V75 Solvalla - 9 Februari 2019 » 9 feb. | Jonas - Travstugan.se
Legolasbet P76 - Travstugan

V75 Solvalla - 9 Februari 2019

Riktigt lurig omgång på Solvallas V75-omgång i helgen!
Ni som läser en del travtips på olika forum och sidor hör säkert experter klaga emellanåt på icke utfyllda fält, det vill säga lopp där man inte lyckats fylla ut med fullt startfält. Helgens V75-omgång på Solvalla är i stort sett raka motsatta, som innehåller hela 5 lopp med 15 startande (minus strykningar, just nu 2), samt ett 14-hästarslopp (minus 1 strykning i nuläget). Och varför vill man ha utfyllda lopp? Jo det räknar flera av er ut säkert att desto fler startande, desto fler möjliga kombinationer kan slå in för 7 rätt. Ingen häst i ett startfält startar med 0% chans att vinna. För att krydda svårighetsgraden ytterligare har man valt voltstart i 6 av 7 lopp, och klasser man normalt sett inte ser på V75. Blir banan dessutom kladdig och svårpreparerad så kan ni nästan räkna med en hazard-omgång och snudd på lotteri. Jag är riktigt taggad för uppgiften, speciellt när svårighetsgraden är tuffare än på länge!

Om ni vill hänga på med en eller fler andelar kan ni göra det HÄR

Obs! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Omgången inleds med ett tilläggslopp för hästar i lägre klassen. Favorit just nu är Zinco Jet med firma Salmela/Ohlsson. Rätt favorit som kan blåsa runt hela fältet, och möjlig chansspik. Många väljer att spika här i inledningen, och jag har även haft den tanken, men jag väljer att gardera med 5 ekipage som jag tycker är spelvärda och inte chanslösa. Hierro Boko är en av dom som jag vill höja varningens finger för.

Avdelning 2:
Stolopp med tillägg för medelklass på hästar. Favorit just nu är Queen of Sand med Christoffer. Svårbedömt vem som är rättfärdig favorit i detta lopp. Jag blir inte förvånad om Hevin Boko eller Unrestricted hinner fram i tid från tillägg. Stolopp har en tendens att skörda vinnare bakifrån. Totalt 6 streck även här.

Avdelning 3:
Enda autostartloppet i omgången över lång distans och spårtrappa. Riktigt jämnspelat där nuvarande favoriten Åsens Aragon är streckad på 18% i nuläget endast. Jag drar en rövare här och väljer att spika en annan bakspårshäst i Ritchie Ås med duktige Anders Eriksson bakom tömmarna. På misstanke så tror jag Anders kommer vara offensiv och runda detta fält. Det är en chansning, men en första känsla som jag väljer att gå på i en annars klurig omgång. SPIK!

Avdelning 4:
Kallblodslopp och tillägg över lång distans. Favorit just nu kan man säga är en duo från stall Persson. Jag instämmer med strecken här och tror att detta blir en tvåhästarsshow in på upploppet. Jag har otroligt svårt att rangordna dessa två för dagen, och helst hade man velat spika sig ur loppet, men det får bli ett tvåhästarslås. 

Avdelning 5:
Stolopp med tillägg för lägre klass. Wind of Wictory med Goop upp är favorit just nu, och det kan jag inte säga emot. Det som talar emot dock är som tidigare nämnt i avdelning 2 att stolopp med tillägg genererar oftare vinnare bakifrån. Jag blir därför sugen att fälla denna favorit som är mångas spik i omgången. Bella M.J., Up North och Cyborg för att nämna några dunderskrällar i loppet. Spännande lopp och totalt 9 ekipage, nu går vi för skräll!

Avdelning 6:
Stayerlopp med tillägg för medelklass. Favorit just nu är Manofthematch från firma Nurmos/Kontio och kan leda loppet runt om. Jag väljer dock att spika emot då jag tror att Goop kommer sitta bra på det med Je t'aime Explosive och även här tror jag det blir en tvåhästarsduell på upploppet där Goop drar längsta strået. SPIK!!

Avdelning 7:
Avslutningsvis får vi se ytterligare ett tilläggslopp, men för medel till hög klass. Tycker inte detta lopp är lättlöst överhuvudtaget trots högre klass. Och det är jämnstreckat i detta loppet också. Favorit just nu är Survival Kit med Örjan. Men då tror jag mer på trion Havbergs Knight, Perfect Dynamite och Adiago Trot. Jag målar på med 7 ekipage här och får även med tre stycken riktigt smällkarameller som sitter fint om vi fortfarande slåss om potten efter 6 avdelningar.

Om ni vill hänga på med en eller fler andelar kan ni göra det HÄR

Mina system till omgången är:
- JONAS - TRAVSTUGAN
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar i mina system! 

Observera att i och med omgångens svårighetsgrad samt väder och vind gör att sena ändringar kan uppstå på systemet. 

Önskar er alla stort lycka till!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Solvalla hämtar vi tisdagens V64-tävlingar. Svante Båth selar ut två heta segerchanser i de två inledande loppen! V64-1 Han har verkligen ... Läs travtips

P76 från Solvalla och som vanligt erbjuder Legolas en mycket öppen omgång (läs spelvänlig) - med garanterat 500 000 kronor i omsättning! ... Läs travtips

Påsken är över och det är äntligen dags för V86 igen, min favoritspelform och efter två raka veckor med 7 rätt och bra återbetalning så är suget ... Läs travtips

Lördagen bjuder på topptrav från Mölndalsbanan Åby. Olympiatravet 2019 med toppstjärnor och V75-lopp med härligt stökiga inslag gör omgången till en ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips