V75 Solvalla - 19 Januari 2019 » 19 jan. | Jonas - Travstugan.se

V75 Solvalla - 19 Januari 2019

Äntligen lördag med V75-omgång och revansch!
Ja det gick ju inte alls som tänkt senast, men borstade av mig snabbt och började fokusera på morgondagens uppgift istället. Inte helt lättlöst som det ska vara, och det är dom gångerna man vittrar högre utdelning, vilket jag inte ser som omöjligt alls. Häng på!

Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Obs! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Klass 1 och stayerlopp inleder omgången och i nuläget är nr.9 Shorthanded Jag från stall Goop knapp favorit i ett jämnspelat lopp. Jag tror inte vi får se någon jätteskräll här och väljer att gå kort i detta lopp, vilket spelmässigt kan vara rätt drag pga att det är så jämnspelat som sagt. Jag tar i mina ögon de 2 bästa hästarna nr. 9 och 10 som startar från lite byngligare lägen med knapp fördel Shorthanded Jag som får resan på innerspår. Sen tar jag med en tredje och förmodad spetshäst i nr.5 Vikings Preacher och tror att detta lås räcker!

Avdelning 2:
Lärlingslopp över dubbla volter där vi har en knapp favorit i Malkin med duktiga Emelia bakom tömmarna. Väldigt jämnstreckat även i detta lopp och här kan det däremot skrälla i högre grad jämfört med första avdelningen i mina ögon. Men jag väljer att gå kort även här av samma anledning som i avdelning 1 och jag tror att på pappret de bästa hästarna avgör. Lås på nr 9 och 12.

Avdelning 3:
Gulddivision och medeldistans. Stor favorit i Zenit Brick och Oboy vad jag blivit imponerad av denna på slutet. Jag tror inte Piraten har en chans som jag ser som enda motbud och spikar rakt ut. SPIK!

Avdelning 4:
Stolopp över lång distans och tillägg. Bedömer detta lopp med medelstora chanser till skräll, och har man råd kan man chansa på skräll och måla på. Jag har hittat 6 ekipage som jag slår ett extra slag för. Rimligtvis bör någon av bakspårshästarna vinna detta lopp, men det är absolut inte 100% säkert. Jag har därför valt de 4 främsta favoriterna från bakspår som jag rankar först och kryddat med 2 potentiella spetskandidater från framspår som har möjligt att vinna om det inte blir kört om det bakifrån. Totalt 6 ekipage.

Avdelning 5:
Klass 2 lopp över medeldistans. Stor favorit i Victory Topline som slutade i galopp senast, och jag försöker fälla denna till rådande höga procent. Tycker detta är ett jämnt lopp i övrigt och bedömmer detta lopp som omgångens främsta skrällopp och målar igen loppet med alla ekipage. Här jobbar vi in skräll!!

Avdelning 6:
Silverdivision över lång distans och voltstart. Erik Sting blir favorit och det säger jag inte något emot efter insatsen senast. Lång distans nu och byngligt läge, men avslutningarna biter bra vet vi. Jag tror inte det kommer smälla rejält i detta lopp om inte favoriten vinner, och tror det räcker med de 5 främsta för att ha heltäckt. Baron Gift och Output Pressure tycker jag har obefogat lite streck på sig och ska definitivt med på lappen och ses som potentiella skrällstreck.

Avdelning 7:
Avslutningsvis får vi se bronsdivisionen göra upp på korta häcken och favorit just nu är Exclamation Mark som bör ha goda spetschanser och streckas på det. Jag gillar ett annat ekipage här och det är Adiago Trot som jag bedömer ha goda chanser om inte favoriten får spets och vinner därifrån. Nu nedstruken ett hack till bästa spår gör att det smakar ännu bättre. Denna ska med på alla seriösa lappar!

Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system till omgången är:
- JONAS - TRAVSTUGAN
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar, och önskar er alla ett stort lycka till!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips