Tankar och analys till v86 Solvalla / Åby » 2 okt. | Joakim Eriksson…

Tankar och analys till v86 Solvalla / Åby

Förra veckan så gick vi bra plus på andelen Idioten. Vi spelade in sammanlagt drygt 10.000kr.

Denna vecka så känns det på förhand relativt enkelt. Jag har hittat två riktigt fina spikar till vår stora andel. Hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte se ett loppscenario där de förlorar. Men trav är trav och mycket kan hända men jag tror att jag har det rätt klart för mig.

Gillar du mina tankar och idèer så finns mina två olika andelar att köpa HÄR.


V86-1

Här startar fina 1 Masterglide. Han trivs bra på Åby, stark från spets med 5/9 försök. Formen är riktigt fin och jag har svårt att se någon utmana. Värst emot här så är det 5 Bålsta Palema. Han har varit ute en del i v75 detta år och skaffat lite välbehövlig hårdhet. En bra bit kvar till vår tipsetta.

Jag skulle vilja varna lite för 4 Sun Esterel som gör bra lopp hela tiden. Snabb bakom bilen så lär hitta en fin position.

V86-2

6 Harrington har haft lite oflyt de senaste starterna, det har inte riktigt funkat som det ska. Denna gång betydligt lättare motstånd samt bättre läge. Formen är på uppgående, och tränaren Timo Nurmos har en hyfsad hög lägsta nivå nu på sitt stall så jag ser inte riktigt vem som skall kunna rå på vår spik här. 9 Kent`s Laddie överrskade många sist genom att vinna. Formen ser ut att sitta där men rent kapacitetsmässigt och rutinmässigt så ligger han i lä mot vår etta.

Jag skulle vilja varna för 3 Findus M som är en raket direkt från start. Jag tror han kommer rusa till spets och hålla sig där så länge det bara går. Given vid gardering.

V86-3

Ett lopp över medeldistansen 2140 meter och fältet är fördelat på två volter. Min tipsetta  1 Eldorado Mearas startar från första volten och skall vara definitivt vara 40 meter bättre än värsta konkurrenten 11 Tim Frontline. Han har radat upp segrar nu under sommaren men verkar ha hamnat i en svacka. Det ska mycket till om han tar in hela 40 meter på täten här.

Jag vill varna för 2 Ibra Sånna som ofta öppnar bra och är riktigt kvick ut. Kan leda detta lopp ett tag. Rätt lopp och klaff så är han med långt där framme. Ingen segerkandidat men ett bra platstips eller till en tvilling.

V86-4

Risken är stor att det blir spets och slut för 3 Cactus här. Älskar att köra i spets och har 2/2 segrar just från den positionen. Men man vill inte spika en sån stor favorit som dessutom är väldigt orutinerad med endast 2 starter i livet. Nej jag väljer att gardera på med framförallt 5 Line Select som har betydligt mer rutin och vet lite mer vad det handlar om. Väljer även att strecka 8 My Newt och 10 Infinite Night. De är de värsta hoten mot Cactus.

V86-5

Här sätter jag mina pengar på 11 Transcendence som varit ute i betydligt tuffare gäng. Senast förlorade han mot bland annat Chianti och Whos Who. Jag ser inga sådana motståndare här denna gång. Värsta motbudet står på start och är 2 Kindy Cane som har 5/6 årssegrar och även 2/2 från spets. Någon att se upp med.

V86-6

Mitt tips till att vinna detta lopp är 9 Nobel Amok. Han trivs bra distansen, 10/26 segrar. Han trivs bra på Solvalla där han 4/6 segrar. Får han ett vettigt lopp med en vettig position så spurtar han ner många till slut. Bra huvud för uppgiften. Dock så är han väldigt galoppbenägen av sig, jag tror att det är det som är det värsta hotet.

Loppets rensare och varning är 1 Nontoxic som har väldigt fint facit om han skulle komma till spets, hela 3/3 spetssegrar. Dock i lättare gäng än detta. Men om det verkligen skulle klaffa så kan han bli farlig.

V86-7

9 Ryssebo La Reime ser ut att bli stor favorit i detta gäng. Med all rätt tycker jag. Står för bra insatser varje gång och raden vittnar om fin form. 4 segrar och 2 andraplatser på 6 starter i år.

Min tipsetta har inte samma fina facit i raden men är en riktig krigare. Klarar av att göra jobbet själv om det behövs och hon blir svårslagen över upploppet. Knappt streckad i nuläget och det gör detta det till dagens mest spelvärda chansspik. Vi håller 14 Julia Pellini som min tipsetta här.

1 Keycard har haft en bra period ett tag men nu verkar det som hon gått ner sig lite, enligt tränaren så känns hon sliten och formen sitter inte helt där. Om hon skulle blixtra till här och hitta gnistan igen så kan hon sluta långt fram.


V86-8

Jag tror på favoriten 5 Nonstop Cheri här. Vann ett fint lopp senast på Åby mot bland annat Victory Kåsgård, som visseligen galopperade bort sig. Spår 5 på Solvalla är känt att vara ett kanonspår. Formen är kanon så jag tror på en repris från förra gången.

9 Mellby Emeralds har varit ute 3 gånger på v75 i år och gjort det riktigt bra. det har inte räckt till någon seger där men han har skaffat sig bra erfarenhet. Skall passas vid gardering.

Det var mina tankar och ideer till veckans v86 omgång. Gillar ni hur jag tänker så får ni gärna köpa in er i nått av mina system.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips