V86 Bergsåker/Solvalla » 5 sep. | Joakim Eriksson - Travstugan.se

V86 Bergsåker/Solvalla

Jag vill börja med att gratulera och tacka alla andelsköpare i lördags. Då prickade vi in 7 rätt på V75 och värdet blev 1718kr/andel, sammanlagt inspelat 41.252kr. Stort tack för att ni är med!

Nu är det dags för v86 igen och det är Bergsåker och Solvalla som står värdar. Det är en extra krydda nu med 12 miljoner i potten. Det är absolut inga lätta lopp att lösa men jag tror mig ha hittat några riktigt fina spikar och grymma drag. Jag går igenom avdelning för avdelning som vanligt i min analys.

Mina två olika andelar, Jockes V86 och Jockes Idioten, hittar ni som vanligt HÄR.

V86-1

Min klara förstahäst här är 4 BEYOUND TESTED. Han gör alltid riktigt fin lopp hela tiden, senast vann han väldigt övertygande på Dannero där han bland annat slog den fina hästen Order By Box. Samma distans denna gång och betydligt bättre spår. Beyound Tested spikas på lilla lappen medans jag garderar upp på den stora.

Jag anser att 3 ROCKY TILLY är värst emot min spik, dock bara 2or i raden men jag tror inte det är så långt borta från första segern. 

6 MERRITT är en riktig snabb häst, otur senast på Bergsåker men va riktigt nära segern där. Jag tycker inte han håller samma klass som de två förstnämnda men han åker ändå med på kupongen för sin snabbhet.

En av mina favorithästar 8 MR.MATJES har en jäkla otur bakom bilen många gånger, sina 3 segrar för året har kommit i voltstart. Men jag vet att tränaren har nött bilstarter till denna starten och jag hoppas verkligen att det löser sig. Gör det de så blir han farlig.

V86-2

Hade inte 6 DICEMAN varit sjuk och stått över de senaste loppen så hade jag singelstreckat i detta loppet, nu är han lite svårbedömd men är given på lappen med sin styrka och rutin. 7 PERSOS SMOKIE kommer från en fin seger senast, samma läge nu så han blir livsfarlig. Jag skulle vilja varna för 8 GET A WINNER med Jorma Kontio, hästen har riktigt bra form och likaså kusken. Chansartat läge men en rolig outsider i loppet som kan vinna vid klaff.

V86-3

Min tipsetta här 2 MARCIANO har stor chans att leda runt om, lite tuffare gäng emot nu än senast när han blev påkörd och fick punktering. Men jag tror han kan hävda sig riktigt fint här.

Värst emot är 6 TITAN ARROW. Ingen fantastisk rad i de senaste loppen men han närmar sig kanonform och älskar just hösten, det är då han presterar som absolut bäst. Ett vettigt motbud.

10 DITTY BOPPER är förmodligen fältets bästa häst, tål att göra jobbet själv, stark och rejäl. Men läget gör att jag rankar ner honom idag.

V86-4

Här har vi dagens bästa spik och dessvärre dagens största favorit. Jag tänker inte slösa massa streck i onödan så 3 ROBLOXIA spikas på båda kupongerna. En väldigt okomplicerad häst som gör jobbet varje gång, och gör det dessutom kanonbra. Kommer från två fina segrar och har bevisad form. Värsta konkurrenten 12 NUNNA fick spår 12 i detta lopp och det gör att jag lugnt och fint kan spika. Spets och slut!

V86-5

Ett fint kallblodslopp där 5 BORK FAXA är knapp favorit. Bästa hästen i loppet som jag tror kan leda hela vägen. Spikas på stora systemet. Första motbudet finns på startvolten och är 2 PUCKOLINA som visat fint form sista tiden, bra tider och fick en riktigt fin seger senast. Etta bakom min spik. På lilla systemet så garderar jag upp rejält med hela 8 hästar. Och skulle det smälla här så borde vi vara heltäckta.

V86-6

13 MARVELOUS har gjort tre starter i Timo Nurmos regi och dessvärre inte varit först över linjen än. Gjort det bra varje gång men inte haft det där sista. Nu är motståndet lite lättare och jag tror att första segern kommer komma ikväll på Solvalla. Singelstreckas på lilla lappen men garderas upp på stora.

Värst emot och mitt bästa drag i loppet är 8 CHICKEN ITZA, det är ett otroligt fint sto som bara sringer och springer. Kommer hon till bra i loppet så kan det vara hästen som utmanar min spik främst. Given på lappen. Med på kupongen blir oxå 10 U.BERGS SVANTE och 12 FAIRPLAY PELLINI som båda två är riktigt starka när det gäller.

V86-7

Storfavoriten 8 MY DREAM ART är än så länge segerlös hos Westholm, det och ett väldigt kallt spår gör att jag finner det givet att gardera när hästen står i hela 70%. Främste utmanaren är 15 GINOTONIC. En häst jag följt länge och som jag verkligen gillar. Absolut ingen segermaskin men gör det bra hela tiden utan det där riktiga flytet. Spår 15 är väl inte det bästa tyvärr men jag anser ändå att han ska räknas tidigt. Den som däremot fått ett fint spår och som har enorm chans i detta lopp är 9 DOYOUCASH IN. Inför förra loppet så han varit borta lite för länge för att ha den fina form han visat tidigare, nu tätare start och ska verkligen räknas med toppchans.

Vill varna starkt för 6 GOLDEN DELICIOUS som jag vet att tränare och kusk är optroligt nöjd med i dagsläget. Bra spår och snabb ut, kan ställa till det ordentligt för resten av gänget.

V86-8

I den avslutande avdelningen så är det två hästar som reser sig mer än resten, 6 TAHITI JOURNEY och 11 STONEWASHD DIAMANT. Jag kan tycka att det räcker att låsa på dessa två i loppet då de är en klass för sig gentemot de andra. Men jag tar även med 4 MELLBY EXOTIC och storskrällen samt mitt bästa drag i loppet 8 PASTELL TILLY.

Här har ni mina tankar för omgången, en riktigt svår och klurig omgång faktiskt. Det ska bli väldigt spännande att följa. Och missa inte att köpa in er på en andel redan nu. Dessa två olika hittar du som vanligt HÄR.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips