V86 Solvalla/Åby » 12 sep. | Joakim Eriksson - Travstugan.se

V86 Solvalla/Åby

V86 Expresståget är på väg till Solvalla och Åby idag, och det är rätt så fina tävlingar vi bjuds på i afton. Några av loppen är näst intill omöjliga att lösa, men vi ska nog lyckas idag.

Mina andelar hittar du som vanligt HÄR. Det är mina två vanliga andelar, Jockes V86 - 150kr och Jockes Idiot - 50kr.

Denna vecka har jag valt att skriva om mina 2 topphästar i loppen och samt en varning i vardera lopp.

V86-1

Inleder här gör ett försök till Diamantstoet och relativt låg klass. Min tipsetta här går till 11 CHEERFUL RIVNER, en stark häst som kommer göra väldigt bra ifrån sig i framtiden, hon är på god väg redan och jag vet att Peter håller högt. Både snabb ut och spurtsnabb, vilket gör henne till min etta i detta annars rätt så låga gäng. Min andra häst här är 3 TAHITI LADY som gjort bra ifrån sig sista tiden. 3 segrar på de 5 senaste försöken med kusken Vidar. Bättre spår än min tipsetta här men jag tror bara att Rivner är starkast mot slutet.

Varningen i loppet tycker jag är Jocke Lövgrens 10 MELISSA MONTOYA. Jag förstår inte riktigt vad Jocke gör med sina hästar nu för tiden men de går som tåget hela tiden. Kan mycket väl stå som segrare här också. Måste även varna för 4 SHE`S CAVIAR H.H

V86-2

Även här har vi ett riktigt svårlöst lopp. Det bästa vore om man kunde spika sig ur här men det är riktigt svårt att hitta spikbud. Mitt förslag till chansspik och likaså tipsetta är 3 KARISSA BO. Karissa och Jimmy Dahlman trivs bra ihop, de har gjort många fina lopp och brukar alltid sluta i främre träffen. Mina andrarankade här är 7 MAXIMUS M.M, ett riktigt ånglok som bara tuffar på, ett monster som sällan viker ner sig. Gör helt okej tider hela tider, framförallt väldigt jämna tider. Får han en vettig position i loppet så tror jag att han kan trampa ner många över upploppet.

Varningen, 6 PUKETORPS IKARUZ tränar riktigt bra och varit fin i jobben hemma, tränaren tror på en fin chans,endast 5 % i nuläget.

V86-3

Min tipsetta och spik i detta lopp är 6 DARLING HARBOUR. Står bättre till i loppet än värsta konkurrenten 1 TOPSPIN, som är mina andrahäst. Darling gör riktigt fina lopp hela tiden och träningen och förberedelserna har funkat jätte fint enligt stallet. Gör bra tider hela tiden och jag tror att hon kommer stå som segrare. Min bästa spik i omgången.

Hade Topspin haft ett lite bättre spår så tror jag att det hade gått lite bättre, men från spår ett så flyttas hon ner i rankingen lite.

Min varning här är 4 BELLE GODIVA, hon kan verkligen avsluta starkt, så är hon med i främre träffen in på upploppet så kan hon plocka ner samtliga.

V86-4

4 JAS har bra form för dagen och borde vara den som vinner detta, snabb från start så han borde ta ledningen här. Det är hästen att slå. Men min tipstvåa och likaså varning i detta lopp, 10 NETTAN SÅNNA är ett riktigt kraftpaket. Hon har varit ute i tuffare gäng så hon ska ha stor chans här. En rolig chansspik kanske?

V86-5

Här har jag en fin trio som jag tror hela loppet kommer handla om. Först ut är 11 EXPLOSIVE MERLOT som har gjort otroligt bra ifrån sig sista tiden, även lättare motstånd nu, TOPPCHANS. Nummer två i ranking kommer 12 VICTORY KÅSGÅRD. Även denna gör otroligt fina lopp hela tiden, men denna gång så är inte distansen speciellt gynnsam. Och som den tredjerankade har jag 2 MARTIN DE BOS som är snabb ut och är den troliga spetsvinnaren här. Kommer förmodligen leda loppet länge men jag tror inte att han har så mycket att sätta till när min katapult kommer dundrandes från bakspåret.

V86-6

Jocke Lövgrens fina 7 JAIRO kommer förmodligen att vinna detta lopp enligt mig, han är otroligt starkt och bevisat gång på gång att han är att räkna med. Efter förra loppet så har han behandlats lite för sjukdom men kommit tillbaka riktigt fint i träningen. Riktigt fin chans för Jocke och Jajje.

Värst emot måste ju ändå vara 10 QAHAR QC som har ryslig form, kan göra jobbet själv men som tyvärr inte har distansen med sig. Han är en riktig långspringare, och i detta lopp som går över 2140 meter tror jag inte att han hinner fram till min tipsetta.

Varning och ett riktigt långskott är 8 AL`S WINNERMEDE, han ska gå barfota runt om idag vilket är ett plus för honom. Nyligen behandlad för halsinfektion men inget som skall märkas nu. Tränat bra och är riktigt snabb ut. Jag tror att han kommer hamna utvändigt Jairo här och med ett lite lugnare tempo så har han en väldigt fin speed till slut. EN måstehäst vid gardering.

V86-7

11 DEAR FRIEND kommer hit med otroligt fin form, tränat kanon och spår ändå helt okej till från spår 11. Skall gå med jänkarvagn idag och det är ett fint plus. Min absoluta tipsetta. Första utmanare till henne är 3 FIREWIRE, det kan vara så att det blir spets och slut på Firewire då hon är otroligt snabb från start och har ett perfekt spår. Den jag vill varna för är 1 BIJOU BOURBON H.M. Marc ELias på Lugauers hästar brukar kunna betyda mirakel. Och till 10% tycker jag hon kan vara värd ett streck.

V86-8

Min tipsetta här är storfavoriten 9 GLOBAL UNPROTECTED, han har ingen toppform nu enligt stallet men han har en otroligt hög grundkapacitet i sig. Dock lite offensivt upplägg här enligt Jacobsson men man ska aldrig räkna bort honom.

Min guldklimp i det här loppet som jag tror massor på är 7 EMPIRE GARBO, han var inte riktigt som han brukade sist men det ska vara åtgärdat. Han är van vid tuffa lopp och jag tror att det här passar honom utmärkt.

Här var mina ideer och tankar till dagens tävlingar på Solvalla och Åby, hoppas ni hoppar in och köper er en andel.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips