V86 och 12 miljoner i jackpot. Mina tankar och förslag till omgången.…

V86 och 12 miljoner i jackpot. Mina tankar och förslag till omgången.

Jag måste börja med att hylla On Track Piraten och Rikard N Skoglund för den fantastiska uppvisningen i lördagens v75. Det var vår förstahäst och spik. Pirarens årstid har börjat och alla tvivlare borde ta sig en liten funderare :) Skämtåsido, han var bara bäst och vi fick ännu en gång se monsterutdelning.

Vi hoppas utdelningen håller i sig även till veckans omgång av V86. På förhand så ser den riktigt spelvärd och rolig ut. De stora favoriterna tror jag inte på alls och kommer därför att gardera dom på alla mina lappar.

Här hittar du mina andelar till veckans v86 omgång.

V86.1

Stor favorit är 9 Heart Of Steel. Visst, det är en kanonhäst med fin form men vad jag vet så siktar de på kommande finaler och jag tror inte att de tänker kräma ur allt ur hästen här. Istället så har jag 7 Promo Kemp som förstahäst. Han kommer från en fin seger senast på Åby, han har gått framåt bra med det loppet i kroppen och kommer vara ännu bättre här. Enligt stallet så har han 70% vinstchans.

Varningen får 3 Dokonjo, som kommer från en kanonseger senast och det lyser form om honom. Kan vara där framme och utmana.

V86.2

Ett treåringslopp och det betyder i min bok att man ska strecka på så mycket man kan då det ofta skräller här. Jag har 3 Kasper Trot som första streck. Han är riktigt bra för klassen och har ett fint läge här. Han gjorde riktigt bra tid på samma distans senast och jag tror han blir livsfarlig i detta lopp. 4 Global Wizard har haft lite bekymmer de sista loppen på just denna distans. Han har bättre utgångsläge denna gång visseligen och det borde gå bättre nu.

Jag vill varna för 8 Got To Dash som är en riktigt fin häst, gick i mål senast med krafter kvar och jag tror att han kommer spurta ner många till slut.

V86.3

11 Illuminati sprang på svenskt rekord sist och blir den absolut farligaste hästen i detta fält. Grym form och distansgynnad. SPIK! Värsta motbudet som jag ser det är 8 Livi Joy som är en maskin. Han kan springa hur långt som helst utan att bli trött. Om det skulle bli en jämn bra fart på loppet så kan han avsluta otroligt starkt. Given vid gardering.

En varning utfärdas för 2 Zolo Sensation som sällan gör ett dåligt lopp. Klarar av lång distans bra och får han bara vara med och smyga lite under loppet så kan han avsluta riktigt bra.

V86.4

3 Echo Gamble har gjort det riktigt bra på Gotland. Sist vann han gåendes i andravarv hela loppet. Nu blir det lite annat, nu gäller det att tävla på fastlandet med resor och allt som hör till. Första tävlingsstarten bakom bil denna gång. Jag väljer att fälla denna favorit. Mitt förstastreck är 1 Dream Kåsgård, som har gjort allt riktigt bra i ny regi. Har inte vunnit än men samtidigt inte gjort något dåligt lopp. Denna gång kommer han gå med rycktussar för första gången för Wallman och jag tror att det kan vara vinnande.

Jag vill varna för 8 Vahände som förmodligen kommer gå barfota runt om för första gången denna start. Det är alltid väldigt intressant.


V86.5

3 Eclair Du Mont har en fin rad bakom sig, senast förlorade han mot en omöjlig Flying Fortuna. Han blir bara bättre och bättre och spåret borde passa mycket bättre denna gång. Min tipsetta går till 7 Hakon Von Haithabu som flög över upploppet senast på v75 och slog hästar som Harrington, Ramon Dekkers och Com Milton. Det känns lättare emot denna gång men dessvärre står han 40 meter bakom den värsta konkurrenten. Men om allt löser sig fint och han får spara sin otroliga speed till slutet så vet jag vad han kan göra.

Jag vill varna för det ekipage som jag tror kommer spetsa här, 2 Precious Lord. Går otroligt bra i spets, kan avsluta riktigt starkt och som dessutom blir kuskförstärkt med Christoffer Eriksson.

V86.6

7 Gazza B.R gör toppinsatser varje gång. Går framåt hela tiden med loppen och är ännu bättre nu. Ses med toppchans. OM man inte vill spika favoriten här så har jag omgångs bästa varning. 1 Budets Lasse, som gjort två riktigt bra lopp sista gångerna. Stallet har höga förhoppningar att han kommer höja sig rejält här. Endast 5% i nuläget. Han MÅSTE med vid gardering. 2/3 spetssegrar och har en otroligt spurt.

V86.7

7 Dealwithakiss är en bra och kapabel häst som gjort det riktigt bra på v86. Fick stryk nu senast Ill Saint Louis över upploppet. Bättre spår nu och en distans som passar. Känns väl kanske som att det är något lättare motstånd denna gång. Bra chans. Men min tipsetta går till 4 Absolut Gehör som tyvärr satt fast senast i samma lopp som favoriten. Kaj Widell va riktigt nöjd ändå och de gick i mål med sparade krafter. Bättre spår denna gång och han är ännu bättre nu. SPIK!

Varningen ger jag till 10 Illona Håleryd som tyvärr inte har någon rolig rad bakom sig. Men denna gång hänger de på jänkarvagn på henne. Positiv ändring och det ska bli spännande att se hur mycket det kan göra.

V86.8

Mitt förstastreck här är 5 Ginotonic, han har inte haft nå segerrikt år direkt, med 18 starter så han man inte lyckats sätta nosen för en enda gång. Kommer han till ledningen så är det hästen att slå i loppet i helt klart, gynnas av distansen denna gång. 12 Announcement som vann en fin seger senast utan att tömma alla krafter. Kraftigt förbättrad med det loppet och ska verkligen ses med toppchans.

Jag måste ju även nämna 10 Ontrack Hes Black. Han är en envis häst med fantastisk grundkapacitet. Hans R Strömberg har riktigt fin fart på stallet och även kusken, Rikard N Skoglund. För ni minns väl i lördags med On Track Piraten :)

Om ni gillar mina tankar runt omgången så är ni hjärtligt välkomna att köpa in er mina system via länken i början.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips