Tidiga tankar om V86 Bergsåker/Solvalla - 14 November 2018 » 12 nov.…
  • Hem
  • Jonas
  • Tidiga tankar om V86 Bergsåker/Solvalla - 14 November 2018

Tidiga tankar om V86 Bergsåker/Solvalla - 14 November 2018

Tidiga måndagstankar till onsdagens omgång av världens bästa streckspel V86!
Har precis gjort en ordentligt första koll av omgången på onsdag och har funnit en hel del intressanta vinklingar och känslan är god såhär tidigt på veckan inför omgången, vilket alltid är skönt!

Lite upprepning från tidigare: jag kommer gå igenom omgången till 90% rent ur ett statistik-perspektiv. Statistik är en av hörnstenarna när jag bygger system, men långt ifrån allt. För att nämna någon av alla andra viktiga faktorer som jag ser på det så är balansinfo något som ofta brukar falla på plats samma dag som omgångarna är generellt, det är en info som kan avgöra "allt" om det slår väl ut med ändringarna. Så ta dessa tankar nedan som en hjälp på vägen till era eventuella egna system, samt en inblick i hur jag tänker rent statistiskt.

Obs! nedan tankar är tidiga statistiktankar och kan komma att skilja mot hur färdiga systemförslag presenteras på onsdag när övrig info är på plats för mina system JONAS V86, SISTA MINUTEN, och ovan nämnda VÄRMLANDSKARAMELLEN (ihop med Emelie).

Om ni vill köpa andelar till mina system kan ni göra det HÄR

Avdelning 1:
Omgången inleds på Bergsåker med högsta klassen över kort distans. Detta är ingen proposition där skrällklockorna ringer för mig. 9 av 10 lopp vinns av någon av de 5 överst streckrankade. Spår mitt i banan i främre led är en statistisk fördel vilket ur det perspektivet skulle tala för nuvarande favoriten från spår 4. Vartannat lopp ungefär räcker det med de 2 främst rankade.

Avdelning 2:
Inledande loppet för Solvallas del på V86 är även detta kort autodistans-lopp men till skillnad mot avdelning 1 så får vi här se lägre klass och ston. Något högre skrällpotential kan man tycka vid en första anblick, men detta lopp håller en favorit eller skrällkaraktär. Alltså favoriten vinner vartannat lopp och övriga vartannat lopp. Det är lite tidigt än, men det ska bli intressant att se hur streckfördelningen lägger sig i detta lopp. Finns många plus på nuvarande favoritduo sett ur ett statistikperspektiv, och här kommer jag med största sannolikhet gå kort och spika, framförallt om procenten inte drar iväg. 

Avdelning 3:
Montélopp med voltstart och dubbla tillägg. Monté har inte funnits med speciellt länge och ofta på de större streckspelen, så jag har inte så mycket statistik än. Så här kan jag inte säga mycket mer än att jag går mycket på ryttare i mina system. Mycket mer vikt än kuskar i övriga lopp.

Avdelning 4:
Låg klass och medeldistans. Av loppen vi har gått igenom, och om vi bortser från Monté där jag inte har lika mycket statistiskt underlag, så börjar skrällklockorna ringa lite mer till detta lopp än tidigare lopp. Här hittar vi vinnare på nedre delen av streckranken hela 4 gånger av 10 generellt. Favorit just nu är Victoria Viking, ett sto som inte startat sen i april. Nja, här ska vi definitivt vända ut och in på loppet för att vaska fram guldkorn fram till inlämning.

Avdelning 5:
Kort distans och volstart med tillägg för lärlingar. Ytterligare en riktigt spännande lopp-proposition där skrällklockorna klämtar. Till lärlingslopp går jag väldigt mycket på kuskar likt montélopp och ryttare. Generellt så vinner startvoltshästar något oftare än tilläggshästar för tilläggslopp över kort distans, och vad som är intressant i det perspektivet är att i nuläget finner vi första startvoltshäst först på sjunde streckrank till 3%. Det trista är att jag just nu inte finner något jätteintressant ekipage på startvolten, men vi får grotta ner oss mer i detta lopp innan start.

Avdelning 6:
Lång distans och tilläggslopp. Här tror jag vi finner vinnaren från tillägg, och favorit just nu är Glenn Boko som har fått ett lopp innanför västen efter några månaders vila. Är sugen att spika mig ur detta lopp. Annars är det för övrigt inget lopp som jag får skrällfeeling för. Favoriten vinner vartannat lopp generellt. 

Avdelning 7:
Stolopp med voltstart och tillägg över medeldistans. Vid en första anblick är detta lopp något glest där några sticker ut från övriga klassmässigt. Favoriten just nu Chapter N.Deo står på ett marigt startspår, men är en av de som sticker ut. Tror inte det kommer smälla här och kommer med största sannolikhet gå kort. Statistiken säger detsamma.

Avdelning 8:
Omgången avslutas på Solvalla med ett 4-åringslopp för ston och lägre klass över medeldistans. Ringer inga större skrällklockor för mig även i detta lopp, och vid en första anblick så tycker jag att favoriten just nu Rafale d'Inverna är ett av de främsta spikförslagen i omgången. 

Summering av omgången är att det är ett fåtal lopp som sticker ut rent "skrällmässigt" ur ett statistikperspektiv, jag tänker främst på avdelning 4 och 5, och Monté-loppet måste jag grotta ner mig i lite mer, men vis av erfarenhet så kan lite vad som helst hända i de loppen om inte någon av de främsta ryttarna vinner, som även oftast blir favoritstreckade. Vi får inte glömma tjusningen med V86 där det inte krävs många skrällar för att utdelningen ska sticka iväg. Jag har även hittat några lopp där det finns potentiella spikförslag vilket alltid är skönt såhär tidigt på veckan. 

Om ni vill köpa andelar till mina system kan ni göra det HÄR

Mina andelar till onsdagens V86-omgång är:

- JONAS V86
- SISTA MINUTEN
- VÄRMLANDSKARAMELLEN (ihop med Emelie)

Hoppas ni vill hänga på och önskar er en riktigt fin start på veckan!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips