V75 Hagmyren » 14 sep. | Joakim Eriksson - Travstugan.se
Legolasbet P76 - Travstugan

V75 Hagmyren

Det är dags för ännu en V75 helg. VI börjar på lördag med Hagmyren och sedan fortsätter uppåt landet till Östersund för riktigt fina klasslopp där vi åter igen får se fajten mellan Propulsion och Readly Express. Alla kommer nog ihåg hur det gick sist, Propulsion vann med en halv nos före Readly. Blir det revanch denna gång?

Vi börjar som sagt på Hagmyren och riktigt fina lopp där också. Vissa avdelningar är lite svårlösta men överlag känner jag att jag har rätt bra koll på hur jag ska lösa omgången.

Gillar du mina tankar och ideèr så finns finns mina andelar att köpa HÄR.

V75-1

7 VÄSTERBO POKERFACE kommer att bli storfavorit i loppet här, och med all rätt tycker jag. Han har visat att han hör hemma i högsta klasserna och jag tror inte att han kommer göra bort sig. Det snackas om barfota för första gången om banan tillåter, men Hagmyren bana brukar vara riktigt hård så jag tror vi får vänta tills vi får se Pokerface barfota för första gången. För den som vill koppla grepp om omgången direkt så är det en riktigt bra spik. Jag väljer att spika på mitt lilla men garderar upp rätt så rejält på mitt stora system.

Jag vill varna för 6 ANDDONTSAYITSOVER som tagit två fina segrar från spets, kan mycket väl bli den tredje här. Passupp!

V75-2

Min förstarankade här är 14 ELLIEANN som verkligen är distansgynnad, varit ute i tuffare gäng sista tiden och springer otroligt bra tider. Spåret är inget negativt då hon klarat sig riktigt bra från bakspår tidigare. Spikförslag!

Där bakom finns det absolut motbud för den som vill gardera upp sig. På start så har vi 2 AMANDA ROSE som har riktigt fin form, ett fint löphuvud och gjort kanonfina insatser sista tiden. Dock är voltstart något som har varit ett problem för henne tidigare, just därför rankas hon ner något hos mig. Men kliver hon iväg fint så tror jag att hon når spets och blir absolut att räkna med.

En häst som jag alltid gillat är 9 LINDA`S GIRL som körs av Oskar Kylin Blom. Hans form på stallet har nog inte undgått någon. Kan mycket väl stå som segrare här.

V75-3

5 URAL tror jag kan vinna detta genom spets och slut. Han har 6/9 segrar från ledningen och han är riktigt snabb ut och har ett perfekt spår. 2 YANKEE BOY hade kunnat utmana om spetsstriden ifall han haft ett lite bättre spår, han är dessvärre lite för vinglig med ett spår så långt in. Rankas ner lite pga det.

8 RADAGAST har riktigt fint facit när han gått med jänkarvagn tidigare, gått med det 6 gånger tidigare och missat pallen endast en gång. Kan vara med där framme med klaff i loppet.

V75-4

15 BELLFAKS är en häst med otroligt starkt och bra grundkapacitet. Nu har han fått några lopp i kroppen efter välbehövlig vila och det är då han brukar vara som bäst. Spår 15 är absolut inget negativt för honom då han absolut kan runda samtliga i det här fältet. Chansspik.

Det är inte så att det saknas motstånd här, 12 U.R.FAXE är ett monster som gör det kanonbra varje gång. Kommer hit med bevisad form och kan mycket väl sätta käppar i hjulet för min etta.

2 T.B`S TRÖLLGUTT är en häst som våra norska vänner gillar skarpt. De tror att han står på tur för att vinna denna gång. Klart bättre läge än mina motbud men jag tror att han får det svårt mot ett tuffare gäng.

Jag måste bara få varna för min statistikvinnare i rankingen, 14 MYLLKÄRRS SUNE. Om han bara kan funka som han ska i loppet så kan han mycket väl skrälla här och rensa bort otroligt många kuponger. Och det är väl precis det vi vill. Den ska med vid gardering.

V75-5

Äntligen får vi återse den fina 3 ANTONIO TABAC som slagit igenom med buller och bong sista tiden. Vinner allt han ställer upp i och gör det övertygande. Min absoluta tipsetta och omgången bästa spik enligt mig. Spets och slut!

Närmaste hot måste väl vara 2 M.T JOINVILLE med Jorma Kontio. Gör det bra hela tiden men ska gå med skor denna gång. 

V75-6

11 HEAVY SOUND från stall Redèn kommer ut i ett väldigt passande lopp här, spåret är ett minus men han har lika bra form nu som han varit vid de tidigare segrarna där han bland annat slagit Pastore Bob. 

2 VOLSTEAD kommer hit med toppform enligt tränaren. Han är känd att vara en sprinter men visat sig funkat riktigt bra på medeldistans också, han ska absolut inte räknas bort. Tror dessutom att han kommer snuva 1 CHARRUS FORLAN på spets här och då är risken att Forlan sitter fast och får det svårt att komma ut i fältet.

Monstret 12 OASIS BI kommer ut efter lång vila, det är en häst med skyhög kapacitet och kan utklassa samtliga här, men dock tror jag att han behöver ett eller två lopp innan vi kan räkna med toppform. Vid gardering så är det ett måste streck till endast 1% i nuläget.

V75-7

I den avslutande bronsdivisionen så har vi ett väldigt fint fält och jag väntar mig otroligt tuff körning från start till mål. Min tipsetta här får 10 TESIO, Robert Bergh är otroligt nöjd med hur han har tränat och gjort jobben hemma på gården. Kommer med bevisad fin form och blir livsfarlig här. Förlorade tyvärr spårlottningen men det ska inte vara nått hinder säger Bergh.

En häst med betydligt bättre läge och kanonform är 4 DOM PERIGNON. Han har varit ute i tuffare gäng tidigare och ska stå sig väldigt bra i det här gänget. Han har tuffat till sig rejält. Ska ses med stor vinstchans.

Varningarna i detta lopp är 1 LOOKING SUPERB har gjort det kanonbra i Norge och kommer nog inte hit för att vara tvåa. 7 WASA WARRIOR blir bara tuffare och tuffare för varje start. Han har överraskat förut och kan mycket väl göra det nu igen. Två stycken varningar man ska ta på allvar i avslutande avdelningen.

Detta va mina tankar och ideèr kring omgången på Hagmyren. Gillar ni det så köp gärna en andel. Lycka till med spelet och ha en underbar helg.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Tjabba Tjena Hallå V86 igår (onsdag) slutade med 7 rätt och återigen plus i kassan. Denna gång fyrdubblade man sin insats i mitt system Stenbergs A ... Läs travtips

Kan det bli bättre? 4 raka dagar med V75 och det startar på Gävle.  Umåker levererade 2 av mina 3 system 7 rätt och nu är det toppen banor (för ... Läs travtips

Påskhelgens V75-yra inleds på Gävletravet denna torsdag kväll. Spikarna är två starka mot slutet! Din andel löser du här! SPIKARNA: I V75-6 ... Läs travtips

Dags för torsdagens V75, sedan rullar det på fram till söndagen när vi avslutar med V75 Spring Race jackpot. Jag kommer spela torsdag, fredag och ... Läs travtips

Ett sprinterlopp för fina hästar sedan ett diamantstoförsök med spårtrappa består Dubbeln av under torsdagen.Avd1: 6 Disco Volante tror jag får ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips