V86 Åby/Solvalla - 6 Februari 2019 » 6 feb. | Jonas - Travstugan.se
  • Hem
  • Jonas
  • V86 Åby/Solvalla - 6 Februari 2019

V86 Åby/Solvalla - 6 Februari 2019

Jättejackpot och världens bästa streckspel, häng på!
Riktigt smaskig jackpot att kriga om idag på världens bästa streckspel V86, och jag tycker omgången bjuder på kluriga lopp så det kan bli en rolig kväll om strecken sitter rätt och vi har stolpe in!

Vill du hänga på med en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Obs! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS V86 och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Åbys del i kvällens omgång inleds med ett kortdistanslopp för medelklass och inte fullt fällt. Här kan det vara så att favoriten Ferrari River bara är bäst, men det är höga procent och inte startat sen i oktober, då ringer varningsklockor i min bok. Jag väljer därför att gardera och tar med 5 ekipage i första avdelningen och starke Digger Lord till 4% försöker vi jobba in här!

Avdelning 2:
Andra avdelningen och tillika inledande V86-avdelning för Solvallas räkning finner vi ett medeldistanslopp för 4-åriga ston. Örjan styr tömmarna till favoriten Viking Grace och det tycker jag är helt rätt favorit i ett lopp som inte heller fyllts ut. Statistisk hög procent och vi spikar. SPIK!

Avdelning 3:
Lång distans för låg klass. Favorit är segermaskinen från grannlandet Ecu De Mieloui. Jag tror på ytterligare seger i detta lopp som annars kräver många streck för att känna sig trygg. Utländsk häst, svensk kusk = bra recept. Vinner detta lopp troligtvis på sin styrka med Jepson bakom tömmarna.

Avdelning 4:
Spårtrappelopp för låg klass över lång distans. Ganska jämnt lopp och jag har svårt att hitta spik här. Hälften sticker ut rent kapacitetsmässigt och det kan bli så att favoriten spårar hela vägen, men jag väljer att försöka fälla. Vi går för storskräll här och tar med hela 11 ekipage där jag inte tycker någon av dom är chanslös. 

Avdelning 5:
Låg klass och kort distans. Jämnspelat mellan två hästar i Dontbreakthebankås och Thriller N.P. Jämnt lopp är känslan men jag väljer att spikar mig ur detta lopp med just nu andrahandsfavoriten Thriller N.P. där spår 9 inte är så tokigt på Åby statistiskt från bakspår. Open Stretch finns att tillgå. Andra Jepson-spiken. Kör nu!! SPIK!

Avdelning 6:
Medeldistans och voltstart för låg klass och fördel ston. Svårbedömt lopp där det inte kryllar av spiktankar. Tycker hästarna från bakspår är intressanta, speciellt om det blir omstart. Nej vi går för skräll här också. 8 ekipage!

Avdelning 7:
Medeldistans för låg klass och fördel ston. Favorit blir Randemar R.D. som inte startat sen i november. Och som ni vet sätter jag då frågetecken även om det kan visa sig att den bara är bäst. Mira Hörsta och Marjons Ivory rankar jag minst lika högt och tar med Tellus Face på misstanke. Totalt 4 streck.

Avdelning 8:
Omgången avslutas med ett lopp för 5 och 6-åringar av låg klass över medeldistans. Wrongdoer är just nu favorit med duktige Anders Eriksson. Ska absolut räknas. Jag tror det kommer stå mellan denna och Load Relief med firma Kontio/Nurmos, men har även hittat tre prisvärda skrällar som jag inte tycker är chanslösa. Totalt 5 streck i avslutningen och här ska jackpoten fördelas.

Vill du hänga på med en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system till kvällen är:
- JONAS V86
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller flera andelar till kvällen omgång och jag önskar er alla stort lycka till i jakten på jackpoten!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips