V75 Halmstad - 3 Mars 2018

Otroligt rolig och öppen omgång!
Tycker omgången idag är otroligt öppen och många svårlösta lopp. Som en extra krydda sen 1 mars är det tillåtet med barfotabalans vilket alltid är svårbedömt i början av säsongen. 

Kommer gå igenom omgången avdelning för avdelning med korta tankar.

Avdelning 1: Jag var länge inne på att spika Puros favorit, men man har baissat för spåret, samt att eventuella omstarter kan öppna upp detta lopp. Annars tycker jag det borde vara en "walk in the park" i detta gäng. Jag har försökt och hittat alternativa drag för att kunna gå kort, men jag tycker det är superöppet bakom favoriten. En eller alla, just nu lutar det åt senare scenariot men detta kan ändras närmare start.

Avdelning 2: Här tycker jag att Peters favorit är obefogat stor favorit, och om det inte blir samma koncept med alla i detta lopp så har jag en riktigt rolig tanke och skräll-lås. Detta kommer jag släppa närmare start om jag går fullt ut på den tanken så HÅLL UTKIK!

Avdelning 3: Ytterligare ett spikförslag i Jairo som seglat upp som stor favorit när Sorbet blev struken och får överta dom flesta tidiga streck där inlämnade kuponger hade spik på Sorbet. Detta gör att jag inte tycker Jairo är prisvärd som spik eftersom denna också är ny i klassen och det är alltid svårgissat hur det går. Avdelningen innehåller inte direkt det jobbigaste motståndet trots allt, men kommer inte spika Jairo.

Avdelning 4: Nytt spikförslag i Lövgrens andra favorit i omgången, och denna har perfekt läge och lättas förmodligen vilket är mycket intressant. Hade inte perfekt trav senast vilket såklart är oroväckande, men detta lopp är verkligen ett en-eller-alla-lopp.

Avdelning 5: Här tänkte jag låsa på de tre första rankade, men jag måste ha en till spik pga systembudget, och går rakt ut på favoriten Treasure Kronos som möter motstånd av annan kaliber än den gjort på slutet och det blir racerbalans i alla former till denna start. Garderar ni så tror jag det räcker med Geisha Sund och Ultimate Wine. 

Avdelning 6: Halvöppet lopp om inte favoriten med perfekt läge Erik Sting bara är bäst. Jag spelar emot och garderar med en eventuell spetshäst om inte Jorma sitter där, samt bakspårshästar som kan komma in i matchen vid körning.

Avdelning 7: Prisvärt och roligt lås avslutar omgången med min spetshäst i loppet Master Crowe, samt en häst som kommer flygandes på upploppet Coktail Fortuna. Jag väljer alltså bort favoriten i detta lopp men är min klara tredje häst.


Hoppas ni vill hänga på idag när vi har ett system med härlig potential!

Andelar köper ni på följande länk: Jonas - Travstugan

Lycka till på liren!

/J

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll körs det tävlingar på Mantorp. Jag har hittat ett platsbud som spelas!Det är sällan enkelt att ta in längder när man startar från bakspår ... Läs travtips

Finalomgång på Solvalla som gäller och således sport av mycket hög klass!Här är första tanken kring lördagens V75-omgång.V75-andelarna hittar du ... Läs travtips