V75 Åby - 11 Augusti 2018 » 10 aug. | Jonas - Travstugan.se

V75 Åby - 11 Augusti 2018

V75 och Åbys Stora Pris, och en fin Jackpot på det!
Måste säga att jag tycker omgången imorgon ser riktigt spännande ut! Finaler brukar generellt generera lägre utdelningar i snitt, men desto högre sportslig tjusning. Imorgon vette tusan om inte vi kan få bägge delarna. Det finns en del spikförslag i omgången, dock beslutade jag mig för en spik till morgonens omgång!

Observera att följande tankar är grunden i mitt system "JONAS - TRAVSTUGAN" och kan komma att skilja sig från mitt andra system "SISTA MINUTEN"!

Avdelning 1:
Omgången inleds med Klass 1 finaler på medeldistans. Här tror jag det kan smälla till direkt. Tyvärr verkar kollektivet vara inne på samma tanke. Roheryn har imponerat på mig, men ska jag ranka någon/några före får det bli Doctor Doxey Zenz och Vischio Holz. Nej, totalt hela 7 streck i inledningen blir det!

Avdelning 2:
Nästa lopp är lägsta klassen och medeldistans. Samma som avdelningen innan, ett till synes öppet lopp som mycket väl kan generera en skräll. Liksom föregående lopp har kollektivet samma inställning. Här väljer jag dock att gå kortare på tre häst som bildar ett mycket roligt lås spelmässigt. Bear Hope får Erik bakom tömmarna och rankar denna ihop med Karl Sjöhammar först som bör sitta i spets och ska slås därifrån. En rolig spelidé är Tim Frontline som man eventuellt gör intressanta ändringar på, och trots ett byngligt läge så vågar jag inte släppa denna.

Avdelning 3:
4-åringslopp och medeldistans. Omgångens storfavorit Perfect Spirit från stall Redén har en mycket fin uppgift framför sig och är absolut en tänkbar spik. Jag vill dock dubbla med Giveitgasandgo från Hamres stall. Procenten är helt absurda på denna läget till trots, och jag tycker inte det speglar vinstchansen överhuvudtaget. 

Avdelning 4:
Stolopp med volt och tillägg. Någonstans måste man ta ställning, och vi gör det i ytterligare ett mycket öppet lopp. Veijo har en riktigt fin häst i Kindy Cane som jag tror bara vinner det här. Drömscenario är såklart att man får spets här, men det är inte helt säkert. Blir det inte för hårt kört om det så tror jag man vinner detta ändå alla vägar. SPIK!!

Avdelning 5:
Silverklass och medeldistans. Favorit just nu är Globalsatisfaction som trots läge kan hamna bra på det i och med Åbys open stretch. Don't mind me sitter förmodligen där framme och dirigerar tillställningen in på slutvarvet. Kan inte släppa Baron Gift som jag har som en liten ögonsten i och med att han givit en hel del i kassan för egen del. Vi tar med en fjärde som blir nästan som "sista chansen" på mina system, och det är Stepping Spaceboy som jag inte blir förvånad över att vinner om man får rätt lopp kört i halsen.

Avdelning 6:
Bronsklass och medeldistans. Ännu en öppen historia och här målar jag på ordentligt med hela 9 hästar!! Vi försöker jobba in en skräll!!

Avdelning 7:
Så har vi då kommit fram till Åbys stora pris, och vilken duell vi har att se fram emot. Eller kan en tredje sätta käppar i hjulen? Jag blir inte jätteförvånad om Ludde skulle få för sig att trycka på någon gång de första varven och känna på favoritduon. Detta kan, observera kan, om det blir för utdraget, bana väg för en tredje som jag då sätter Platon Face som i min rank. Man vet aldrig hur Kolgjinis har tänkt detta lopp rent taktiskt för att kunna vara med om det. Min syn då är att Adrian är den lite mer passiva av dessa två och staketraden kanske kan vara ett fortsatt faktum då. Vi får helt enkelt se imorgon. Lås på en trio alltså.

Vill ni köpa en eller fler andelar i mina system kan ni göra det HÄR

Mina system till morgondagen är:
- JONAS - TRAVSTUGAN 100 kr/andel
- SISTA MINUTEN 125 kr/andel

Hoppas ni vill hänga på och önskar allesammans LYCKA TILL!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips