V75 Bergsåker - 25 Augusti 2018 » 25 aug. | Jonas - Travstugan.se
  • Hem
  • Jonas
  • V75 Bergsåker - 25 Augusti 2018

V75 Bergsåker - 25 Augusti 2018

Jackpot på Bergsåker och sportsligt ett par fina lopp med 3 spikar på systemet "JONAS - TRAVSTUGAN", och sen en liten gubbgrinig notis till ATG!
Jag har stått över de tre V75or som varit hittills i veckan och kommer stå över morgondagens omgång också. Det är ett urvattnande av ett produktnamn som sällan skådats. V75 kom man ihåg sen man var yngre, det var något spännande som man såg fram emot en gång i veckan och drömma om miljonerna tillsammans med kompisarna i gemensamt system man gjorde på plats i butiken bland den "äldre" generationen. Mycket har hänt sen dess, men att pumpa ut V75-omgångar och mjölka det lilla som är kvar av produktnamnet är helt otroligt illa i jakten på att skapa extra kryddade Jackpot-omgångar med att sätta in omgångar man hoppas skapa den extra kryddan till helgens omgångar. Vi ser att snittutdelningarna gått ner kraftig och i min värld borde man se till att vårda de fåtal hästar som sticker ut i respektive klass, och leder till att man får sportsligt häftigare lopp för publiken, och jämnare lopp för spelarkollektivet. Snälla sluta med det spåret ni är inne på ATG annars ser jag inte på sikt hur ni ska kunna locka in kommande generationer till sporten och spelet när det enda som gett resultat och räddar er är ATG tillsammans senaste åren. Nog om detta, vi har en omgång på Bergsåker att sätta tänderna i!

Observera att tankarna nedan är grunden till systemet JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja sig mot systemet "SISTA MINUTEN"!

Avdelning 1:
Näst lägsta klassen och kort distans. Första avdelningen på omgången finner vi Nurmos fina Laskari som blir stor favorit. Spår 7 på kort distans är ingen statistisk höjdare, även om det såklart kan lösa sig när man vid sunda vätskor är huvudet högre än övriga i min bok. Vi gör ett försök att fälla denna då det är öppet som tusan bakom. Första motbud till favoriten är duon Kövras So Far och skrällen Pikachu Face som bägge dragit spårlott. Totalt hela 9 hästar i första avdelningen! Jobba in skräll! 

Avdelning 2:
Kallblodslopp och lång distans. Ytterligare en storfavorit i kallblodskonungen Månprinsen. Visst kan man hitta om och men, men jag hamrar in omgångens första spik här då jag tror att man kommer vinna detta loppet på styrkan. SPIK!!

Avdelning 3:
En relativt öppen silverdivision får vi se i tredje avdelningen där de betrodda dragit lite halvtaskiga lägen. Jag tror ändå vi löser detta på 4 streck. Första strecken i loppet är för mig Bergh-duon Nobel Amok och Mellby Drake, där öppningen kan bli avgörande. M.T. Joinville trodde jag skulle vinna i Rättvik, och kapacitet finns definitivt. Avslutningsvis släpper vi inte Test Drive från firma Melander/Kihlström, denna blir turligt nog lite bortglömd idag och har även denna kapacitet att slå detta motstånd.

Avdelning 4:
Lärlingslopp med Ston och volt/tillägg. Här jagar vi skräll i ett mycket öppet lopp, och det är hela 15 hästar till start, och ingen strykning i detta nu. Vi har råd att måla igen detta lopp och försöker som sagt jaga in någon 1%-are.

Avdelning 5:
Lägsta klassen och lång distans. Här är det många som chansspikar Walkie Talkie med Linderoth som just nu är andrarankad, men detta är ett sto och kommer förmodligen få gå utvändigt, jag tror inte det håller. Nej, jag spikar emot med favoriten O'man Flax som i min bok har spetschans och jag tror Ohlsson får dirigera detta loppet från start till mål. Omgångens andra SPIK!!

Avdelning 6:
Bronsdivision och långlopp. Tycker detta lopp är rätt öppet också, och framförallt har vi råd att gardera på i några lopp idag när vi kör 3 spikar. Uppohoppa och Tesio är streckfavoriter från bakspår och jag tycker nog detta är de bästa hästarna håller dessa högst. Wollafur kan vara jackpotdraget i omgången. Vi streckar totalt 8 hästar och jobbar in skräll!

Avdelning 7:
Sundsvall open trot, högsta klassen och medeldistans avslutar omgången. Det skar lite i hjärtat i senaste loppet där Readly Express fick stryck med en snorkråka mot Propulsion i ett av de häftigare loppen jag sett senaste året. Hjärtat tyckte att "låt det bli dött lopp" innan det slutgiltiga resultatet kom. Jag tror vi får se en lika fin Readly denna gång och tvekar inte det minsta när vi hamrar in den tredje spiken i omgången. SPIK!!

Om ni vill hänga på mina system idag kan ni göra det HÄR

Systemen jag komponerar idag är:
- JONAS - TRAVSTUGAN (100 kr/andel)
- SISTA MINUTEN (125 kr/andel)

Hoppas ni vill hänga på och önskar er alla ett stort Lycka Till!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips