V75 Färjestad » 7 mars | Joakim Eriksson - Travstugan.se

V75 Färjestad

Då drar vi igång veckans v75 omgång. Vi åker till soliga Karlstad där de kommer bli riktigt fina lopp och fajter.

Vi har nu i flera veckors tid varit framme och nosar på riktigt fina utdelningar men haft stolpe ut. Denna vecka är vår vecka, denna vecka är det vår tur att få stolpe in.

Jag lägger mina tre vanliga system, All-in, Jockes 150 samt Idioten. Denna analys ligger till grund för de två förstnämnda systemen. Idioten står helt utanför och går på skrällar,chans och magkänsla.

Mina andelar hittar du här.

V75.1

3 Je tAime Explosive gjorde ett riktigt bra lopp senast och vann på ett bra sätt. Toppformen är riktigt nära samt ett kanonbra utgångsläge. Det gör att jag tippar den högst. 

9 Global Undecided är väldigt ojämn av sig, men når han funkar så är han otroligt svårslagen. Läget denna gång drar ner chanserna då de värsta motståndarna startar längst fram. Men ska absolut med på lappen vid gardering.

2 Perfect Dynamite har ett riktigt bra spetsläge här. Snabb ut och Skoglund i sulkyn. Kommer förmodligen gå med jänkarvagn denna start. Kan bli spets och slut.

Draget 5 Mr. Dream Coktail vann på ett fint sätt senast. Visserligen i lättare sällskap men självförtroendet är det inget fel på, och det ska man inte nonchalera.

V75.2

13 Southwind Feji är loppets bästa häst. Spåret är inte det bästa men hon har kapaciteten att runda samtliga. Klar förstahäst och ett bra spikval.

10 Nouvelle Avenue har gått i mål med sparade krafter två lopp i rad nu. Formen är på topp och är den främste utmanaren till favoriten. Ett måste vid gardering.

11 Thorn Bird är en häst som gör det riktigt bra varje gång. Känns bortglömd i detta fält men det skulle inte förvåna om hon spurtar ner samtliga.

1 Quite A Charm med Björn Goop kommer leda detta lopp väldigt länge. Men jag tror inte att han kan stå emot hästarna som kommer bakifrån.

V75.3

5 OnTrack Piraten startar denna lördag från ett perfekt läge. Spets och slut efter en bit är min förhoppning. Piraten och Skoglund har två raka ettor tillsammans och det kommer nog blir en tredje här.

4 Officer CD gjorde ett dåligt lopp sist. Förmodligen behövde han bara det loppet i kroppen och kommer att komma hit med betydligt bättre form. Ett givet streck vid gardering.

2 Target Kronos är riktigt snabb från start och kommer nog initialt komma till spets. Väl där kommer han lämna över till Piraten som kommer få bestämma. Men Ludde kan vara lite lurig ibland så hans taktik kanske är helt motsatt?

V75.4

11 Ådne Odin är mitt första streck i ett väldigt öppet kallblodslopp. Han hade otroligt fin form förra året innan han drabbades av en skada. Formen är ett litet frågetecken nu me  är den i närheten av förra årets form så vinner han.

15 Björs Frej har haft ett fint år hittills. Gör alltid jämna och bra lopp och går aldrig att räkna bort.

3 Rus Can är den förmodade spetshästen. Kommer leda loppet väldigt länge men får nog svårt på slutvarvet att stå emot attackerna från bakspåret.

Tipset här är att gardera upp så mycket man kan och börsen tillåter.

V75.5

1 Magic Cash är riktigt bra för klassen och distansen är ett plus. Dock lite ojämn men de dagar som han funkar gprbhan riktigt bra. Iaf mitt första streck i ett riktigt svårt klass 2 lopp.

7 Peakster är en herre som alltid gör riktigt bra lopp. Utgångsläget här gör att chanserna dras ner litegrann, även risk för vingel.  Men vaknar han på sin bästa dag så kan han absolut vara med och göra upp om segern.

5 Tony Africa är förmodligen först till spets. Adrian brukar köra så länge lampan lyser och så tror jag även att det blir denna gång. Kommer leda första varvet innan han blir tvungen att lämna över.

12 Wilmer Gel har skött sin träning på ett enormt bra sätt. Går kanonbra i jobben och kommer bli lite bortglömd i detta gäng. Ett MÅSTE på lapparna.

V75.6

Ett lopp i silverdivisionen där jag faktiskt håller 2 Super Zantos högst av alla. Han går från klarhet till klarhet med varje lopp och han spurtar alltid ursinnigt till slut. Med ett bra spår nu så kommer han absolut vara med på målfoto, och gärna längst fram.

8 Weekend Fun har nu fått två lopp i kroppen efter lite vila och får även upp Björn Goop bakom sig för första gången. Gör alltid bra lopp och är en av de som kan vinna.

10 Västerbo Grosbois gör de fint hela tiden. Sist fick han det inte att stämma riktigt och slutade på en 6e plats. Har hög kapacitet och kan vara långt framme.

Den som slog alla dessa i förra loppet är 9 Hawk Cliff. Gjorde allting rätt och det ser lite bäddat ut för ännu en topprestation. Det som drar ner en aning är utgångsläget.

V75.7

1 Marvelous gjorde de riktigt bra förra helgen på V75. Räckte inte enda fram den gången tyvärr. Ny chans här och jag tror han är ännu bättre nu med det förra loppet i kroppen. Täta starter gynnar honom och distansen klarar han riktigt bra. En bra spik!

6 Ronzon Face kommer med 3 raka ettor i raden och verkar inte kunna förlora. Han har vunnit på riktigt bra sätt varje gång med olika loppscenarion. Kan bli tuff.

12 Real Masterpiece överraskade mig näst senast när han spurtade ner samtliga på upploppet. Liknande utgångsläge denna gång jag tror ekipaget kommer bli livsfarligt.

Då har ni mina korta tankar kring omgången. Om ni gillar hur jag tänker så får ni gärna köpa in er i mina andelar. Tillsammans kan vi nå hur långt som helst.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.