Olympiatravet- Final 2018

Så var det då dags för första riktiga storloppet på ett tag, vid dörren väntar nämligen finalen av Olympiatravet som imorgon avgörs på Åby. Hela vintern har man väntat på stunder som dessa där mycket står på spel och pulsen höjs på alla inblandade och oss travfantaster. 1 500 000 kr väntar vinnaren av Olympiatravet och loppet ska bli ett nöje att se.

Först och främst blir spetsstriden intressant mellan framförallt Day Or Night In & Ringostarr Treb där båda är snabba från start. Båda lär vara sugna av den positionen och det kommer säkert laddas rejält från början.Vilka positioner hästarna får i loppet kan vara mycket avgörande i sådana jämna lopp.

Vi tar häst för häst och går igenom mina tankar om hästarna och deras chanser.

1. Day Or Night In. Kusk & Tränare: Johan Untersteiner.

Kan vara Johans nya stjärna, Day Or Night In har tävlat framgångsrikt i Frankrike under vintern och är både en speedig och stark sort. Denna gång ska han tävla med jänkarvagn vilket ska bli intressant. Var ett tag sen han gick med den. Från spår 1 satsar Johan på ledningen men han kan även släppa då det finns Open Stretch att tillgå. Han har ett perfekt utgångsläge och är min tipsetta i finalen.

2. Giveitsandgo. Kusk: Erik Adielsson. Tränare: Frode Hamre.

En spännande 4-åring som Frode Hamre tränar. Har inte sett denna häst så mycket men nog skulle inte Frode ta ut honom här om han inte tror denna häst är en kapabel sort. Stenhårt emot denna gång och får väl ses som en storskräll.

3 .On Track Piraten. Kusk & Tränare: Hans R Strömberg.

"Piraten" som har blivit lite av folkets häst genom åren är en riktig hedershäst och gör sällan ett dåligt lopp. Har tagit 3/4 segrar i år och slagit bl.a Zenit Brick två gånger. Här väntas dock ännu tuffare motstånd och han är "bara" en outsider i detta fält.

4. Ringostarr Treb. Kusk: Wilhelm Paal. Tränare: Jerri Riordan

"Ringo" som är en av förhandsfavoriterna till segern är en riktigt bra häst som var med i bl.a Prix D' Amerique i Vintras och är van att möta stenhårt motstånd. Han är startsnabb och kanske ta en längd på Day Or Night In. Hur som helst är detta en häst som kan vinna från alla positioner. Barfota runt om och Jänkarvagn till denna start.

5. Lionel. Kusk: Göran Antonsen. Tränare: Daniel Redén

Titelförsvare inför årets lopp och Lionel är en häst som matchar de flesta när han tävlar på topp. Detta är också en häst som brukar vara ute mot yttersta eliten och han är en het utmanare i år igen. Barfota runt om samt jänkarvagn.

6. Cruzado Dela Noche. Kusk: Ulf Ohlsson. Tränare: Stefan Melander.

Cruzado är en häst som blandar och ger lite, när han är på topp är han dock ruggigt bra. Han är stark och rejäl och går från de flesta positioner. Helstängt huvudlag nu. En outsider.

7 Takethem. Kusk & Tränare: Steen Juul.

Takethem har tävlat starkt i Frankrike under vintern och utvecklades mycket förra året där han bl.a var med i Elitloppet. Svårt att säga var han hamnar från spåret men med rätt resa här kan han "Takethem" .

8 Zenit Brick. Kusk: Björn Goop. Tränare: Timo Nurmos

Vinterns häst under året och han har utvecklats extremt mycket skulle jag vilja påstå, han slog sig snabbt in i gulddivisionen från silver och har sedan vunnit många övertygande lopp. Han trivs alla bäst med "Goopen" och är inte borta i segerstriden trots spår 8. Med rätt resa kan han fälla alla.

9 Titty Jepson. Kusk: Örjan Kihlström. Tränare: Vincent Lacroix

Spännande häst som gör debut på svensk mark och här är min rysare i loppet. Svårt att sätta in henne här men hon satt fast senast i ett lopp som Bold Eagle vann och stoet efter Varenne har en vass speed att tillgå. Kan bli fågel eller fisk men jag vill varna för henne.

10 Beau Mec. Kusk: Carl Johan Jepson

Beau Mec är också en riktig hedershäst och känns bättre och bättre för varje start som går trots att han är 11 år. Med rejäl överpace i loppet tar han nog ner många men att han ska vinna här också känns lite långsökt.

Det var lite tankar som jag har om finalen och man kan spekulera i hur mycket som helst men jag hoppas vi får se ett spännande race.

Ha en trevlig helg / Joel.

Kommentera inlägg