V86 Åby/Solvalla 23 Januari 2018 » 23 jan. | Jonas - Travstugan.se
  • Hem
  • Jonas
  • V86 Åby/Solvalla 23 Januari 2018

V86 Åby/Solvalla 23 Januari 2018

Återigen dags för världens bästa streckspel V86 och Jackpot som vi ska jaga!
Det känns som det är dags för lite stolpen in nu faktiskt, vi har haft flera galopper och otur emot oss lite för länge, men då tänker jag att vi kanske har vind i seglen en längre stund här framöver istället. Det brukar jämna ut sig. Är ruskigt taggad för kvällen och hoppas vi får fira ikväll!

VÄRMLANDSKARAMELLEN ställs in ikväll då vi inte haft täckning senaste omgångarna, men hoppas vi kan fylla den snart igen! 

Vill du köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

OBS! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS V86 och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Omgången inleds med ett medeldistans lopp och fördel ston för låg klass. Storfavorit är Hennesy Boko vilket jag köper rakt ut. Andrarankad för tillfället är ett annat ekipage som inte är oäven i firma Jensen/Paal. Jensens travare har gjort bra ifrån sig på slutet och jag väljer att låsa första avdelningen på dessa två, och det känns starkt! LÅS!

Avdelning 2:
I andra avdelningen och tillika inledande V86-loppet för Solvallas del har vi ett stolopp för medelklass på hästarna. Vedalia är knapp favorit just nu i ett jämnspelat lopp. Jag väljer att ranka detta lopp som omgångens skrällopp nr.1 och väljer därför att måla på. Vi slutar på hela 7 ekipage där man inte ska glömma Flashing Victory och Tina Gel trots bakspår om man garderar på.  

Avdelning 3:
Lång distans för medelklass och ston. Här finner vi nästa storfavorit i Queen of Sand. Hästen är härdad i tuffa lopp och går man inte kort här så tror jag man får pensla på för att hitta vinnaren. Queen of Sand bör ha snäppet högre kapacitet än övriga och jag tror man sticker nosen först över linjen till slut. SPIK!!

Avdelning 4:
Spårtrappelopp och medeldistans för låg klass. Selfie Brodde är just nu favorit modell större med firma Jansson/Sundberg som är en farlig kombination. Bra chans i detta lopp, men jag är intresserad av en häst som startar lite byngligt till i Yeezuz från spår 12. Jag hoppas Mika kör på direkt och avancerar för jag tror inte många rår på denna om man kommer till bra i loppet. Jag väljer alltså att gardera och tar även med två hästar till med bra chans om favoriten kommer bort. Utöver dessa är det öppet, men det finns skrällpotential här.

Avdelning 5:
Volstartslopp med ett dubbelt tillägg, alltså att hästarna i bakre volten startar med 40 m tillägg istället för normalt sett 20 m på första tillägg. Det kan vara så att det blir tufft för bakspårshästarna här, även om man oftast brukar käka ikapp försprånget så har man inte resurser kvar för att avgöra. Lite halvklurigt lopp med viss skrällkänsla. Jag väljer dock ändå att tro mer på tilläggsekipagen och tar 3 hästar från tillägg och 1 från första volten. Top Yllit är intressant från tillägg och helt bortglömd och inte avsågad i min värld är Ramon Dekkers på 2% just nu. Lurigt!

 

Avdelning 6:
Volstart över medeldistans för låg klass. Ett lopp där Hugo R.C. just nu är favorit med Carlfjord. Befogat. Jag tycker 2 ekipage sticker ut sen finns ett par bakom med chans om favoritduon skulle ha en sämre dag och det är Wilds Celebrity och Jamie Oliver. Nu startar ingen av dessa 2 med smaskiga lägen, men tar ändå med dessa på misstanke. Totalt 4 streck.

Avdelning 7:
Kortdistanslopp för medelhög klass och vi hittar en favorit i nr.7 Highspirit. Ska absolut med på lappen men tycker det finns ett par till mer om budet. Då pratar jag om duon Pampalo och Making Love, där Making Love fått läget och Pampalo kan hitta luckan på upploppet. LÅS!

Avdelning 8:
Avslutningen på Solvalla får vi även där ett kortdistanslopp med medelklasshästar. Favorit är firma Redén/Kihlström med Kabanoss där jag tycker man börjar få snurr igen på stallet, och jag vågar inte lämna denna utanför även om jag var nära vid en första anblick av omgången. Jag spikar däremot inte denna utan låser med två hästar till och känner mig förhållandevis trygg på det. Leader Brodde och Global Unlimited är motbuden och åker alltså också med på lappen. LÅS!

Vill du köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

Hoppas ni vill hänga på med en eller flera andelar i mina system ikväll, nu ska vi ta jackpoten!!

Lycka till allesammans!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips