Första tanken V86 Åby/Solvalla - 26 September 2018 » 25 sep. | Jonas…
  • Hem
  • Jonas
  • Första tanken V86 Åby/Solvalla - 26 September 2018

Första tanken V86 Åby/Solvalla - 26 September 2018

Snart onsdag och världens bästa streckspel V86, nyhet denna vecka, "Första tanken"!
Ska alldeles strax gå igenom mitt nya koncept "Första tanken", men först några rader om katastrofen i lördags på V75 för systemet "Sista minuten". Jag ägnade hela eftermiddagen åt analyser, intervjuer, värmningar, ja you name it. Och när det är mindre än 5 min till första start så tror jag att allt är i ordning efter lösenord är ifyllt och bekräftaknappen tryckt. Tittar glatt på första loppet och gläds åt att första spiken sitter. Går in på tillsammans och börjar läsa kommentarer om vad som hände med sista minuten, och jag får panik som sedan övergår i förbannelse. Det var först och främst klantigt av mig att inte dubbelkolla så spelet verkligen hade gått igenom. Så där är jag förbannad på mig själv, men sen måste nåt konstigt hänt för det var ingen skillnad mot hur mina rutiner sett ut annars. Nåväl, lärdomen är att dubbelkolla så spelet gått igenom och jag beklagar givetvis till alla som köpt andel.

Nyheten denna vecka då för V86, Första tanken. I och med svårigheter att pussla ihop jobb, privatliv, och travskribent på onsdagar när det då oftast blir sent som mina analyser kommer upp så provar vi ett nytt koncept. Första tanken är då analysen som kommer skrivas här och det kommer kortfattat baseras till 99,9% på statistik. Med andra ord så kommer jag inte ta detta rakt av till mina system på onsdag där andra faktorer vägs in, men för er som är intresserade av statistik så kommer jag gå igenom detta kort för varje lopp en-två dagar innan start.

Avdelning 1:
Åby, Stayerdistans och autostart. Endast 8 till start till detta stayerlopp och normalt sett så minskar skrällarna ju längre loppen är, generellt. När det dessutom är få hästar till start som i detta fall så reduceras skrällchansen ytterligare. Statistiskt så har man "heltäckt" med de 4 först rankade. Ska man spika sig ur så är det fördel för hästar som får en invändig resa.

Avdelning 2:
Solvalla, Hög klass och kort distans med autostart. 7 anmälda till detta lopp, vilket såklart är tråkigt när få hästar minskar sannolikhet för hög utdelning, men det betyder inte att det blir låg utdelning. Generellt så vinner oftast streckrank 1 eller 2 i denna proposition med lågt antal startande. Streckprocenten just nu är något i överkant med chansen för favoriten, men helt klart möjlig spik. Omgångens största vinner lite mer än 50% av gångerna för att förstärka spiktanken.

Avdelning 3:
Åby, Monté, medeldistans och rätt hög klass med autostart. Här har jag för litet underlag. Brukar oftast gå mer på ryttare än häst, då det är avsevärt högre klass-skillnad däremellen än vad hästarna brukar vara. 

Avdelning 4:
Solvalla, Låg klass och medeldistans och autostart. Räcker oftast med streckrank 1-7 i denna proposition. Dyker upp rejäla skrällar i ca 5% av loppen men då gäller det i stort sett att man målat igen och har rätt dag. Favoriten just nu, Charlock Wiking, har bra läge men är något överstreckad statistiskt. Potentiell spik, framförallt om procenten går ner från 52%.

Avdelning 5:
Åby, 3-åringslopp med tillägg och låg klass. Man förstår att strecken är spridda som de är för detta är ett potentiellt skräll-lopp. Normalt "heltäckt med topp 10 streckrank. Springspårshästar och tilläggshästar har liten statistisk fördel.

Avdelning 6:
Solvalla, 3-åringslopp och låg klass på medeldistans och autostart. Favoriten just nu, Park View, startar från bricka 6, och skulle man bli nedstruken till femtespår så dubblas chansen statistiskt och blir då ett potentiellt bättre spikförslag. I övrigt så är detta ett möjligt skräll-lopp där man även här får måla igen för att känna sig helt trygg om man inte känner sig trygg på favoriten.

Avdelning 7:
Åby, Lång distans och låg klass med autostart. Skillnaden mot avdelning 1 är att detta är betydligt lägre klass och fler hästar till start, samt ett halvvarv kortare. Dessa tre faktorer ökar sannolikheten för skräll. 9 av 10 lopp räcker streckrank 1-7. Leta även hästar som får gå invändig resa.

Avdelning 8:
Solvalla, Låg klass och medeldistans med autostart. Ingen större skillnad mot avdelning 4, något högre klass på dessa hästar, vilket kan minska skrällrisken något, men loppen har samma karaktär i övrigt.

Det var lite statistiska tankar om omgången. Kanske kan det hjälpa er om ni bygger egna system och står i valet och kvalet i någon avdelning.

Vill ni vara med på något av mina system kan ni köpa andelar HÄR

Mina system till onsdagens omgång är:
- VÄRMLANDSKARAMELLEN (275 kr/andel)
- SISTA MINUTEN 
(200 kr/andel)
- JONAS V86 
(100 kr/andel)

Önskar alla ett stort Lycka till!

/J


Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips