V86 Åby/Solvalla - 9 Januari 2019 » 9 jan. | Jonas - Travstugan.se
  • Hem
  • Jonas
  • V86 Åby/Solvalla - 9 Januari 2019

V86 Åby/Solvalla - 9 Januari 2019

Onsdag och världens bästa streckspel V86 och Jackpot, Häng på!

Vill du hänga med på mina system med en eller flera andelar kan du göra det HÄR

OBS! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS V86 och kan komma att skilja från mina övriga system SISTA MINUTEN och VÄRMLANDSKARAMELLEN.

Avdelning 1:
Stayerlopp för medelklass på ekipagen öppnar Åbys V86-lopp och storfavorit blir Illuminati från stall Lövgren. Nu är det inte Lövgren som kör själv utan Grasso, vilket är en liten försvagning tycker jag men såklart helt rätt favorit. Denna typ av lopp på Åby brukar betyda flera positionsändringar under loppet, och man är inte lika angelägen att försvara tät när Open stretch finns. Jag väljer att dubbla favoriten med Making Love, som jag tror har lite mer att ge än i loppet senast och kan fälla storfavoriten om rätt dag.

Avdelning 2:
Inledande V86-lopp på Solvalla innehåller låg klass på ekipagen och över kort distans. Favorit just nu är Victory Topline från stall Nurmos från sämsta utgångsläge, och denna köper jag inte som favorit. Jag tycker det här är ett av de öppnaste loppen i omgången och väljer att strecka på. One Two Beat skulle jag inte våga lämna utanför om man streckar på trots bakspår, just nu 2%.

Avdelning 3:
Liksom avdelningen innan finner vi låg klass på ekipagen över kort distans på Åby. Favorit från bästa läge blir Kaiser Håleryd med Johan upp på häst från Peters stall, vilket brukar vara en lyckosam kombination. Det här kan vara ett streckkrävande lopp och skrällchans finns. Jag väljer dock att spika Kaiser Håleryd på denna lapp då jag tror Johan löser uppgiften även om inte spets är givet här.

Avdelning 4:
Lopptyp vi får se mer och mer av är fördel sto-lopp och detta lopp innehåller lägre klass på ekipagen över medeldistans. Här tror jag det kan smälla till ordentligt, och de 4 främst spelade är ston och så stor fördel har de inte i detta lopp. Jag rekommenderar breda penseln, och tar alla på denna lapp.

Avdelning 5:
Intressant lopptyp med låg klass på främre volten och hög klass med 40 m tillägg och voltstart. Favorit och stor sådan blir Pastor Power med firma Johan/Peter och jag tycker inte riktigt att procenten är befogade då jag tror tilläggshästarna kan käka upp försprånget. Väljer att ranka Pacific Face överst och möjlig chansspik, men tar med Pastor Power och Rapide du Poppeau på denna lapp.

Avdelning 6:
Spårtrappelopp med medelklass och medeldistans. Favorit och modell större även här blir Shorthanded Jag med Goop. Jag tycker detta är befogat faktiskt, och ser framför mig ett spets och slut scenario. Ska man gardera så bör man iakta ytterspåren 7-8 som vid nedstrykning får fördel som kan vara avgörande. Spik!!

Avdelning 7:
Lång distans för ston och låg klass. Favorit just nu är Pippi Roc från Johans stall. Ett av omgångens skrällopp för mig. Jag själv rankar Up North, Marjons Ivory och Kiss My Lips H.C. före och det är ett fräckt lås om man vill gå kortare. På denna lapp får vi plats med 7 ekipage och hoppas på skräll!

Avdelning 8:
I avslutande avdelningen har vi lopp för ston och låg klass även här fast över medeldistans. Jag tycker det här loppet känns heltäckt på tre ekipage, men det är trots allt ston och låg klass. Men låt gå, jag tar med Indian Font, Celinn Palema, och Micro Vick. Jag tycker som sagt dessa tre är huvudet högre än konkurrenterna men blir inte förvånad om det smäller.

Vill du hänga med på mina system med en eller flera andelar kan du göra det HÄR

Mina system för kvällen är:
- VÄRMLANDSKARAMELLEN
- SISTA MINUTEN
- JONAS V86

Hoppas ni vill hänga på och önskar er en fortsatt trevlig onsdagskväll och lycka till på spelen!

/J

 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips