V75 Bergsåker - 8 December 2018 » 7 dec. | Jonas - Travstugan.se
  • Hem
  • Jonas
  • V75 Bergsåker - 8 December 2018

V75 Bergsåker - 8 December 2018

V75 och jackpot på Bergsåker!
Vi drar norrut imorgon till Bergsåker och jagar jackpoten. Några lopp som jag tycker står mellan ett fåtal, och några mer öppna lopp. Jag tror båda storfavoriterna har bra chans, men låser i ett av loppen där jag inte känner mig 100% trygg på favoriten där. Mer om mina tankar om omgången kommer här nedanför:

OBS! Tankar nedan är grunden för mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Vill du köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

Avdelning 1:
Omgången inleds med bronsdivision över lång distans och voltstart. Trots längre distans och inte den lägsta klassen så tycker jag detta är en av två lopp i omgången som sticker ut som de öppnaste. Flera av de betrodda startar från byngliga lägen, och ja, här känns det som vi kan få en skräll direkt i inledningen. Jag inleder med hela 10 streck!

Avdelning 2:
Klass 2-lopp över medeldistans. Om jag ska ranka loppen skrällmässigt, så hamnar detta lopp på tredje plats. I och med att jag valt att måla på stort i två andra lopp så får vi gå lite kortare här. Jag går på 3 av de 4 mest betrodda då jag tror vinnaren med största sannolikhet finns bland dom. Kan dock inte släppa Digital Class som jag tycker är en intressant häst och blir inte förvånad om hon kan snuva de äldre på segern trots läget. 

Avdelning 3:
Gulddivision över lång distans. Omgångens första storfavorit får vi se här i Zenit Brick och visst ska man vara favorit, men till rådande procent och stallform så är jag villig att syna med en favorithäst till mig i Piraten. Formen är god och jag blir absolut inte förvånad om man snuvar Zenit på segern, och till rådande procent så vill jag inte släppa Piraten. Snudd på rolig chansspik för den riktigt vågade.

Avdelning 4:
Kallblodslopp med dubbla tillägg. Omgångens andra storfavorit startar här, Månprinsen A.M. som kommer med en staketrad i bagaget. Jag tror man fortsätter ha en staketrad efter detta lopp och spikar rakt ut. Omgångens bästa SPIK!

Avdelning 5:
Klass 1 över medeldistans. Rankar detta lopp på fjärdeplats på skrällistan idag. Kan vara ett lopp som det smäller i och jag går på två betrodda och en skräll. Jag tror Bergh-duon startar med goda vinstchanser från bra lägen. Dock vill jag inte släppa en riktig smäll i Special Major som blir kraftigt underskattad. Jag säger bara PASS UPP!

Avdelning 6:
Stolopp med dubbla tillägg. Det andra skrälloppet i omgången som jag väljer att måla på. Hela 9 ekipage åker med på lappen, och hade jag haft råd hade jag fortsatt att måla på. Statistiskt skrällopp. Ska jag blunda och peka på någon så hamnar förstastrecket på Rita C.D. men det är inget lopp jag vågar spika i för här kan det smälla ordentligt. Med största sannolikhet hittar vi vinnaren i de startande längre bak.

Avdelningar 7:
Omgången avslutas med Silverdivisionen med kort distans. Här hade jag från början i min tidiga analys tre streck, men fick till slut ta ställning för två av dom. Magnifik Brodde och Weekend Fun är två spetskandidater och här fick jag ta ställning. Jag tror att Weekend Fun kan ta spets av egen kraft alternativt trycker Jorma på för spets i ett andraskede. Det kan kosta dock, så jag dubblar med en häst på kapacitet i Dartagnan Sisu. Jag tycker det här är ett riktigt roligt lås där ingen av dessa är favorit i nuläget. LÅS!

Vill du köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

Mina system till omgången är:
- JONAS - TRAVSTUGAN
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar imorgon då känslan är mycket god! Önskar alla stort lycka till och trevlig helg!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips