd och den senare har form – bortsett från galoppen 300 kvar senast på Bergsåker.

V64-5

12 Stoneisle Ocean (70 %) blir omgångens största favorit och det ska mycket till för att hon ska förlora. Ändå vill jag gardera med 5 Carla d’Eronville (7 %) som gör första starten efter längre uppehåll. Det är inte omöjligt att hon släpps till ledningen och då är det inte säkert att favoriten rundar henne. Dock ska man ta med sig att Carla d’Eronville som bäst varit tvåa i första starten efter uppehåll på sex försök. Jag kanske är naiv som försöker fälla favoriten.

V64-6

1 Puketorps Julius (18 %), 2 Pols Crazy Diamond (31 %) och 7 Athos Race (23 %) ska normalt göra upp om segern men kort distans och voltstart är två faktorer som ökar chansen för att det blir en skräll som vinner. Eftersom nyss nämnda trio kommer köra om ledningen kan det bli högt tempo från start. Det skulle i såna fall gynna övriga. En annan anledning till varför jag streckar fler än bara tre är att det måste skrälla här om det ska bli nån utdelning.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 på "hemmaplan" och äntligen lite mera #norrlandstrav! Våren på g i södra delarna av landet, vintern försöker bita sig kvar i norr och snart är ... Läs travtips

V75 från Bergsåker den här lördagen. Stall Timo Nurmos kommer med flera segerchanser till omgången, men spikarna hittar jag på annat håll. V75-1 ... Läs travtips

Då var det dags för V75 igen, en omgång som återigen är klurig och jag tror det kan bli hög utdelning. Jag kommer gå emot de stora favoriterna och har ... Läs travtips