V86 Bergsåker / Solvalla. Mina tankar och tips inför omgången. » 17…

V86 Bergsåker / Solvalla. Mina tankar och tips inför omgången.

Äntligen är det dags för V86 igen. Denna gången ska vi pendla mellan Solvalla och Bergsåker.

Med dryga 50.000kr inspelat på v86 på tre veckor så är självförtroendet riktigt bra och magkänslan bubblar. Min ranking som jag gör hittar ofta riktigt bra spikar och även de där bortglömda skrällarna på just v86.

Det är riktigt fina lopp att se fram emot och det kommer bli en del tuffa fajter.

Mina tre olika andelar hittar du i vanligt ordning HÄR.

V86-1

1 Nikki Celeber är ruskigt snabb ut, hon har 5/9 segrar från spets och från detta spåret kommer hon göra allt för att försvara det. Väl längst fram så kommer det köras in i kaklet på den korta distansen. 2 From The Mine kommer försöka utmana till spets, med hela 5/7 spetssegrar så ska hon verkligen passas. Spets är hon inte beroende av utan hon går lika bra i ryggar. Iom att hon har en riktigt vass spurt så kommer hon inte ödsla för mycket genom att ta sig till spets.

6 Mellby Emeralds har varit ute och härdat sig på V75 några gånger i år och gjort det riktigt bra. Hon är starkt som en oxe och kan avsluta otroligt starkt.

V86-2

Här kommer Daniel Redèns tuffa jänkare 4 High Glider ut och ska ge övriga gänget en rejäl fajt. Dessvärre sjuk senast men behandlad och tränat på bra efter det, men för min del är iallafall formen ett frågetecken. Har gått bra efter lite vila förut men nu möter han några med ruskigt bra dagsform. Absolut ingen spik men ska med vid gardering. Den jag tror kommer vinna detta är 2 Knifetown Winner som får Björn Goop upp i sulkyn för första gången, det är alltid intressant. Han har 6/9 segrar från spets och dit tror jag att han kommer att komma. Den som jag tror kommer utmana efter bit är 8 M.T.Insider och har en jäkla fart i benen och har bevisad form i raden med 2/5 segrar.

Jag skulle vilja höja varningens finger för 6 Frankie Brodde som tränas av Peter Untersteiner. Bättre stallform än det han har nu är svårt att ha. Många verkar ha problem med nytt foder på sina hästar, men dock inte Peter. Given på kupongen.

V86-3

Ett kanonfint kallblodslopp över 1640 meter och det kommer bli en fantastisk fajt mellan 5 Månprinsen A.M och 2 Lome Brage. Lome är gynnad av den korta distansen och har fått ett bättre spår än Prinsen. Näst senast på samma distans så vann faktiskt Lome. Han har bevisad toppform och 4/6 segrar från spets. Jag kan inte skilja på dessa två ekipage. Jag tippar Månprinsen med hjärtat och Lome Brage med hjärnan. Det kommer stå mellan dessa två på linjen.

V86-4

Ett treåringslopp över medeldistans och precis vem som helst av de startande ekipagen kan vinna. Jag väljer alltså att helgardera detta lopp. Men ska jag plocka ut några som sticker ut litegrann så är förstahästen 8 Moses från stall Redèn. Han tränar på bra och har gått några träningsstarter bakom bilen för att bli van. Han har 2/5 segrar i raden, 2/2 spetssegrar, men också två galopper vilket gör honom lite mindre pålitlig. 3 My Newt har gjort 3 starter och gjort det riktigt bra. Med en första plats och en andraplats gör att han verkligen ska räknas.

V86-5

Min förstahäst här är 4 Global Withdrawl. Han har 11/7 segrar i år, 7/8 spetssegrar och överlägset snabbast spurttiden i snitt i gänget. Jag tror att Adielsson kommer ladda från start för att nå spets och stanna där hela loppet. Spets och slut tror jag här.

V86-6

För er som var med på mina andelar för 2 veckor sedan vet att vi missade 8 rätt med en noslängd när Cactus förlorade mot en smygkörd skräll. Det som jag har hört efter det loppet är att 7 Cactus gick framåt rejält i och med det loppet, tog det bra, fin puls efteråt och varit glad och tränat riktigt fint. Detta blir vår andra och sista spik i omgången. Med de positiva kommentarerna från tränare och ägare som jag fått så tror jag att Cactus kommer vara ensam över linjen denna gången. Hon har även 2/3 segrar från spets så det är dit hon vill.

V86-7

Den grymma 15 Under The Counter är min tipsetta här. Hon möter i stort sätt samma ston här som sist och med liknande förutsättningar så både tränare och även jag tror på seger. Hon är rysligt snabb över upploppet så en fin svepning är att vänta. Hon är även en van v75 häst och har hårdheten som många andra i fältet inte har.

14 Millie Millionaire har visat att hon duger för klassen, Även hon har varit ute på v75 och gjort det riktigt bra. Främste motbudet till min tipsetta.

Loppets varning vill jag ge till 9 Hot Chocolate som är otroligt stark och snabb över upploppet. Får hon en bra position under loppet så kan hon spurta ner många på vägen.

V86-8

2 Eldorado Mearas gick ett kanonfint lopp senast och vann övertygande. Den starten gick han först gången barfota fram och det blir så även till denna starten. Klar första häst i loppet.

Den som kommer köra mest från start tror jag är 1 Freddie Silvåkra, från just spets har han 2/2 segrar och där han trivs bäst. Främste utmanaren till vår etta.

En som kommer lägga sig i vinststriden är 9 Green Keeper. Denna gång ska det bli ryggresa i loppet för att sedan använda speeden till upploppet. Det kan vara ett vinnande koncept här.

STOR varning för 3 Wrongdoer här. Har 1/1 segrar från spets och har ett ruggigt avslut. Tränaren låter så där otäckt optimistisk till denna starten. Den måste med på lappen.

Där var mina tankar inför omgången i stort. Gillar ni hur jag tänker så får ni gärna köpa in er i mina andelar.

Jocke 150

Jockes Idioten 50

Jockes ChansTrippel 75

Varmt välkomna :)

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Det är mycket fin klass från Bergsåker denna torsdag kväll. Tidigare hemmatränaren hoppas jag visar musklerna direkt i V64-1!Muscle Hustle ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

V75 1 7 Randemar R.D gjorde det bra som 2:a bakom Zalie Gar senast och formen är på topp. Är snabb i voltstart. 10 Pastor Power såg smällfin ut ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips