Tidiga tankar om V86 Åby/Solvalla - 7 November 2018 » 5 nov. | Jonas…
  • Hem
  • Jonas
  • Tidiga tankar om V86 Åby/Solvalla - 7 November 2018

Tidiga tankar om V86 Åby/Solvalla - 7 November 2018

Tidiga tankar till onsdagens omgång av Världens bästa streckspel V86, + en nyhet ni inte får missa!
Kommer försöka mig på att ge dessa tidiga tankar till onsdagarnas V86-omgångar där jag kommer gå igenom omgången till 90% rent ur ett statistik-perspektiv. Statistik är en av hörnstenarna när jag bygger system, men långt ifrån allt. För att nämna någon av alla andra viktiga faktorer som jag ser på det så är balansinfo något som ofta brukar falla på plats samma dag som omgångarna är generellt, det är en info som kan avgöra "allt" om det slår väl ut med ändringarna. Så ta dessa tankar nedan som en hjälp på vägen till era eventuella egna system, samt en inblick i hur jag tänker rent statistiskt.

Nyheten för denna omgång är att jag återigen får möjligheten att tippa ihop med duktiga Emelie i vårat gemensamma system VÄRMLANDSKARAMELLEN som ni hittar HÄR

Jag och Emelie började resan med VÄRMLANDSKARAMELLEN ihop, och sen har jag kört den själv ett tag, för att nu återigen köra med Emelie. Riktigt taggad för detta och hoppas ni vill hänga med på vårat system där vi slår två kloka travskallar ihop!

Obs! nedan tankar är tidiga statistiktankar och kan komma att skilja mot hur färdiga systemförslag presenteras på onsdag när övrig info är på plats för mina system JONAS V86, SISTA MINUTEN, och ovan nämnda VÄRMLANDSKARAMELLEN.

Avdelning 1:
Omgången inleds med ett kortdistanslopp för medelklass-hästar på Åby med fullt fält i nuläget. Vad som är väldigt intressant ur ett statistikperspektiv är att mellanklass och strax under högsta klass genererar fler skrällar över kort distans. På Solvalla med fler banon kan man generellt säga att det omvända råder. Jättefavorit just nu på strecken såhär i början på veckan är fine Heart of Steel från stall PU som startar från spår 9. Just spåret är inte ett jätteaber på Åby, men visst är det inte det framgångsrikaste över distansen heller. Oftast finner man vinnaren i främre ledet. Vill man prova fälla favoriten så har man i stort sett heltäckt i denna proposition på Åby med de 7 främst rankade och ca 70% av loppen täcker man med streckrank 1-4.

Avdelning 2:
3-åringslopp och låg klass över medeldistans inleder Solvallas del av V86-omgången. Relativt jämt startfält har man lyckats få ihop. Favorit just nu är firma Adielsson/Båth som ofta har framgång i unghästloppen. Skulle procenten stå sig så är det en statistiskt bra spik från detta läge och procent. Frågan är om man fortfarande är favorit på onsdag. Tveksam till det. Sugen att gardera detta lopp och ta med totalt 3-5 hästar åtminstone. Men detta är ett lopp där det kan skrälla ordentligt. Helgardering för den som har råd och hoppas fånga in en miljonskräll. Rank 1-4 räcker dock i ca 75% av loppen.  

Avdelning 3:
Stayerlopp och autodistans för låg klass. Åby arrangerar en del lopp av denna karaktär där man ofta får se positionsändringar genom loppen. Det är att föredra att trava på innerspår så mycket som det går över lång distans, och i och med att Åby har dubbla open stretch så är det åtråvärt att sitta i ledning, rygg ledaren samt även 3:e inner till viss mån. Det skräller inte jätteofta över denna distans. Max 5-6 streck kommer jag nog sikta på här.

Avdelning 4:
Riktigt låg klass över medeldistans. Här lyser skrällklockorna, och här ska jag försöka jobba in en skräll om ingen häpnadsväckande info dyker upp som får mig att gå kort. Speciellt om strecken står sig som det är nu på rådande favorit nr.3 (47%).

Avdelning 5:
Voltlopp med ett tillägg som är på 40 m. Här har jag inte jättemycket statistik, men jag blir inte jätteförvånad om tilläggshästarna äter upp de 40 m extra de står på, framförallt när det är litet fält. Hakon von Haithabu har jag ett svagt öga för. 

Avdelning 6:
Lång distans och låg klass. Solvalla har verkligen luriga lopp på V86 nu för tiden. Bästa spåren här är 1,4,5,9 där 1 och 9 normalt sett är bra spår pga att man har stor chans att hamna på invändig löpning likt lopp 4 där vi gick igenom fördelar med detta över längre distans. Potentiellt skräll-lopp och generellt "heltäckt" med de 7 främst streckade. 

Avdelning 7:
Spårtrappelopp för ston och lite högre klass. Här är jag svag för Dealwithakiss, och skulle man dessutom bli nedstruken ett hack så skulle det smaka ännu bättre. Det smäller inte ofta i stolopp på den här nivån på Åby över medeldistans, ofta vinner någon av favoriterna. I detta nu så är det två favoriter som faktiskt är ganska kalla i mina ögon spontant, vilket gör det attraktivt att gardera alternativt gå på min förstahäst. 

Avdelning 8:
Omgången avslutas på Solvalla med ett relativt blekt startfält i den låga klassen över medeldistans. Något högre klass än avdelning 4, men även här löper risk för skräll. Favorit just nu Ginotonic som inte direkt vinner ihjäl sig, 18 starter i år utan vinst. 8 streck generellt "heltäckt".

Summering av omgången så är det många öppna lopp, speciellt Solvallas. Åby i kombination med Solvalla är den kombination som genererar högst snittutdelning, och känslan är att denna omgång inte är något undantag. Avdelning 5 och 7 är två lopp där jag just nu ser främsta potentiella spikförslag. Är flera lopp där jag behöver korta ner för att få systemet att gå ihop. Men det brukar oftast vara så när man gör den statistiska ramen. 

Hoppas ni vill hänga med på en eller fler andelar imorgon i mina system:
- VÄRMLANDSKARAMELLEN
- SISTA MINUTEN
- JONAS V86

Andelar till mina system kan ni köpa HÄR

På återseende på onsdag!

/J

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips