V86 Visby - 10 Juli 2019 » 10 juli | Jonas - Travstugan.se

V86 Visby - 10 Juli 2019

Ruggigt lurig omgång på Visby, häng på!
Lite kort kring omgången i stort så har V86 på Visby arrangerats i juli månad sen 2012. Det har varit några omgångar som varit extremt svåra med miljonutdelningar, alternativt jackpot på både 8 rätt och 7 rätt (omgången 2015). 40% av favoriterna har vunnit och det har skrällt i vart fjärde lopp ungefär.

Vill ni hänga på med en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Obs! Mina tankar nedan är grunden till mitt system JONAS V86 och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN som bygger mycket på senare info från värmningar, balansinfo som kommer in, samt såklart tidiga tankar också.

Tankar nedan och systemförslag är preliminära tankar och det kan tillkomma sena ändringar om det är så pass avgörande information som dyker upp vilket gör att jag anser att systemet har större potential med de sena ändringar och information som tillkommit.


Avdelning 1:

Omgången inleds med ett lurigt lopp direkt med låg klass och kort distans. Bakspårshästar har inte varit framgångsrika på Visby över korta häcken, och det har räckt med streckrank 1-5 i 9 av 10 lopp. Jag tror statistiken, trots lite data, håller i sig även idag. Totalt 5 streck. 

Avdelning 2:
4-åriga över medeldistans och dubbla tillägg. Global Welcome från stall Båth var favorit tills imorse från dubbla tillägg och årsdebut. Tyvärr har Fleet Admiral seglat förbi och är nu ny favorit, vilket var väntat, men jag hoppas strecken inte drar iväg för mycket. För mig är det given förstahäst, och favoriterna vinner ofta denna typ av proposition. SPIK!!

Avdelning 3:
Stolopp, låg klass och medeldistans. Favorit är 3-årige Lovely Bro från stall Båth. För mig är denna proposition favorit eller skräll-profil och jag väljer att spika på denna lapp. Det är som sagt många orutinerade med på listan, samt ston vilket gör att man får skrällfeeling direkt, men Lovely Bro slog äldre ekipage senast i ett blekt lopp förvisso, men då var det inte bara ston på start. SPIK!!


Avdelning 4:

Hög klass och medeldistans. Favoriten Perfect Spirit har varit lite utav en besvikelse på slutet med två raka galopper. Och visst, man kan tycka det är lite vanskligt att spika en häst med två raka galopper i raden som är spelad till 63% i nuläget. Jag tror dock det är galopp emot i detta bleka startfält, och jag tror att firma Redén/Kihlström löser uppgiften idag. Det är inte den klaraste av de 3 spikarna jag har på denna lapp, men man måste ta ställning. SPIK!!

Avdelning 5:
Stolopp, låg klass, medeldistans och spårtrappa. Här tror jag att det kan smälla och favoriten Magic Heart från stall Untersteiner försöker jag fälla. Önas Nelly och She's My Secret är två hemmahopp som definitivt ska med på lappen. Jag tar med totalt 7 ekipage på lappen, och ni som har råd rekommenderar jag att måla igen loppet. 

Avdelning 6:
Låg klass, medeldistans och spårtrappa. Ytterligare ett lurigt lopp med spårtrappa och ruggigt låg klass på loppet. Känns lite som att vad som helst kan hända, och jag bedömmer detta vara dagens skrällopp nr.1. Booze Of Mine blir förstarankad på min lapp men det är ingen som sticker ut väldigt, men en av de bättre hemmabanechanserna idag trots läget. Totalt 10 streck. 

Avdelning 7:
Stayerlopp med trippla tillägg. Har skrällt en gång sen 2012 på denna proposition, och bäst statistik har varit från dubbla tillägg. Jag tror vinnaren finns där även idag. Rafiki Fri ska definitivt rankas högt, och potentiellt spikförslag. Jag väljer att ta med Dragster som känner igen Visbys ovaler samt Importedfromdetroit som jag har misstanke om idag. Ett lås på nämnda trio!

Avdelning 8:
Klass 2 över medeldistans avslutar omgången, och det är ett ruggigt jämt klass 2 lopp. Dagens höjdpunkt enligt mig! Messiah är favorit men hur är det med vinnarskallen där? Jag tror faktiskt mer på Lord Of Tooma med Ulf Eriksson. Vann senast från nitlottsspår och har optimala förutsättningar idag. Röcklinger är segervan på Visby och detta kan vara en potentiell chansspik för de vågade! 

Vill ni hänga på med en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system för kvällen är:
- JONAS V86
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar, LYCKA TILL!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips