V75 Axevalla - 31 December 2018 » 31 dec. | Jonas - Travstugan.se

V75 Axevalla - 31 December 2018

Årets sista V75, luriga lopp och en fin pott att kriga om!
År 2019 firar vi in med en sista omgång som Axevalla står värd för. Det är en salig blandning på nivån i dessa lopp man vaskat fram och dessa lopp skulle inte falla under en "normal" V75-omgång. Samtidigt som vi har svåra lopp framför oss att lösa, har vi en fin pott att kriga om då det är Jackpot med bidrag från tidigare omgångar som nu slagits ihop i en finalpott. Över till resterande tankar om omgången.

Om du önskar köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

OBS! Tankar nedan är grunden till mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Omgången inleds med ett tilläggslopp över medeldistans för låg- och medelklasshästar. Jag väljer att gå ut tufft i ett annars streckkrävande lopp och låser inledningen på 2 ekipage. X.L. Bygg Palema från formstall och Åke Svanstedt bakom tömmarna tror jag har möjlighet om ingen tar tidigt initiativ bakifrån att rinna ifrån i tät. Jag väljer att dubbla som sagt med ett ekipage jag tror kan flyga lågt till slut och hoppas Uffe väljer att gå för det till slut, då tror jag J.S.Apollo kan spurta ner hela fältet. LÅS!

Avdelning 2:
Omgångens lopp med högst klass, och över medeldistans. Trots litet startfält har jag haft svårt att bena ut detta lopp där jag helst hade velat spika mig ur. Justice Ås är favorit och ska givetvis med på lappen från ett annat formstall. Två andra jag låser loppet med rankar jag före och det är Michelangelo Ås och Baron Gift. Loppet bör stå mellan dessa 3, men känner mig inte 100% trygg för det när alla lopp ska köras.

Avdelning 3:
Lång distans med tillägg för låg klass. Ett riktigt roligt lopp tycker jag som är rätt öppet. Jag har valt att gå på 2 favoriter och 3 storsmällar. Favoritduon just nu Seal Kronos och Jejje Palema finns inte mycket att invända mot, dessa ska vara favorittippade. Däremot har jag hittat 3 ekipage som jag tycker procenten är för kittlande för att låta bli. Capture har gjort det bra på slutet och kan vara draget, speciellt om spets. Dalforno är en annan som gjort det bra och blir spännande med Micke J upp nu. Sist och minst streckad har vi ett av hemmahoppen i Vien Ici som är miljondraget.

Avdelning 4:
Låg klass och medeldistans. Liksom förra loppet, ett mycket öppet lopp, om inte... Det kan vara så att favoriten bara är bäst och det ska bli spännande att se hur Robert lägger upp taktiken, men jag tror han kommer gasa för spets och ska då slås därifrån. Har det tagit för mycket kraft i starten har jag hittat två drag som inte är och kan smälla till om favoriten har en sämre dag. Det är Sobel Photo och Pastorns Lady. SE UPP för dessa om ni garderar!

Avdelning 5:
Stolopp, låg klass och kort distans. Skrällklockorna ringer här och jag penslar på så långt vi har budget för. 7 streck får plats på lappen, och jag rankar 4, 5, 8 och 10 först under pistolhot.

Avdelning 6:
Stolopp med dubbla tillägg över medeldistans. Omgångens enda spik på denna lapp hamras in på Stonewashd Diamant. Jag gillar verkligen den här läckerbiten, och trots dubbla tillägg så tror jag inte det är någon fara på taket. Detta ska Peter bara vinna om sunda vätskor. SPIK!!

Avdelning 7:
Vi avslutar omgången med ett medeldistanslopp för medelklasshästar. Ytterligare ett öppet lopp i mina ögon där jag har svårt med inbördes ranking. Måla på så många ni har råd med är mitt tips, och vi hade råd med 7 ekipage på denna lapp. Är vi kvar inför detta lopp så får vi gemensamt jobba in en skräll.

Om du önskar köpa en eller fler andelar i mina system kan du göra det HÄR

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar i mina system:
- SISTA MINUTEN
- JONAS - TRAVSTUGAN

Önskar alla ett stort lycka till, och ett riktigt Gott Nytt År! Tack för att ni gett mig förtroende 2018. Ni är bäst och orsaken till att jag lägger ner tiden jag gör på detta!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Flera talanger selas ut på Gävle under söndagen där det är dags för uttagningar till E3! Svante Båth har som vanligt med några högkapabla ... Läs travtips