V75 Årjäng - 13 Juli 2019 » 13 juli | Jonas - Travstugan.se

V75 Årjäng - 13 Juli 2019

Fin inramning och fina lopp på Årjängs ovaler, Häng på!

Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Obs! Mina tankar nedan är grunden till mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Tankar nedan och systemförslag är preliminära tankar och det kan tillkomma sena ändringar om det är så pass avgörande information som dyker upp vilket gör att jag anser att systemet har större potential med de sena ändringar och information som tillkommit.

Avdelning 1:
Inledande loppet är Silverdivisionen som gör upp över lång distans. Många som spikar favoriten Eldorado B. med riktigt bra förutsättningar och är även favorit på min rank. Det här loppet har jag beslutat om fram och tillbaka, spik eller inte, vem kan utmana med tanke på läge och form på Eldorado. Jag landade iaf i att låsa med en häst som det ryktas lite balansförändringar på och gillar distansen, samt en kusk som känner till Årjängs ovaler om någon, Björn Goop och Ragazzo Da Sopra. Ingen jätteskräll alltså eftersom man just nu är ganska klara andrahandsfavoriter, och min magkänsla säger att när så många ropar ut Eldorado som klar, så blir det lite för mycket skrik och jag väljer då att låsa med en annan jag tror väldigt mycket på också. LÅS!!

Avdelning 2:
Klass 2, voltstart över medeldistans. Ett av omgångens skrällopp i min spåkula, och jag tycker det är spännande att försöka fälla den stora favoriten här, när flera motbud har lockande procent. Totalt 9 streck på lappen.

Avdelning 3:
Kallblod, dubbla tillägg över medeldistans. Ytterligare ett potentiellt skrällopp, fastän jag tycker förra avdelningen är större möjlighet till skräll. Här finns några som sticker ut från dom övriga, och jag tror egentligen man överlever detta lopp på de 4 främst rankade av spelarkåren. Jag har valt att plocka med 3 ekipage till som har lockande procent, och hade budgeten tillåtit har jag valt att plocka med alla utom nr. 3, 4 och 9 då jag inte tror de har så stor möjlighet att ta hem Erik Perssons Memorial.

Avdelning 4:
Stolopp, dubbla tillägg över medeldistans. Här förtäljer statistiken de intressanta att hästarna på dubbla tillägg har generellt något högre segerfrekvens än övriga, vilket man kanske inte tror vid en första anblick. Det är en av ett par anledningar till att jag vill försöka fälla ytterligare en större favorit och även denna från firma Nurmos/Kontio. Lady Nadine har gjort en start i år och trots seger direkt så var det inte mot samma kaliber av motstånd man möter här. Jag tar med totalt 6 streck på denna lapp där två startar från den statistiskt lägesgynnade volten. 

Avdelning 5:
Klass 1 över medeldistans. Avdelning 1 och detta lopp var två lopp jag har vänt ut och in, fram och tillbaka, huruvida jag ska spika eller ej. Macelleria tycker jag är ett vettigt spikförslag, liksom Eldorado B. i 1:a avdelningen. Jag har dock, liksom i första avdelningen, ett motbud jag inte vågar släppa. Charlock Wiking med Magnus. Liksom Goop så är Årjängs ovaler väl bekanta för Magnus, och Charlock tycker jag är riktigt fin, och mitt enda orosmoln med dessa två jag låser på är att det eventuellt finns risk för att man gasar iväg stenhårt från bägge håll då de är spetskandidater nr.1 och 2. Skulle det vara så öppnar det tyvärr upp och då gäller det att ha penslat på då det är öppet bakom. Men jag väljer alltså att låsa här!

Avdelning 6:
Bronsdivision över korta häcken. Omgångens överlägset största favorit, Visa As med Goop upp startar här från bricka 1. Det är alltid lite lurigt och det är oftast stor risk att bli fastlåst. Goop är ju dock en rutinerad räv, så jag tror absolut han har möjlighet att hitta sätt att komma ut i loppet, men risken finns ändå där. Därför väljer jag att ta med två motbud, där det ena N.Y.Coeurdesoleil, är en spetskandidat och underskattad av strecken att döma. Den andra, Jaques Noir, besitter inte den skarpaste av vinnarskallar, men bättre läge än såhär kan inte Örjan få, och då vill jag vara med och hugga om väl en seger kommer här till lockande procent. LÅS!!

Avdelning 7:
Vi avslutar omgången med ett gulddivisionslopp över korta häcken och Nadal Broline är knapp favorit till låga procent. Jag kommer att spika Nadal i avslutningen, och jag kan säga såhär att vid en procent över 35-40% så hade jag tvekat lite då det trots allt finns några motbud med hyffsade möjligheter. Men jag är tämligen övertygad om att Goop har ställt i ordning ordentligt här, och till 25% i nuläget är det värde i denna spik, trots favorit. SPIK!!Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system till omgången är:
- JONAS - TRAVSTUGAN
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar till mina system denna spännande omgång!

Önskar alla stort Lycka Till!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips