V75 och en jackpott på 120 miljoner. Här kommer mina tankar inför…
  • Hem
  • Joakim Eriksson
  • V75 och en jackpott på 120 miljoner. Här kommer mina tankar inför omgången.

V75 och en jackpott på 120 miljoner. Här kommer mina tankar inför omgången.

Då var dagen med stort D äntligen här. Lördag och v75 med en megajackoptt som mäter 120 miljoner kronor. Jag tycker mig själv skapat en bra koll på omgången som först såg omöjlig ut. På min lapp Idioten så går jag verkligen på chans och för alla miljoner. För är det någon gång man ska göra det så är det denna gång.

Mina andelar hittar du som vanligt här, Jocke 150 och Jocke Idioten.

V75.1

Mitt första streck här är 11 Rajah Silvio. Jag var länge inne på att spika den men vi närmare koll så har jag hittat en betydligt bättre spelvärd spik som jag istället tar. Rajah kommer hit med bra självförtroende och fin form. Jag tror väl egentligen inte att någon rår på honom men jag vill inte chansa.

3 Copitex kommer gå barfota runt om för första gången nu och det är helintressant, dessutom hemmabanan som han stortrivs på. 1 Messiah med Daniel Redèn i sulkyn är intressant, dock så är det ett kuskminus och jag rankar ner ekipaget på grund av det. Absolut kapabel och bra form på stallet men de finns de som är bättre.

V75.2

Ett lärlingslopp där jag tror att den evige lärlingen Oskar J Andersson kommer vinna med 10 Maintainability, den som är värst emot står på bricka 15 och heter Great King Wine som springer otroligt bra tider hela tiden, ska absolut passas. 6 Kabanoss är en rejäl pjäs som har kanonform, Sandra Eriksson upp bakom och det kan bli livsfarligt.

V75.3

Gulddivisionen och det är väl egentligen 4 hästar som gör upp om det på förhand. MEN, det är här jag tar ställning och spikar på stora andelen. 9 Nadal Broline har varit otroligt bra en längre tid men inte haft det där sista flytet och komma över linjen först. Denna gång tror jag att de värsta konkurrenterna 2 MaketheMark och 4 Zenit Brick kommer köra för fulla muggar. Det kommer gynna vår spik som går efter och sparar krafter till upploppet där han är som absolut starkast. Omgångens bästa spik!

V75.4

Formstarka 6 Topspin är favorit och kanske befogad sådan också. Stallet låter kanonnöjda med alla förberedelser och hon kan leda loppet runt om faktiskt. Men jag har ett annat drag som första streck här, 13 Gun Palema. I förra loppet så gjorde hon ett heroiskt upplopp och gick otroligt fin tid, går ner i klass nu och spår 13 gör att hon förmodligen kommer gå iväg felfritt. Stor vinstchans och en bra chansspik i ett annars öppet lopp.

10 Alliss Wadd gick i mål med alla krafter sparade sist då luckan kom på tok för sent. Gick framåt med det loppet och blir kanonfarlig här. Hittar hon rätta ryggar att gå i så ska hon absolut ses med vinstchans.


V75.5

8 Logo Light gjorde ett kanonlopp senast på Solvalla. Med samma förberedelser till denna gång så ska han verkligen räknas. Om 7 Bo C kan hitta sin grymma form till detta lopp så tror jag att han kan vinna allting, given på kupongen. Mitt bästa drag är 4 Mega Star, om kommer han till spets här så blir det hästen att slå, 7/11 segrar från spets, han innehar även bäst tider i fältet.

V75.6

3 Esprit Sisu kommer med väldigt fin form, med 3 segrar och 2 tredjeplatser de senaste 5 starterna så är det hästen att slå, han har gjort enorma insatser på v75 sista tiden och den stigande formen tror jag fäller avgörandet. De andra kommer få de tufft. Spikas på stora andelen!

8 Hawk Cliff verkar äntligen ha hittat formen, näst senast vann han på ett fint övertygande sätt, då med Björn Goop i sulkyn för första gången. Goop kör även denna gång och de kommer absolut att vara med på målfotot.


V75.7

1 Dont Mind Me får Erik Adielsson bakom sig i sulkyn denna gång, andra gången för honom. Han kommer nog få gå i ledningen en bra bit här men har en tendens att tappa allt mot slutet. Det gör att jag rankar ner honom en del, men given på kupongen.

Min tipsetta och en riktigt smäll i sista som ska ge oss miljonerna är 11 Zoko Lane. Senaste loppet satt han fast i sista kurvan, till slut kom han loss och spurtade ursinningt mellan hästarna över upploppet. Gick i mål med massa sparade krafter och hade fin puls efteråt. Given förstahäst och spikas på Idioten.

6 Speedy Foxy Vicane va en riktig snackhäst förra loppet, och med all rätt. Hon gjorde en kanonlopp och vann med ett huvud över favoriten Chief Orlando. Ska absolut räknas här.

Där va då mina tankar till omgången. Om ni gillar hur jag tänker så är ni mer än välkomna att köpa in er mina system.

Trevlig helg! 

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Petri Puro selar åter ut sin Burning Man som jag den här gången tror strider om det igen. Senast föll Burning Man i galopp på V75 där han ... Läs travtips

Nå besøker vi vårt vakre naboland igjen...Norge og Momarken! Jag kan inget annat än tycka lite extra mycket om omgångarna i Norge, kan ju ha att ... Läs travtips

V75 kommande helg körs från norska Momarken.Här är tidiga analysen av omgången, med bland annat Pastore Bob!V75-1 2 Moruga är bättre än vad han ... Läs travtips

Förra lördagen spelade vi in drygt 30.000kr på mina andelar och en fin slant tillbaka.  Denna helgen siktar vi riktigt högt. Jag har plöjt ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips