V75 Åby - Olympiatravet - 27 April 2019 » 27 apr. | Jonas -…
  • Hem
  • Jonas
  • V75 Åby - Olympiatravet - 27 April 2019

V75 Åby - Olympiatravet - 27 April 2019

V75 på Åby och Olympiatravet med en riktigt spännande omgång, Häng på!
En av årets höjdpunkter i trav-Sverige, och vi bjuds på både fina och kluriga lopp. Propulsion är favorit i Olympialoppet och det är helt motiverat i min bok och har svårt att se någon sätta nosen före om jag ska vara ärlig. 

Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Obs! Mina tankar nedan är grunden till mitt system JONAS - TRAVSTUGAN och kan komma att skilja från mitt andra system SISTA MINUTEN.

Avdelning 1:
Omgången inleds med Olympiastayern över 3 varv och dubbla tillägg. Här är jag inne på en kvartett som gör upp, och samtliga startar från dubbla tillägg. Statistiskt är det är vi finner vinnaren oftast. Väljer att inte peka ut någon före den andra, utan tycker det är rätt jämt skägg i rankingen sinsemellan dom. 

Avdelning 2:
Klass 1 lopp över medeldistans och en Dansk favorit i Steen Juul och Victory Island. Ska såklart med på lappen, men jag tycker inte det är någon spik. Rekommenderar breda penseln för de som har råd. Vi tar med 6 ekipage på denna lapp och lyfter fram Norton Commander, Zaffiro G.Z.O. och M.T.Mighty Winner.

Avdelning 3:
Silverdivision över kort distans. Favorit i nuläget är Heart of Steel från stall Untersteiner. Fin häst, men tycker loppet är jämnare än procenten antyder. Rankar andrahandaren Milliondollarrhyme minst lika högt och sätter därför etta i rankingen. Svårt lopp och totalt 7 streck.

Avdelning 4:
Lägsta klassen och stayerlopp med voltstart. Ytterligare ett jämt lopp och svårbedömt över den långa distansen med orutinerade hästar. Här rekommenderar jag återigen att måla på vad plånboken håller. Jag har valt ut 4 mycket roliga drag och ingen av dom är favorit i nuläget. Mest tro sätter jag till Burning Man. Denna har presterat bra över halvvarvet kortare lopp, och jag tror man har styrkan för att vinna i detta gäng. Kan vara en rolig chansspik i omgången. Men som sagt, totalt 4 streck på denna lapp. 

Avdelning 5:
5-åringslopp för ston över medeldistans. Ett ganska ihåligt lopp i min bok där Goop är favorit med fine Mellby Free. Jag tror faktiskt på denna trots årsdebut. Vi såg så sent som i onsdags att Goop hade riktigt bra fart i benen på stallet, och jag tror inte det är något undantag med Melly Free. Snarare tvärtom. Första spiken på lappen kommer här. SPIK!

Avdelning 6:
Bronsdivision över medeldistans. Vincero' Gar är favorit från toppläge och senaste insatsen är synd att klaga på. Det finns dock motbud i detta lopp till skillnad från senast, och jag väljer att försöka fälla denna, även om jag tror på skaplig chans för favoriten. Tycker bakspårhästarna Gina Schermer och Vlad Del Ronco har goda möjligheter om det blir lite kört därframme, och man taktiskt väljer rätt väg till slut. Totalt 6 streck.

Avdelning 7:
Avslutningsvis har vi dagens höjdpunkt Olympiatravet att se fram emot med hög klass på hästarna och det avgörs på medeldistans. Propulsion är jättefavorit, och ska såklart vara jättefavorit. Örjan kör ju lite extra i lopp där det är högre prissummor liksom detta lopp och med senaste intrycket på näthinnan så är jag övertygad om att man är minst lika bra med loppet i kroppen senast. Omgångens andra och sista spik på denna lapp. SPIK!Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system till omgången är:
- JONAS - TRAVSTUGAN
- SISTA MINUTEN

Hoppas ni vill hänga på med en eller fler andelar till mina system denna spännande omgång!

Önskar alla stort Lycka Till!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips