V75 Östersund - 9 Juni 2017

Hej hopp, nya lopp! Spännande omgång i Östersund på tapeten!

Vi var ruggigt nära på det i onsdagens v86-omgång på mitt system VÄRMLANDSKARAMELLEN där vår spik i sista avdelningen galopperade inför målrakan. Vi slutade på 7 rätt och strax över 12.000 kr per system.

Nu Östersund och det är några riktigt öppna lopp, blandat med några lopp där jag tycker favoriterna är berättigade och blir nog svårt för övriga att knäppa dom på fingrarna.

Avdelning 1
Mycket öppen avdelning i mina ögon när den näst lägsta klassen gör upp i volstartslopp. Jag håller 3 hästar högre än resten, och för en stund var tanken att låsa på dessa tre. Det är spårgynnade favoriten Panther Face och Minnestads el Paso där den tidigare mest troligt får spets och ska slås därifrån. Men det var ju det där med omstarter och låg klass som jag inte riktigt kan släppa helt. Jag litar inte fullt ut på favoriten och mitt andra streck kan hamna lite inlåst, varav jag väljer att att heltäcka detta lopp och hoppas på omstarter. Statistiskt öppnar det upp loppen med omstart och gynnar då främst bakspårshästarna där Global Unlimited då seglar upp som solklar segerkandidat med flera.

Avdelning 2
Rätt fint lopp på pappret där en liten favorithäst finns med i M.T. Insider som är vrålsnabb i starten och tidigt kommer ta spets, och frågan är vad som händer i nästa skede. Det är en rolig kantboll om man får sitta i spets och ska då slås av övriga. Det brukar dock bli tungt sista metrarna för Insider och jag tycker favorittrion är huvudet högre vid sunda vätskor varav dessa tre kommer med på lappen också. 

Avdelning 3
Här kommer första spikkandidaten från Jan-Olov Perssons stall, B.W.Sture med Örjan i jollen. Jag tror mycket på denna med formstall i ryggen och mäster Örjan, och var länge inne på att spika men vill ha med några till här. Den roligaste av dom på lappen är Ådne Odin med Jepson bakom tömmarna som brukar kunna få snurr på kallblod emellanåt.

Avdelning 4
En mycket öppen historia i mina ögon där man antingen chansar och spikar sig ur likt avdelning 1, eller målar på och hoppas på kantboll. Jag väljer det senare. Skulle jag spikat någon här hade det blivit Hossiana Boko med bäste V75-kusken i detta lopp i mina ögon i sulkyn och häst i form.

Avdelning 5
Här hittar vi första spiken på systemet i favoriten Chapuy och Åke i jollen. Här talar det mesta för spets och slut lång väg, och trots hög procent så krånglar vi inte till det utan går på första tanken. SPIK!

Avdelning 6
Mycket trevligt lopp sportsligt och här kommer nästa spik i en av mina absoluta favorithästar Readly Express. Enda orosmolnet är dagsform på Readly, men jag tror förvisso inte Nurmos ställer ut Readly utan att ha väl i ordning, men det är djur vi har att göra med. SPIK!

Avdelning 7
Här kommer låset i omgången. Favoriten Volnik du Kras som var ruggigt imponerande under elitloppshelgen, och orosmolnet är just läget och att galoppen kan vara nära till hands. Men befogad favorit i mina ögon. Kommer favoriten bort tror jag mycket på Uppohoppa med mäster Örjan bakom tömmarna som har blandat och gett men nu lite utrustningsändringar för extra växel som jag tror kommer bita bra om favoriten kommer bort.


Det var mina tankar om omgången och hoppas såklart ni vill hänga på imorgon! Jag komponerar två system, vara JONAS - TRAVSTUGAN är byggt på tankarna ovan, och sen komponerar jag även SISTA MINUTEN som bygger på sen info som analyseras och beslutas inpå slutminutrarna.

Andelar till bägge system finner ni HÄR

Lycka till!

/J

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Färjestad sätter igång V64-veckan. Och väl på hemmabanan är Björn Goop och dominerar. V64-1 Han gladde mig väldigt senast, den urstarke 8 Ready ... Läs travtips